Nebim V3'ün 24.4 Versiyonu Yayınlandı

Türkiye’nin önde gelen perakendeci, toptancı ve üretici markalarının tercih ettiği ERP yazılımı olan Nebim V3’ün 24.4 versiyonunu yayınlandı.
Bu versiyonda; Nebim V3 Mobil MağazaMikro İhracatMacellan SuperApp entegrasyonu, Perakende Satış ve Nebim V3 POS ile ilgili geliştirmeler, Nebim V3 Enflasyon MuhasebesiFinans ve Muhasebe yenilikleri, Alım-Satım-Sevkiyat süreçleriyle ilgili yenilikler ve yurt dışı kullanıcıları için yeni eklenen Nebim V3 Ara yüz Dilleri ve Mali Yazıcı Entegrasyonları ve Güvenlik geliştirmeleri başta olmak üzere yeni uygulamalar ve mevcut uygulamalara eklenen yeni fonksiyonlar yer alıyor.
Bu versiyonda sunulan yeniliklerin ve düzenlemelerin detaylı dokümanı Nebim’in Web sitesindeki “Nebim V3 Ver.24.4.1 Versiyon Yenilikleri” sayfasında yer almakta olup, öne çıkan yenilikler aşağıda özetlenmiştir.

Nebim V3 Mobil Mağaza, Perakende Satış ve Nebim V3 POS

Nebim V3 Mobil Mağaza

Operasyonel süreçleri yöneten mağaza çalışanlarının ve reyonda çalışan satış danışmanlarının tüm işlemlerini tek bir uygulama ile gerçekleştirirken müşterilere reyonda temassız mobil ödeme ile hızlı ve güvenli alışveriş deneyimi yaşatılmasını sağlayan Nebim V3 Mobil Mağaza Uygulaması gelişmeye devam ediyor.
Bu versiyon ile birlikte;
  • Onay programı içerisine “Etiket Yazdır” opsiyonu eklenerek; aktif edildiği durumda onaylama için okutulup başarılı olarak eklenen ürün için, fişe ekleme sonrasında etiket yazdırılması sağlandı.
  • Ürün Sorgula programında alışveriş sepetine ulaşılıp barkod okutarak alışveriş sepetine ürün eklendiğinde, ilgili deponun parametresi “Eksi Stokta Uyarsın” ise kullanıcıya eksi stok uyarısı verilmesi sağlandı.
  • Alışverişi Tamamla işleminde, seçilen perakende müşteriye ait bilgilerin listelenmesi ve bu bilgilerde düzenleme yapılabilmesi sağlandı.
Nebim V3’ün 23.10 versiyonu ile yayınlanan reyonda çalışan satış danışmanlarının Nebim V3 Mobil Mağaza’nın “Reyonda Temassız Mobil Ödeme” özelliği ile satış işlemini reyonda hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabilmesi sağlanmıştı.
Nebim V3 Mobil Mağaza Temassız Mobil Ödeme Entegrasyonu ile mağaza kullanıcıları aşağıdaki işlemleri yapabiliyordu; 
  • Mağaza içinde müşteriyi kasaya yönlendirmeden reyonda ödeme alarak alışverişi tamamlanabiliyor.
  • Reyonda Cep POS uygulaması ile entegre NFC özelliğe sahip İyzico Android işletim sistemli el terminalleri ya da cep telefonları ile fiziksel banka kartları kullanılarak temassız ödeme alınabiliyor.
  • Reyonda temassız mobil ödeme sonrası e-Arşiv faturası müşterinin e-mail hesabına gönderilebiliyor.
Bu versiyonla birlikte;
  • Alışverişi Tamamla > Sipariş Oluştur İyzico Cep POS ile Öde işleminde, İyzico Cep POS ile taksitli ödeme yapılır ise oluşan kredi kartı hareketinin taksitli kaydedilmesi sağlandı.
  • Alışverişi Tamamla > Sipariş Oluştur İyzico Cep POS ile Öde işleminde, oluşacak e-Arşiv faturası için cep telefonu ve e-posta adresi alanlarının kullanıcı tarafından girişi sağlandı.

Mikro İhracat

Bu versiyon ile perakende müşterilere yapılan Mikro İhracat satışları için Nebim V3 POS üzerinde mikro ihracat faturası kesilebilmesi sağlayan “Sipariş Faturalaştır (Mikro İhracat)” programı eklendi.
Bu uygulama ile firmalar kendi e-Ticaret sitelerinden veya pazaryeri gibi platformlardan yaptıkları perakende mikro ihracat satışlarını Nebim V3 POS ile mikro ihracat faturası olarak kesilebilecekler. Türk Lirası (TRY) ve döviz bazında yapılan mikro ihracat satış işlemleri, e-Arşiv faturası olarak ve ihracat faturası şartlarına uygun olarak oluşturulabiliyor.
Ayrıca Nebim V3 POS ile yapılan satışların muhasebe kayıtları vergi usullerine uygun olarak oluşturulurken, ciro açısından da bu satışlar perakende satış olarak raporlanabiliyor.
  • POS arayüzüne ilgili program butonu eklendikten sonra e-ticaret (B2C) üzerinden gelen mikro ihracat siparişi seçilerek, ihracat için gerekli bilgilerin girişi ile seçilen siparişin faturalanması sağlandı,
  • Oluşan e-Arşiv görselinin mikro ihracat işlemleri için gerekli alanlar ile özelleştirilebilmesi için Nebim V3 ERP> Ayarlar> Süreç ve Form Döküm Parametreleri> e-Arşiv Görselleri programına “EExport” seçeneği eklenerek, tanım yapılması sağlandı,
  • Birden fazla doküman para birimi ile gelen mikro ihracat siparişlerinin faturalanabilmesi için Nebim V3 ERP> Ayarlar> Lokasyon Parametreleri> Mağaza Parametreleri formuna “Mikro İhracat: Birden Fazla Para Birimi ile Çalışacak” parametresi eklendi.

Macellan SuperApp Entegrasyonu

Bu versiyon ile markaların dijital cüzdanlarını bir arada sunan Macellan SuperApp ile entegrasyon gerçekleştirildi.
Macellan SuperApp ile kullanıcılar; uygulamayı telefonlara indirerek dijital cüzdanlarını oluşturabiliyor, oluşturdukları cüzdana kolayca bakiye yükleyebiliyor, uygulamada oluşturulan QR kodu kasiyere göstererek ödeme işlemini güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Kullanıcılar harcamalarını Macellan SuperApp üzerinden yaparak avantajlardan faydalanabiliyor.
Bu entegrasyon ile;
  • Macellan SuperApp Cüzdanına Bakiye Yükleme, Cüzdandan Ödeme ve Cüzdana İade yapıldı.
  • Nebim V3 POS’ta “Peşin Fatura” uygulamasında, ödeme adımındaki Mobil Ödeme seçenekleri içerisine Macellan Superapp eklendi. Tüketicinin uygulamadan oluşturduğu QR kodu kasiyere okuması ve kasiyerin ödeme ekranında kodu girmesi ile ödeme alınması sağlandı.
  • Ürün iadelerinde, cüzdandan yapılan ödemelerin iadesinin anlık olarak cüzdana yapılması sağlandı.
  • Ürün iadelerinde, Nakit ve Kredi Kartı gibi farklı ödeme tipleri ile yapılmış ödemelerin iadesinin cüzdana bakiye olarak yüklenmesi sağlandı. Bu şekilde iadelerde verilen Kredi Çeki/İade Çekine alternatif olarak iade tutarının firmanın Macellan cüzdanına yüklenmesi sağlandı.

Perakende Satış ve Nebim V3 POS

Perakende Satış ve Nebim V3 POS ile ilgili yeni fonksiyonlar eklenmeye devam ediyor.
Bu versiyon ile birlikte;
  • Chippin ile Ödeme Entegrasyonu aktif olduğu durumda, fatura içerisinde “booster” puan kullanımına imkân veren aktif bir kampanya var ise Chippin’e kullanılabilir müşteri puanının gönderilmeyerek, sadece Nebim V3 POS üzerinden müşteri puanının kullanımı sağlandı.
  • Verifone ile ödeme entegrasyonu kullanılan bir fatura parçalı iade alınmak istendiğinde; satış ve iade işlemi aynı gün yapılır ise işlem ödeme entegrasyonu tarafında “iptal” olarak geçiyor ancak “Ödeme Tutarı Geçersiz!” uyarısı veriliyor ancak bu uyarı kullanıcıyı doğru işleme yönlendirecek yönlednirmede yetersiz kalıyordu. Bu tip işlemler için “Aynı Gün Yapılan Ödeme İptalleri İçin Tümünü İade Al Kullanılmalıdır! Ödeme Tutarı Geçersiz!” uyarısı verilerek kullanıcının doğru işleme yönlendirilmesi sağlandı.
  • Nebim V3 POS fatura girişinde, müşteri puanının ödeme olarak kullanıldığı kampanyalarda, kullanılan puan tutarı kampanya uygulanacak ürünlerin toplam tutarından büyük ise kullanılabilir puan bilgisinin kullanıcıya gösterimi sağlandı.
  • Ingenico IDE280 / IWE 280 / Move 5000F entegrasyonları kullanıldığı durumda, oluşan fiş çıktısında ürün bazlı gruplama yapılabilmesi için Pos Terminali Bağlı Cihazlar programı içerisindeki cihaz parametrelerine “MergeSameItemLines” parametresi eklendi.
  • Perakende satış için “Set (Kofre) Ürün” yapısı geliştirildi. Bu sayede tekil satılan farklı ürün kombinasyonlarına atanan kofre kodları ve kofre fiyatlarıyla farklı alternatiflerle birlikte alınan ürünlerin iskontolu olarak satışının yapılabilmesi ve Kofre kodu altında satılan ürünlerin tekil envanter takiplerinin ayrı ayrı yapılabilmesi sağlandı. Nebim V3 POS> Fatura formu içerisinde “Set (Kofre) Ürün Okut” seçeneği ile ürün girişi yapıldığında, Kofre fiyatı için oluşan fiyat farkının kofre ürün içeriğindeki ürünlere iskonto olarak dağıtılması sağlandı.

