IFS, geçtiğimiz yıla oranla bulut ve SaaS satışlarında yüzde 300, net gelirde ise yüzde 23 artışla 2018’de pazarının üç katından fazla büyüdü ve 2019’a güçlü bir başlangıç yaptı.

2018- net

Kurumsal yazılım şirketi IFS, 2018’i rekor seviyede sonuçlarla tamamladı. Şirket 606 milyon Doları aşan net geliri ile geçen yıla oranla yüzde 23 büyüdü. Bulut ve SaaS gelirlerinde yüzde 300 artış yaşayan IFS, lisans gelirlerini ise geçen yıla oranla yüzde 22 artırdı.

Şirketin başarı grafiğinde ayrıca; yüzde 13 gelir artışı ile bakım ve yüzde 10 gelir artışı ile danışmanlık da yer alıyor. Karlı gelir artışı ile birlikte güçlü yatırımlar yapan şirketin FAVÖK’ü (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) ise geçen yıla oranla yüzde 27 oranında bir iyileşme sağlayarak yüzde 21 değerine ulaştı.
IFS CEO’su Darren Roos; ”2018’de elde ettiğimiz başarı ivmesiyle 2019’a müşterilerimizin rehberlik ettiği gelecek vizyonuyla girdik.”

IFS CEO’su Darren Roos, 2018 finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“ERP alanında büyük ve orta ölçekli rakiplerimizi geride bırakıyoruz ki 2018 yılının güçlü finansal sonuçları da bu gerçeği yansıtıyor. 2018 yılındaki büyümemizde özellikle IFS Havacılık ve Savunma, IFS Field Service Management ve IFS Applications çözümlerimiz önemli rol oynadı. Bu inovatif çözümlerin yanı sıra, müşterilerimize en üst kalite hizmet sunarken mevcut durumla yetinmeyip daha fazlasını yapma azmimiz de bu başarıda etkili oldu. 2018’de kelde ettiğimiz ivmeden yararlanarak, 2019 yılına yepyeni hedeflerle ve müşterilerimizin rehberlik ettiği bir gelecek vizyonuyla girdik.”

IFS CFO’su Milena Roveda;” Sonuçlar, müşteri odaklı çözüm sunma kararlılığımızı ve inovasyon vizyonumuzun kanıtıdır”

IFS CFO’su Milena Roveda da finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi:

”2018 yılındaki finansal performansımız sadece etkileyici bir haber başlığından ibaret değil; bu performans aynı zamanda şirketimizin her zaman müşteri odaklı çözümler sunma konusundaki kararlılığını ve inovasyon vizyonunu da kanıtlıyor. Sektörümüzdeki rekabette bu özelliklerimizle farklılaşıyoruz. Bulut satışlarında yüzde 300 artış ve 2017 mali yılına kıyasla yüzde 23 net gelir artışıyla, pazarın üç katından fazla bir büyüme sergiliyoruz.”

Kurumsal Performans: 2018 Mali Yılının Önemli Finansal ve Operasyonel Sonuçları 

Ürün gelirlerinde çift haneli artışın da etkisiyle, net gelir yüzde 23 artarak pazar için öngörülen yüzde 7 büyüme oranını açık farkla geride bıraktı. Bulut ve SaaS (Servis olarak Yazılım) gelirlerinde de yüzde 300 gibi çarpıcı bir artış elde edildi.

Bu gibi başarılı sonuçlar kendiliğinden ortaya çıkmıyor. IFS, 2018 yılında, global büyümeyi kolaylaştırmak ve müşteri memnuniyetini artırmak üzere çok sayıda kapsamlı dönüşüm projeleri gerçekleştirdi. Şirket, orta-büyük ölçekli işletme segmentinde elde ettiği büyüme grafiğine paralel olarak müşteri servisleri ve destek alanlarını da büyütmeye odaklandı ve bu alanda önemli projeler hayata geçirdi. 2018’de ayrıca IFS Applications 10, IFS Field Service Management 6 ve IFS Havacılık ve Savunma ürün grubu için SaaS-tabanlı yeni çözüm ve ürünler piyasaya sundu.

Bu önemli kazanımlar, Darren Roos’un 2018 yılı başlarında IFS CEO’su olarak atanmasının ardından elde edildi. Roos, şirketin global lider kadrosunu tamamlamak üzere SAP, Oracle, Software AG ve Hewlett Packard gibi ünlü teknoloji markalarından yöneticiler transfer etti.

Eylül 2018 itibarıyla göreve başlayan Ürün Direktörü Christian Pedersen de IFS’in akılcı ve vizyoner teknolojilere yatırım yapma yaklaşımını bir üst seviyeye taşıdı. Yönetim ekibine yeni katılan diğer vizyoner liderler arasında CFO Milena Roveda, İnsan Kaynağı ve Kültür Direktörü Jane Keith ve Müşteri Direktörü Michael Ouissi de yer aldı.

Özetle IFS 2018 yılında, dünyanın her yerindeki büyüme odaklı işletmelere akılcı kurumsal çözümler sunmaya devam ederken kendisi de büyümeye hazır ve istekli bir şirket olarak konumlandı.
Detaylı bilgi için: www.ifsworld.com/corp/company/financial-results/.

IFS Hakkında

IFS™ , büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı ERP sistemleri geliştiren global yazılım firmasıdır. Sunduğumuz ürün ve hizmetler işletmelerin kaynaklarını daha verimli kullanarak daha iyi bir işletme performansı, büyüme ve rekabet avantajı yakalamasını sağlar.

IFS, 1983 yılında İsveç’te kurulmuştur ve dünya genelinde 60 ülkede 80 ofiste faaliyet göstermektedir. IFS’in yeni nesil ürünü “IFS Applications 9” benzersiz kolay kullanım özellikleri, işletmenin uçtan uca tüm ihtiyaçları kapsayabilen fonksiyonalitesi ve esnek mimari altyapısı ile her ölçekteki işletmelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. IFS Applications katmanlı mimarisi ve bileşen tabanlı yapısı işletmelere adım-adım kurulup devreye alınma imkânı vermektedir.

IFS Türkiye Ofisi 2004 yılında kurulmuştur ve bu tarihten itibaren hızlı bir büyüme göstererek aralarında Durmazlar Makina, KVK Teknoloji, Petlas ve AKO Grup, Koska Helva, Samet Kalıp, Makel Elektrik, Bursa Beton & Çimento, Çemtaş, Gülermak, Makyol İnşaat, Teknorot Otomotiv, FNSS Savunma, SKT Otomotiv, Sinpaş İnşaat, Seranit, Müzekart, Dearsan Tersanesi gibi farklı sektörlerde 500’den fazla işletme ve 20 binin üzerinde kullanıcıya ulaşmıştır.

Günümüzde aralarında BMW, Volvo, Saab, Emirates, Lockheed Martin, Amerikan Hava Kuvvetleri, Jotun gibi firmaların bulunduğu 3000’den fazla şirket 1 milyondan fazla kullanıcı işlerini IFS Applications ile yönetmektedir. IFS Applications Türkçe dahil 23 dilde kullanılabilmekte ve çoklu şirket, çoklu döviz ve uluslararası muhasebe sistemlerine yapısına tam destek sağlamaktadır.  www.ifsworld.com.

Twitter: @ifsworld

Blog: http://blog.ifsworld.com/