İşletmeler için olmazsa olmazlardan biri olan yazılım çözümleri için uçtan uca bütüncül dijitalleşme sunan Workcube, 2022’de USD bazında %100 büyümeyi ve yeni ürünü Workcube Holistic ile önemli atılımlara imza atmayı hedefliyor. Workcube aynı zamanda, Workcube’ün yurtdışı yapılanması kapsamında 2022 yılında 5 ülkede Workcube uzmanları için ortak çalışma ofisleri, Catalyst HUB’lar açarak yaygınlaşacak.
Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven, şu anda dünyadaki tüm şirketlerin bulut tabanlı ve bütüncül çözümlere yani Workcube ya da Workcube benzeri uygulamalara geçmek için büyük çaba içerisinde olduğunu belirterek, “Workcube bu konuda, uçtan uca dijitalleşme sağlamak üzere konumlanan dünyada en iyi ürünlerden biri, hatta en iyisi olduğunu söyleyebilirim” dedi. 17 Kasım’da lansmanını gerçekleştirdikleri Workcube Holistic ile gelecek dönemde eksponansiyel bir büyümeye imza atmayı planladıklarının altını çizen Ataseven, “İşletmelere uçtan uca dijitalleşmeyi sunabilen tamamen Web tabanlı bir İş platformu olmamız ve hem teknolojik hem de fonksiyonel genişlik anlamında rakibimizin olmaması sebebi ile önemli bir pazar payı yakaladık ve bu trend artarak devam ediyor. 2022’de de USD bazında en az %100 bir büyüme olacağını öngörüyoruz. Pandeminin yarattığı koşullar işimizde booming etkisi yarattı” dedi.
5 ülkede ortak çalışma ofisleri, HUB’lar açacağız!
2022 için Workcube olarak yurt dışı beklentilerinin de oldukça yüksek olduğunu belirten Ataseven, “Yurtdışı açılımlarımızda başta Almanya, İsviçre ve ABD olmak üzere 5 farklı ülkede yeni Catalyst HUB’lar açacağız. Bu ülkelerde Workcube etrafında oluşturacağımız iş ekosisteminin faydalanmasına açacağımız HUB’larda hem ortak satış, proje yönetimi hem de eğitim faaliyetlerimizi iş ortaklarımız ile birlikte yürüteceğiz. Bu zaten halihazırda Türkiye’de uyguladığımız bir model. 2022’den itibaren bu modeli farklı ülkelere taşımak üzere gerekli altyapı ve network oluşturma çalışmalarımızı tamamladık. Türkiye’nin önündeki en önemli risk, yabancı menşeli ürünlerin artık sürdürülebilirliğinin kalmaması sebebi ile işletmelerin gittikçe maliyetleri yönetme konusunda sıkışacak olması. Ellerinde yenilemelerini ve geliştirmelerini neredeyse yapamayacakları yazılımlar ile kalacaklarını öngörüyoruz. Özellikle çok büyük bütçeli ERP projelerinin devri 2022’de azalacak gibi gözüküyor. Burada da Workcube için çok büyük bir fırsat oluşacaktır” şeklinde konuştu.
Pandemide istihdamımız ve yatırımlarımız arttı
İstihdamda, yatırımlarda ve iş ortaklıklarında Covid-19 sürecinde vites büyüttüklerini de sözlerine ekleyen Ataseven “Pandemi döneminde hem istihdam hem de gelir açısından önemli bir büyüme kaydettik. Gelecek dönemde yatırım ve istihdamlarımız hem yurt içinde farklı şehirlere kayacak, hem de yurt dışına uzanacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Workcube Hakkında: 2001 yılında internet bağlantılarının neredeyse yok denecek seviyedeyken %100 Web tabanlı bir çözüm olarak geliştirilmeye başlanan Workcube, 2002 yılında pazara sunuldu. Hem Web tabanlılık hem de bir şirketin tüm süreç ve operasyonlarını tamamen konsolide biçimde bir arada yönetmek üzere tasarlanması Workcube’ü Türkiye’de ve dünyada ilkler arasına soktu. Workcube ERP, CRM, HR, Proje Yönetimi, E-ticaret gibi çözümleri bir arada sunan holistik bir iş yönetim sistemidir. “Workcube’un misyonu endüstri standartlarını kullanarak işletmelerin basit veya spesifik yönetim ihtiyaçlarını karşılayacak uygulamaları geliştirerek müşterilerinin karlılığını ve rekabet gücünü arttırmaktır.” Web tabanlı uygulamalar üzerinde yoğunlaşmış yazılım ekibi, iş objektifleri ve iş mantığı, iş akışı, verimlilik gibi temel işletme konularında uzman sistem analistleri ve arayüz geliştirme konusunda creative tasarımcılardan oluşan genç bir ekibe sahiptir. Workcube uzmanları network tasarımından karmaşık uygulamaları geliştirmeye kadar geniş bir alanda hizmet verecek bilgi birikim ve deneyime sahiptir.