ERP HABER – Kurumsallaşma adına dev adımlar atmaya hazırlana Sarı-Lacivertliler CEO Hasan Hakkı Yılmaz’ın sunumuyla gövde gösterisi yaptı. Türkiye’de yalnızca Fenerbahçe’nin uyguladığı SAP ERP Sistemi’nden bahseden Yılmaz, devrim niteliğindeki diğer projeleri de bir bir anlattı.

fenerbahce sap erp ile kurumsallasıyor

 

‘Burayı kafanıza göre yönetemezsiniz’

Faruk Ilgaz Tesisleri’nde dün Fenerbahçe adına hareketli saatler vardı. Sarı-Lacivertliler’in başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler, Sportif AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Vefa Küçük, eski yöneticiler Ali Koç ile Uğur Dündar ve teknik direktör Ersun Yanal, ‘Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik’ başlıklı oturumda bir araya geldi.

Kurumsallaşma adına dev adımlar atmayı planlayan Fenerbahçe’de, konuyla ilgili kulübün CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz hazırladığı sunumla gövde gösterisi yaptı. Sözlerine kurumsallığın önemiyle başlayan CEO, “Bu kültürel değişimdir. Kurumsallaşmada başarı, camianın güçlü desteği, anlayışı ve sabrıyla gelebilir. Fenerbahçe 15 yılda çok büyüdü. Faal üye sayısı 2.5 katına, bütçe 21 milyondan 221 milyon liraya çıktı. 800 milyon lira değeriyle en önemli şirketlerden biri oldu. Bu yapıyı kafanıza göre yönetemezsiniz” dedi.

İşte SAP Sistemi

“Fenerbahçe olarak biz hazırız” diyen Yılmaz, “Dünyada hak ettiğimiz yere gelmek için kurumsal yapıyı ciddiye almalıyız. Her konuda olduğu gibi Fenerbahçe yine liderlik yapmaktadır. Liderlik sadece çok puan almakla, şampiyon olmakla olmuyor. Şike iddiaları Fenerbahçe’nin marka değerine zarar vermez. Fenerbahçe’yi altın bir lira gibi görüyorum. Çamura atabilirsiniz, üstünde tepinebilirsiniz ama altın lira yine altındır” ifadelerini kullandı. CEO’nun uzun süre üzerinde durduğu konu SAP Sistemi’ydi. 8 ay yürütülen çalışmaların ardından tamamlanan sistemin ilk olarak Fenerbahçe’de uygulandığını belirten Yılmaz şunları söyledi: “Bu sistem şeffaf bir yönetim biçimine imkan tanıyor. Yöneticiler kendilerine ait yetkilendirme sistemi ile kulüp hakkındaki her bilgiye anında akıllı telefon ya da tabletlerinden ulaşabilecek.”

Rüya gerçek oluyor

“Örneğin; yöneticiler kulübün gelir ve ödemelerine tek bir sistem üzerinden ulaşabilecek. Teknik heyet de kendi yetkileri dahilinde oyuncularla ilgili sözleşme tarihi, prim ödemesi gibi konuları takip edebilecek. Kulüp içinde muhasebe kayıtlarından KDV matrahlarına, insan kaynakları departmanından iletişim departmanına kadar her şeye tek bir sistem üzerinden ulaşılacak. Kulüp içi yazışmalar da bu sistem üzerinden yapılarak, işlerin daha hızlı yürümesi sağlanacak ve zaman kaybının önüne geçilecek.” Sunumda başkan Aziz Yıldırım’ın, “En büyük hayalim” dediği Fenerbahçe Üniversitesi’yle ilgili de somut gelişmelerin olduğu öğrenildi. Sarı-Lacivertliler, üniversitenin kuruluşu için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) müracaatta bulundu. Türkiye’nin en iyi üniversitesi için kolları sıvayan Fenerbahçe, Boğaziçi Üniversitesi’yle de işbirliği yapacak.

Bir ilk daha

Sarı-Lacivertliler yeni dönemde yurt içinde ve dışında binlerce taraftarına yine farklı uygulamalarla ulaşacak. 45 bin aboneyle Türkiye’nin en fazla satan dergisi olan Fenerbahçe Dergisi, kasım ayından itibaren digital ortama taşınıyor. Böylece e-dergi şeklinde hizmet verecek dergiye, Avrupa’da yaşayan Fenerbahçe taraftarları da rahatlıkla ulaşacak. Fenerbahçe e-dergiyle birlikte sosyal medyayı da en iyi şekilde kullanmaya çalışacak. Bu alanda büyümeye devam eden Sarı-Lacivertliler, instagram, facebook, twitter gibi ağlardan sonra dünyanın en gelişmiş sosyal iletişim ağlarından biri olan youtube’da da kanal açacak. Her branşta en özel kareler, taraftarlarla paylaşılacak. Bu kanala günlük videolar yükleyecek olan Fenerbahçe, sosyal medyada bir ilki gerçekleştirecek.