“ERP Yazılımını Görmeden Mezun Olmayan Endüstri Mühendisliği Öğrencisi Kalmayacak!” sloganıyla Login Yazılım ve Endüstri Mühendisliğim Platformu güç birliği ile başlayan EN-ERP etkinliklerinin yirmi birincisi EN-ERP-21 olarak 26 Şubat 2018, Pazartesi günü Erciyes Üniversitesi Endüstri ve Bilim Kulübü’nün organizatörlüğünde Mühendislik Fakültesi F konferans salonunda çok yoğun katılım ile gerçekleşti.

Erciyes Üniversitesi Endüstri ve Bilim Kulübü’nün sistemli ve özverili çalışmaları sayesinde EN-ERP konferansları arasında tarihi bir rekor katılım sağlandı. Gerek Erciyes Üniversitesinden gerek farklı üniversitelerden gelen 375 katılımcıyla konferansa büyük bir talep vardı. Gerçekleşen etkinlikte; Bilgi Teknolojileri Strateji Analisti Bahadır Kaya, Mete Gıda iş Geliştirme Sorumlusu Nuh Conağası ve Login Yazılım İş Çözümleri Yöneticisi Ahmet Savaş Göktürk konuşmacı olarak yer aldı.

Bahadır Kaya; sunumuna Bitcoin ve dijital paralardan bahsederek başladı. Dijital paraların değerinin değişkenliğine değinerek avantaj ve dezavantajları konusunda bizi özel fotoğraflarla hazırladığı sunumu ile bilgilendirdi. Sonra Blockchain Teknolojisinin alt yapısı ve sistemi hakkındaki değerli tecrübe ve bilgilerini bizle paylaşarak sorularımızı yanıtladı.

Akabinde Nuh Conağası; Endüstri de teknolojinin yerini, lider firmaların geldiği noktaları, Türkiye’nin Endüstri 1.0’dan Endüstri 4.0’a olan yolculuğunu anlatan sunumunu öğrencilerle paylaştı. Endüstri 4.0 için ERP entegrasyonlarının önemini vurguladı.

Bu konular doğrultusunda Ahmet Savaş Göktürk ise üretim sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin barkodlu hammadde girişinden örnek makinaların da paylaşıldığı üretim bandı dâhil, paketleme, depolama ve sevkiyattan oluşan iş süreçlerini sunumu ile öğrencilerle paylaştı.

Akabinde Login ERP yazılımı üzerinden değişkenli sipariş girişi, sipariş onayı süreci, satın alma, stok yönetimi, üretim planlama, ürün ağaçları, iş emirleri, iş istasyonları, operasyonlar ve rotaları da kapsayan siparişten üretime olan tüm iş akışını öğrenciler ile paylaştı.

Sunumun bir bölümünde IoT teknolojilerine de değinen Göktürk, ayrıca Endüstri 4.0 piramitine bağlı olarak Sensör ve makinalardan, PLC, HMI, MES, Scada, APC’ye ilişkin örnek çalışmalar ile de öğrencileri aydınlattı.

Gerçekleşen Login ERP canlı demosunun hemen ardından İş Zekası (Business Intelligence) (BI) nedir, ne işe yarar, önemi nedir gibi konularda öğrencileri aydınlatan Ahmet Savaş Göktürk, aynı zamanda Sipariş, Sipariş detay, Fatura, Muhasebe, Küme analizi alanlarında gerçek dashboard ekranlarını da sunumunda öğrencilerin incelemesine sundu.

ERP ve BI üzerinden gerçekleşen demolar sonrası akıllı telefonlar üzerinden giriş yapılabilen iki sınav da hazırlayan ve gerçekleştiren Ahmet Savaş Göktürk, öğrenciler üzerinde güzel bir algı yaratarak kaliteli dinleme sağlamakla birlikte iki sınavın da raporlarını anlık olarak sistemden alarak, iki sınavdan da 75 puan ve üstü alan öğrencilere ulaştırmak üzere Başarı Sertifikalarının hazırlanması sürecini başlattı.

Endüstri ve Bilim Kulübü olarak Vizyon Dergisi, konferanslar, söyleşiler, teknik geziler, sosyal sorumluluk projeleri ve köy okulu projemizle gönüllükle hep daha iyisini yapmak için “Gelceğe Yön Vereceğiz” ve “Gönüllükte Herkes Kazanır” sloganlarımızla çalışıyoruz. Bu ailede olan herkese ve konferansta yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Etkinlik sonunda toplu hatıra fotoğrafının da çekilmesi ile birlikte etkinlik tamamlandı.
Shares: