ERP HABER – Bilgi birikimi ve sunduğu çözüm senaryolarıyla fark yaratan Elsys’in, çelik boru ve çelik tel, yay, karkas üretimi alanında faaliyet gösteren Boyçelik Metal için gerçekleştireceği SAP projesine başlandı. Türkiye’deki geniş iş hacminin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerine ihracat gerçekleştiren Boyçelik Metal, proje ile makine bazlı üretiminin takibini sağlayarak, iş süreçlerini anlık olarak değerlendirecek ve karlılık analizi yapabilecek.

Boyçelik Elsys İşbirliği İle Güçleniyor

Boydak Holding bünyesinde yer alan, çelik boru ve çelik tel, yay, karkas üretimi alanında faaliyet gösteren Boyçelik Metal, Elsys danışmanlığında SAP’ye geçiş yapma kararı aldı.  15 yıllık deneyimi, yüksek kalitede hammadde kullanımı, kaliteli üretimi, kusursuz hizmet anlayışı ve 500’e yakın çalışanıyla sektörün tercih edilen markası Boyçelik Metal, üretimini Elsys çözüm ortaklığında SAP ile güçlendirecek.

Boyçelik’in iş süreçlerini hızlandıracak olan proje kapsamında finans, maliyet, karlılık analizi,  satış-dağıtım, malzeme yönetimi,  üretim planlama, bakım-onarım, kalite kontrol, döküman yönetimi, insan kaynakları modülleri ile Elsys Dış Ticaret Çözümü devreye alınacak.

Boyçelik Metal proje ile, departmanlar arası ilişkilerin sistemli bir yapıda yürütülmesi, makine bazlı üretimin takibinin sağlanması, iş süreçleri ve personel performans değerlendirmesi, her iş istasyonunun maliyet detaylarının raporlanması sonucu iş süreçlerinde yaşanan kayıpların belirlenmesini amaçlıyor. Proje sayesinde karlılık analizi, üretimin tamamının izlenebilmesi ve grup şirketleri arasındaki iş süreçlerinin organize edilmesi de sağlanacak.

Başta Avrupa olmak üzere, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Asya’dan Kuzey Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştiren Boyçelik Metal’de projenin Temmuz 2009 itibariyle canlı kullanıma geçmesi hedefleniyor.