narkonteks

Narkoteks

Narkonteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, Nebim Gold Çözüm Ortağı Giltaş’ın Ege Giyim Sanayicileri Derneği ile ortaklaşa düzenlediği “Üretimde Karlılık ve Verimlilik Semineri”nde Narkonteks’in Nebim ile yolculuğundan bahsetti.

Narbay, Nebim V3’ün üretimden finansa, satın almadan satışa kadar yurt içi ve yurt dışı tüm operasyonlarını entegre bir şekilde yönetmeye olanak sağladığını, bu sayede tüm iş süreçlerini kolaylaştırarak verimliliklerini artırdığını belirtti. 2020 yılında Nebim ile iş birliğine başlayan Narkonteks, 2022 yılının başında mağazacılık ve finans süreçlerini, 2023 yılı itibari ile de üretim dahil tüm süreçlerini Nebim V3 ile yönetmeye başladı.

Nebim V3 ERP’nin aynı platform üzerinde uçtan uca tüm çözümleri sunmasının şirket verimliliğine olan pozitif etkisini anlatan Narbay, üretimin yanı sıra insan kaynakları, finans, muhasebe, raporlama, perakende ve toptan satış, depo ve stok yönetimi süreçlerini de kapsamlı ve entegre bir şekilde yönettiklerini söyledi. Perakende mağazalarında Nebim V3 POS ve Nebim V3 Mobil Mağaza uygulamasını kullandıklarını dile getiren Narbay, reyonda çalışan satış danışmanları ve mağaza çalışanlarının tüm süreçleri aynı platform üzerinden yöneterek, müşterilere temassız mobil ödeme gibi hizmetleri başarılı bir şekilde sunmanın önemine değindi.

“Yurt içi ve yurt dışında genişleyen operasyonlarımızın yükünü Nebim ile hafifleterek tüm süreçlerimizin yönetimini kolaylaştırdık”

2005 yılında kurulan Narkonteks’in başlangıçta herhangi bir ERP programı olmadığını, süreç içinde çeşitli yazılımlar denediklerini, 2009 yılında Blackspade’in de devreye girmesiyle işletme faaliyetlerinin genişlediğini anlatan Narbay, bu dönemde ERP kullanmadıkları için operasyonel zorluklar yaşadıklarını belirtti.

Narbay, “Hiçbir program ihtiyaçlarımızı karşılamıyordu; on altı-on yedi programın entegre çalışması gerekiyordu. Bir programa güncelleme geldiğinde veri kayıpları ve operasyonel zorluklar yaşamaya başladık. Tek bir platform üzerinde tüm süreçleri birleştirme düşüncesiyle kendi modüllerimizi yazmaya çalıştık, ancak bir noktada gördük ki biz bir hazır giyim firmasından bilgi işlem firmasına doğru eviriliyoruz. Bu nedenle, 2020 yılının son çeyreğinde Nebim ile tanıştık.” dedi.

“ERP programı, birlikte gelişme süreci gerektirir; Nebim’in harika yazılım ve analiz ekibi ile bunu başardık”

Narbay, Nebim’in yazılım ve analiz ekibi ile 2020 yılının son çeyreğinde süreçlerini geliştirmeye başladıklarını ifade ederek, “ERP programına geçiş, kendi süreçlerinizi gözden geçirip, programı anlayıp, geliştirmelerin birlikte yapılmasını gerektiren bir süreçtir. Biz de tam olarak bunu yaptık ve 2022’nin başında mağazacılık ve mali işler tarafını; 2023 yılında da üretim dahil diğer tüm süreçlerimizi Nebim’e aktardık. Şu anda Nebim V3 ile perakende mağazalarımızı yönetiyor ve 650’ye yakın noktada toptan satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Boyner’deki 150 noktadaki konsinye satış süreçlerimizi takip ediyor, ihracat operasyonlarımızı yürütüyor, franchise süreçlerimizi yönetiyoruz. Nebim’deki veri, bizim çok sağlıklı ve tutarlı raporlar almamızı sağlıyor.” diye konuştu.

“Nebim V3 gibi 360 derece bir programın kullanılmasının önemi”

Narbay, özellikle yönetim tarafından anlamlı sonuçlar çıkarabilmek için 360 derece bir programın kullanılmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Programdan aldıkları üretim, finans ve satış verilerinin bütünlüğü içerisinde, çok daha net bir şekilde görebildiklerini belirtti. Narbay, “Operasyonlarınıza uygun bir program seçmek, operasyonel süreçlerinizi kolaylaştırır ve verimliliğinizi artırır. Power BI’da geliştirmelerimizin başında olmamıza rağmen güçlü bir rapor seti ürettik ve işletme verimliliğine ciddi katkıda bulunduk.” dedi.

“Nebim ile yaptığımız geliştirmeler tüm endüstri için faydalı olacak”

Nebim ile iş birliklerinin daha keyifli hale geldiğini söyleyen Narbay, “Artık sadece sisteme veri girmek değil, sistemden çıkan verilerin karar destek sistemine dönüşmesi yolculuğu başladı. Programın gelişimi henüz bitmedi, listemizde Nebim ekipleri ile yapacağımız birçok proje var. Bu geliştirmeler endüstriye de çok faydalı olacak. Nebim V3, tüm iş süreçlerimizi aynı platform üzerinde bütünleşik ve verimli bir şekilde yönetmemize destek sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Narbay, “Biz artık sadece üretim yapan, iki boyutlu bir kumaşı üç boyutlu bir ürüne çeviren bir firma değiliz; insan kaynakları, finans, raporlama, tasarım, AR-GE, inovasyon, satış, pazarlama, dağıtım, mağazacılık gibi süreçleri de yönetiyoruz. Bu nedenle firmaların kompleks süreçleri yönetirken doğru partnerleri seçmeleri gerektiğine inanıyorum. Nebim, tek platform çözümü sunarak firmalara bu kararları almasında ciddi destek sağlayacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.