ERP firmalarının yoğun katılımıyla Wyndham Grand Levent’te düzenlenen e-Dönüşüm Semineri’nde eFinans yetkilileri yaptıkları sunumlarla e-Dönüşüm’ün yeni bileşenleri olan ihracatta e-Fatura uygulamaları, Tax-Free ve e-İrsaliye konularında katılımcıları bilgilendirdi ve katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan eFinans Genel Müdürü Okan Murat Dönmez, “Sektörde e-Fatura ile katma değerli finansal çözümler sunan ve e-Kredi desteği veren tek firmayız. Sektörün ERP bağımsız en büyük entegratörlerinden biriyiz. ERP bağımsız yapımız, bizi sektörün diğer önemli oyuncularından çok farklı bir konuma getiriyor. Bizim gibi EESPA (European e-Invoicing Service Providers Association) üyesi olan Tesisquare ve Basware ile gerçekleştirdiğimiz anlaşmaların yanında, dünyaya açılmamızı sağlayacak benzer küresel yapılarla yeni entegrasyonlarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek.” bilgisini verdi.

eFinans iş ortağı Global Blue Türkiye Genel Müdürü Selim Seyhun da seminerde yaptığı sunumda Tax-Free e-Fatura uygulamaları konusunda katılımcıları bilgilendirdi. eFinans, küresel Tax-Free şirketi Global Blue’ya Türkiye’de tam olarak entegre olan ilk ve tek firma olma özelliğini de taşıyor.

İhracatçıya entegrasyon kolaylığı sunuyoruz

Seminer sonunda sorularımızı yanıtlayan Okan Murat Dönmez, 2017 yılı kurumsal vizyonu hakkında şunları söyledi:

“eFinans olarak yola çıkış amacımız; e-Fatura üzerine finansal ürünler inşa etmekti. Ama gelinen noktada Türkiye’de özellikle muhasebe yazılımı ve muhasebe ile bağlantılı yazılımlar başlıklarında eksikleri gördük. Böylece gerek QNB Finansbank gerek Cybersoft desteği ile sahip olduğumuz teknik kapasitemizle pazarı desteklemek istedik, pazarın büyümesi önceliğiyle hareket ettik. Geldiğimiz noktada finansal ürünlere devam ediyoruz ve eFinans olarak 60’tan fazla özel entegratör arasında ilk 5 içinde yerimizi alıyoruz. Tüm hizmetlerimizi bulut tabanlı sunarak, mükellefleri teknoloji dünyasının içine çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de EESPA üyesi ilk Türk firmayız ve bu organizasyonun içinde bulunan üç servis sağlayıcı ile entegrasyon sağladık. Bunlardan biri olan Basware, 60 ülkede 240’tan fazla servis sağlayıcı ile entegre. Yani eFinans ile çalışan, dolayısıyla Basware ile entegre olan bir ihracatçı, e-Faturasını kestiği zaman karşı tarafta Basware’in entegre olduğu bir servis sağlayıcı ile çalışıyorsa, gümrük görevlisi uluslararası ticarette kıymetli evrak olan faturayı onayladığında, saniyeler içinde karşı tarafın da ekranına düşüyor. Basware ile entegrasyon işte bu avantajı sağlıyor.”

eFinans-seminer-600

Dış ticarette büyük bir avantaj sağlayacak

eFinans Genel Müdürü Okan Murat Dönmez’e göre, ihracat konusunda Tax-Free ve ihracat faturalarını da kapsayacak düzenleme, tüm taraflar için önemli faydaları beraberinde getirecek. Detayları Okan Murat Dönmez şu sözlerle anlattı:

“Bizi diğer entegratörlerden farklı kılan ‘ERP bağımsız’ bir entegratör olmamız. Pazarda teknik imkanları sınırlı şirketler var. Biz de teknik gücümüzü bu şirketlere aktaralım, bu yeni sektörde edindiğimiz tecrübeleri onlarla paylaşalım istedik. Sonuçta sadece muhasebe yazılımları ile entegre değiliz. Bunun yerine, bir şirketin e-Dönüşüm sürecinde kullandığı tüm yazılımlarla entegre olmak gibi bir hedefimiz var. GİB’in 2013 yılında çıkardığı tebliğ ve onun üzerine yapılan revizyonlarla beraber İhracatta önemli bir noktaya gelindi. Türkiye’de e-Fatura mükellefi olan 62 bin şirket var. Türkiye’nin ilk 54 bin şirketi, aynı zamanda ihracatın da yüzde 85’ini gerçekleştiriyor. e-Faturaya geçildiğinde eksik kalan iki konu vardı: Tax-Free ve ihracat faturaları. Bu iki yeni uygulama, Türkiye’nin dış ticaretine inanılmaz bir avantaj sağlayacak. Çünkü Türkiye’de kurgulanan e-Fatura sistemi, dünyadaki diğer sistemlerle kıyasladığında, en doğru ve en güvenli çalışan sistem.”

Shares: