Cloud Security Alliance’ın yaptığı araştırma, kurumsal organizasyonların yaklaşık olarak %70’inin ERP uygulamaları verisini buluta taşıdığını gösteriyor. Bu organizasyonların %90’ı ise yapılan anketlerde işletmeler açısından kritik olan bu ERP uygulamalarının buluta geçiş konusunda endişe yarattığını söylüyor. Bulut tabanlı bir sistemin yarattığı endişeler ise şöyle; 200 yönetici ve işletme personelinin %65’i hassas verinin taşınması konusunda endişe duyuyorken, %59’u güvenlik, %54’ü uyumluluk ve %47’si ise verinin taşınma süresi konusunda endişeli.

Bulut tabanlı

Neden Bulut Tabanlı Bir ERP Sistemine Geçiliyor?

Bugünlerde kritik iş uygulamalarını buluta taşımak birçok farklı sebepten gerçekleşebiliyor.

Bu sebeplerin başında ise hemen her şeyin belirleyici unsuru olan Maliyet konusu geliyor. Donanım kiraları, yenilenmek isteyen sistemler için hazır bir haldedir. Bugünün hızına yetişebilmek için on-premise sistemi iyileştirmek adına yapılacak her türlü işlem, buluta geçmek kadar maliyet demektir. Dolayısıyla işletmeler her ikisine gerçekçi olarak yaklaştığında, buluta geçmek maliyet açısından daha uygun görünmektedir. Yine bulut tabanlı sistem denilince güvenlik konusu ilk maddelerden biri olmaktadır. On-premise bir sistemin güvenliği için harcanması gereken tutar düşünüldüğünde, bulut sistemleri işletmeler için daha mantıklı gelmektedir.

Bulut Tabanlı Bir Sisteme Geçmenin Kendine Has Acısı

Bulut tabanlı bir sisteme geçmenin güvenli olduğu kanıtlanmış olsa da yine de işletmenizin durum analizini yapmanız gerekmektedir. Bir bulut sistem bulup, yarın bu sisteme geçemezsiniz. Haliyle bir stratejiye ihtiyacınız vardır. Ayrıca buluta geçerken de mali açıdan yüklü bir yatırım sizi beklemektedir. Bu yatırımın olası acısını hafifletmek için;

Öncelikle şirketinizin analizini iyi bir şekilde yapmalı ve neye ihtiyacınız olduğunu kesin olarak belirlemelisiniz.  Bunu gerçekleştirirken, alternatifleri göz ardı etmemelisiniz! SaaS tabanlı ERP sistemleri genellikle on-premise ERP’yi değiştirme konusunda en acısız yöntemlerden biridir.

Doğru Bulut ERP Sağlayıcısıyla Acıyı Hafifletin! 

Acıyı hafifletmenin yollarından biri de kuşkusuz ki doğru bir yazılım sağlayıcısı seçmektir. Günümüzde on-premise’den buluta geçmek isteyen birçok işletmenin ihtiyacına yanıt vereceğini iddia eden fazlasıyla yazılım sağlayıcı bulunuyor. Bunların arasından sizi başarıya götürecek olanı seçmek oldukça güç olsa da kriteriniz, başından bu yana bulut hizmeti veren bir sağlayıcı olursa, işiniz bir nebze kolaylaşacaktır. Başından bu yana bulut hizmeti veren ve bu konu ile ilgili hem oldukça güzel bir örnek teşkil eden, hem de Cloud ERP’ye geçmek isteyen firmalar için detaylı bilgi veren NetSuite içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Birçok uzman ERP değişimini bir kalp nakline benzetiyor. Acı verici olan bu işlemin sonunda, sağlıklı bir işletmeye sahip olacağınızı bilmek ise bu değişime ve acıya değiyor!