Bulut ERP

Son yıllarda yaşadığımız sıra dışı dönem, hayatımızın birçok noktasına etki etmeye devam ediyor. Farkına varmadan adapte olduğumuz dönüşüm hem bireysel hayatlarımızda hem de iş dünyasında uyum sağlamak zorunda olduğumuz yeni kuralları beraberinde getirdi. Özellikle iş dünyası açısından baktığımızda, dijital dönüşüm artık bir zorunluluğa dönüştü. Bununla birlikte, süreç boyunca Bulut ERP kullanan birçok işletme, rekabet avantajı kazandı. Uzaktan çalışma modeli, artık sadece birkaç aylık bir durum ya da ara sıra karşımıza çıkan bir zorunluluk olmaktan çıktı. Uzaktan çalışma, Covid-19 ile birlikte dünya çapında birçok insan için bir gerçekliğe dönüştü. İşletmeler hazır olsun ya da olmasın bilinmeyen bir süre için uzaktan çalışma protokollerini uyguladı ve ofislerini kapatmak durumunda kaldı. Evden ya da diğer uzak senaryolardan çalışan işletmeler, şirket içi yönetimi noktasında güvenilir çözümlere ihtiyaç duydular ve duymaya devam ediyorlar. Bununla birlikte, Bulut ERP kullanan işletmeler, iş süreçlerini kesintisiz devam ettirebildi.

Bulut ERP

Bulut ERP sistemlerini kullanan işletmeler mobil çözümlerin avantajlarını kullanabildi. Bulut tabanlı ERP ile ‘ofis’ ekip üyelerinin bulunduğu her yer olarak tanımlanabilirken, işletmeler üretkenlik ve yenilikçilik konusunda da büyük avantaj kazandılar. Bu duruma ek olarak, muhasebe ve dağıtım gibi temel işlevler konusunda da büyük zararlar görmediler.

Bulut tabanlı ERP sistemlerinin işletmelerin yeni normali benimsemesine ve iş süreçlerinin sürekliliğini korumasına nasıl yardımcı olduğunu merak ediyorsanız, bu yazımız tam size göre! İşte 3 adımda Bulut ERP’nin yeni normalin benimsenmesine katkısı;

Farkındalık

Bulut ERP sistemleri, kullanıcılara işlerini yapma konusunda özgürlük tanıyarak, gerçek zamanlı olarak verilere erişim sağlamalarına olanak tanır. Çalışanların yüz yüze toplantılarla ya da kâğıt dosyalarla zaman kaybetmesinin önüne geçen sistem sayesinde, tek bir kaynaktan çevrimiçi bağlantının olduğu her yerden sisteme erişim sağlanabilir. Bunun yanı sıra, Bulut ERP’nin otomatik güncellenmesi ile işletmeler, en yeni ve en doğru bilgilerle çalışabilir.

Oracle Netsuite gibi dünyanın en iyi Bulut ERP’sini sunan sistemler, yalnızca tarayıcı tabanlı erişim sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcının belirli rolü için gösterge tablolarını ve iş performansı ölçümlerini de görerek, Android ve iOSS için yerel uygulamaları da sağlar. Her zaman erişilebilir olan bilgilerle donanmış bir işletmede, en acil konularda çevik kararlar verilebilir. Veriler parmaklarının ucunda olduğunda, ekipler kritik kararları daha hızlı verebilir ve müşterilerin ihtiyaçlarını şimdi ya da gelecekte en iyi şekilde karşılamak için alternatif yolları değerlendirebilir.

Verimlilik

Tamamen entegre çalışan bir Bulut ERP sistemi ile geleneksel bir ofis ortamında şirketlerin beklediği verimlilik düzeyinde bir verimlilik sağlanabilir. Bulut teknolojisi, işletmenin 360 derecelik bir görünümünü sağlayarak, ekiplerin hızlı bir şekilde raporlar oluşturmasına, karlılığı izlemesine, ürün bilgilerini gözden geçirmesine ve müşteri ilişkilerini yönetmesine olanak tanıyarak, proaktif ve mantıklı kararlar vermelerine yardımcı olur. Hızla devam eden bir kriz sırasında, işletmeler çevik olmalılardır. Bulut ERP, tedarik zincirinden muhasebeye ve üretime dek süreçleri düzenlemelerine ve hataları ortadan kaldırarak, fırsatları yakalamalarına olanak tanır. Bulut ERP, veri ve bilgi paylaşımı için kolay yollar sunarak, danışmanlar ve sağlayıcılar gibi üçüncü taraflarla iş birliğini de kolaylaştırır. Bu özellikleri ile gelişen işlevselliğin ötesine geçer ve bunun yerine bir şirketin zorluklara hızlı ve kararlı bir şekilde yanıt verebilme becerisini de geliştirir.

Kişiselleştirme

Kullanıcı ara yüzünün kişiselleştirilebilmesi, ERP yazılımını müşterinin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde ayarlamanın en iyi yollarından biridir. Düşük kodlu ya da kodsuz kişiselleştirme, kullanıcının kod yazmak için bir programcı ya da geliştiriciye ihtiyaç duymadan ERP çözümünü kendi ihtiyaçlarına göre değiştirmesine olanak tanır. Bu sayede, kullanıcılar Bulut ERP çözümlerini işletmenin ihtiyaçlarına uygun biçimde uyarlayabilirler. Bir KOBİ için anlamlı olan, tutarlı ve modern bir şekilde yansıtılması gereken raporlar, temel performans göstergeleri, grafikler ve daha fazlası gibi alanlardaki kişiselleştirmeler, işletmeler açısından kritik önem taşır. Bu ve benzeri örneklerde, işletmelerin hızlı ve basit bir şekilde ihtiyaçlarına uygun, kontrol edebilecekleri çözümlere ihtiyaçları vardır. Bulut ERP, belirli hedeflere ulaşabilmeleri için kontrol sağlar.

Yeni normal ile şekillenen modern iş yeri kavramında liderler işlerini nasıl dönüştüreceklerini düşündükçe, ERP yazılımları müşteri ihtiyaçlarının tümünü kapsayacak bir yapı kazanıyor. Eğer eski bir sistemle çalışıyorsanız, Bulut sistemlere geçmek için geç kalmadınız! Dünyanın #1 numaralı Bulut ERP’si Oracle Netsuite ile işletmenizin verimliliğini artırabilir ve yeni normale hızlıca adapte olarak, rekabet ortamında avantaj kazanabilirsiniz. Oracle Netsuite hakkında daha detaylı bilgi almak için MONETA’ya ulaşabilirsiniz!