Yurt Dışı Mağaza Kullanıcıları için Yeni Eklenen Nebim V3 Arayüz Dilleri ve Mali Yazıcı Entegrasyonları

Nebim V3 POS’un Türkiye dışındaki farklı ülkelerde entegre olduğu mali yazıcı çözümleri genişlemeye devam ederken yeni dil seçenekleri de eklenmeye devam ediyor.
Moldova’ da perakende satış yapan mağazalarda mali onaylı yazılım olan kullanılan Tremol MarketSoft ile entegrasyon yapıldı. Nebim V3 POS için Tremol MarketSoft Entegrasyonu eklenerek Moldova’da Nebim V3 POS’tan entegre olarak fiş yazdırılabilmesi sağlandı.
Nebim V3’ün desteklediği arayüz dillerine; Yunanca eklenerek Nebim V3 POS’un Yunanca çalışabilmesi sağlandı.

Nebim V3 Enflasyon Muhasebesi, Finans ve Muhasebe Yenilikleri

Nebim V3 Enflasyon Muhasebesi

Vergi Usul Kanunu uyarınca 31.12.2023 tarihinden itibaren zorunlu olarak uygulanmaya başlayan enflasyon muhasebesi işlemleri için Nebim V3 Enflasyon Muhasebesi uygulaması yayınlanmış be enflasyon muhasebesi düzenlemeleri ve muhasebe entegrasyonlarının mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmıştı.
Bu versiyonla birlikte yeni özellikler eklendi;
  • “Enflasyon Muhasebesi İşlemleri” menüsüne “Gelecek Aylara Ait Gelir ve Gider Tahakkukları Enflasyon Düzeltmesi” ve “Gelecek Aylara Ait Gelir ve Gider Tahakkukları Enflasyon Düzeltmesi Muhasebeye İşle” programları eklenerek enflasyon düzeltme işlemlerinin yapılması ve oluşan sonuçların muhasebeye işlenmesi sağlandı.
  • “Dönem Sonu Envanterin Enflasyon Düzeltmesi Fişlerini Oluştur” programına, “Stok Devir Hızı (Seçilen Aya Göre)” ve “Hareketli Ağırlıklı Ortalama” yöntemleri eklendi.
  • “Muhasebe Hesaplarının Enflasyon Düzeltmesi Fişlerini Oluştur” programına “Oluştur (2024 ve Sonrası)” seçeneği eklendi.
  • Genel Muhasebe> Sabit Kıymetler > Sabit Kıymetler Kartı içerisindeki “Amortisman Hesaplama Bilgileri” elementi içerisine “Son Yeniden Değerleme Tarihi” alanı eklendi.

Finans Yönetimi

Nebim V3 Finans ve Muhasebe modülleri gelişmeye devam ediyor.
Bu versiyon ile birlikte; 
  • Nebim V3 ERP> Finansman Yönetimi> Banka İşlemleri > Online Banka Entegratör Bakiye Raporu içerisine banka hesabının ilişkili olduğu muhasebe hesabına ait olan “Muhasebe Bakiye” ve “Muhasebe Fark” kolonları eklenerek, verilen filtrelere göre çalışması sağlandı.
  • Alınan Garanti Mektubu kartına Cari Hesap Tipi olarak “Tedarikçi” seçimi eklendi.

Alım, Satım, Sevkiyat Süreçleri Yenilikleri

Alım, Satım ve Sevkiyat süreçleriyle ilgili yeni fonksiyonlar eklenmeye devam ediyor.
Bu versiyon ile birlikte; 
  • Nebim V3 ERP> Mağazaların Yönetimi> Tahsisat (Allocation / Replenishment) Yönetimi> Tahsisat ve Tahsisatı Onayla programları içerisindeki fiş bu formlarına “Tahsisat Açıklaması” kolonu eklenerek, oluşan tahsisatların açıklama alanlarına “Tahsisat Şablonu Kodu: ” yazılması sağlandı.
  • Müşteri/Tedarikçi ekstre raporlarında fatura referans numarası alanındaki linke basıldığında açılan e-fatura görselinin, e-fatura entegratörü üzerinden alınarak görüntülenmesi sağlandı.
  • Fatura formlarında kullanılmak üzere yeni istisna kodu eklendi: “332- Kdv Geçici 39. Md. İmalat Sanayiinde Kullanılmak Üzere Yapılan Yeni Makina ve Teçhizat Teslimlerinde İstisna”

Güvenlik

Nebim V3 Kullanıcılarının, V3 ERP ve V3 POS programlarına giriş seçeneklerine “İki Faktörlü Kimlik Doğrulama” işlemi eklendi.
  • Nebim V3 ERP> Ayarlar> Lokasyon Parametreleri> Genel Parametreler içerisine “İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kullanılacak” parametresi ve “İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Anahtarı” giriş alanı eklenerek 16 haneli doğrulama anahtarı girişi sağlandı. (Uyarı: Anahtar kullanıldıktan sonra değiştirilir ise bu anahtar ile işlem yapan kullanıcıların doğrulaması yenilenmelidir!)
  • Kullanıcılara oluşan QR kodu gönderebilmek için Nebim V3 ERP> Ayarlar> Lokasyon Parametreleri > Şirket E-Mail Parametreleri programına “İki Faktörlü Kimlik Doğrulama” tipinde e-Mail tanımlandı. (Bu e-Mail hesabını kullanıcıya ilk tanımlamada QR kodu göndermek için kullanacağımızdan çalışır durumda olduğundan emin olunmalıdır.)
  • “İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Kullanılacak” kullanıcılar için Nebim V3 Kullanıcı kartı içerisinde ilgili parametre işaretlenmeli ve kullanıcı için e-Mail Adresi girilmelidir.
  • Bu aşamada “Kaydet” butonuna basıldığında kullanıcı e-Mail adresine QR Kodu olan bir e-Mail gönderilecek ve bu QR Kodu cep telefonunda bulunan Microsoft Authenticator uygulaması ile hesap tanımlama süreci tamamlanacaktır. (Google Authenticator ile de aynı işlem yapılabilmektedir.)
  • Kullanıcı oturum açmak istediğinde, Nebim V3 Kullanıcı bilgilerini giriş yaptıktan sonra ayrıca çıkan form üzerinde doğrulama için Microsoft Authenticator uygulamasından üretilen 6 haneli kodu girerek oturum açacaktır.

24.4 Versiyon Yenilikleri Hakkında Detaylı Bilgi

Versiyon ile gelen yeniliklerin daha detaylı anlatıldığı “Nebim V3 Ver.24.4.1 Versiyon Yenilikleri” dokümanı, Nebim’in Web sitesinden indirilebilir. Nebim V3 kullanıcıları, versiyon ile gelen yeniliklerin de tanıtıldığı sınıf eğitimleri hakkında detaylı bilgiyi, Nebim’in Web sitesindeki Eğitim Takvimi sayfasından takip edebilirler. Ayrıca Nebim V3 kullanıcıları, Nebim’in kullanıcılarına NebimExtra versiyon güncelleme ve destek anlaşması kapsamında sunduğu eğitim portalı olan Nebim Akademi’ye yüklenecek olan versiyon yenilikleri eğitimlerini ve videolarını da izleyebileceklerdir.

24.4 Versiyonu Yüklemek ve Daha Fazla Bilgi İçin

NebimExtra versiyon güncelleme ve destek anlaşması olan firmalar ve uyarlama projeleri devam etmekte olan firmalar, Nebim V3’ün yeni versiyonunu yüklemek için destek sorumluları ile iletişime geçebilirler. NebimExtra anlaşması olmayan firmalar ise yeni versiyon ve NebimExtra versiyon güncelleme ve destek anlaşması hakkında daha fazla bilgi edinmek için müşteri temsilcileri ile görüşebilirler.
Shares: