Mia Teknoloji’nin iştiraki olan Link Bilgisayar, Vitalis Teknoloji’yi bünyesine katmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yaptı. Link Bilgisayar, Vitalis’in tüm aktif ve pasif varlıklarını devralarak, dijital dönüşüm ve IoT (Nesnelerin İnterneti) alanlarındaki faaliyetlerini genişletmeyi hedefliyor.

Yazılım çözümleri sektöründe 40 yıllık deneyime sahip Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanımı Sanayi ve Ticaret A.Ş., bu stratejik adımla büyümesini hızlandırmayı planlıyor. Şirket, yaklaşık üç ay önce başlattığı birleşme görüşmelerini hızlandırarak, 20 Eylül 2024 tarihinde SPK’ya başvurdu.

Link Bilgisayar, daha önce 3 Temmuz 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden birleşme görüşmelerini kamuoyuna duyurmuştu. Şirket, SPK başvurusunun onaylanmasının ardından, 30 Haziran 2024 tarihli mali tabloları esas alarak Vitalis’in tüm varlıklarını devralmayı planlıyor. Birleşme süreci, SPK, Ticaret Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlardan alınacak onayların yanı sıra, her iki şirketin genel kurullarının birleşmeye onay vermesine bağlı olarak tamamlanacak.

“İnovasyonun Sınırlarını Zorlayacağız”

Link Bilgisayar Genel Müdürü Murat Pekmezyan, bu birleşmenin ardından Vitalis Teknoloji’nin yapay zeka ve büyük veri analitiği çözümleri ile başta Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) olmak üzere çeşitli sektörel çözümler sunacaklarını belirtti. Pekmezyan, bu birleşme ile işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmayı, maliyetleri azaltmayı ve üretim süreçlerini daha verimli hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Pekmezyan, Endüstri 4.0 ve 5.0 teknolojilerinin de bu sinerjinin bir parçası olacağını belirterek, “Dijital dönüşüm ve IoT alanında faaliyetlerimizi genişleterek, hem mevcut yazılımlarımızı yenilikçi teknolojilerle geliştireceğiz hem de küresel IoT pazarında hızlı bir giriş yapmayı hedefliyoruz. Bu birleşme, sektörde önemli yeniliklerin doğmasına katkı sağlayacak” dedi.

Küresel Pazarlarda Güçlü Bir Varlık

Murat Pekmezyan, bu birleşmenin ardından şirketin küresel pazarlarda da güçlü bir şekilde varlık göstereceğini ve inovasyon sınırlarını zorlayarak müşterilere daha fazla değer sunacaklarını belirtti. Ayrıca, çalışanların bilgi birikimi ve deneyimiyle birleşik şirketin rekabet avantajının da artacağını vurguladı.

Link Bilgisayar’ın Köklü Geçmişi

1984 yılında Türk mühendisler tarafından kurulan Link Bilgisayar, ERP çözümleri, satış, pazarlama, satın alma, stok yönetimi ve finans gibi alanlarda yazılımlar geliştiriyor. Şirketin yüzde 63,04’lük hissesi halka açıkken, yüzde 18,59’luk kısmı Bulls Yatırım Holding A.Ş.’ye ait. Link Bilgisayar, 2024 yılının ilk yarısında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,3 oranında artırdı.

Vitalis’in Güçlü Büyüme Performansı

2016 yılında kurulan Vitalis Teknoloji, dijital dönüşüm ve Endüstri 5.0 alanında önemli projelere imza atan bir teknoloji firması olarak biliniyor. 2023 yılında net satışlarını yüzde 31,63 oranında artırarak 277,9 milyon TL’ye çıkaran Vitalis, 2024’ün ilk yarısında ise 196 milyon TL net satış gerçekleştirdi. Vitalis, güçlü finansal performansıyla teknoloji sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Shares: