Özel Entegratörler toplantısı, 30’dan fazla özel entegratör temsilcisi, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanı Mutlu Akın ve Engin Uysal’ın da katılımıyla eFinans ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Özel entegratör temsilcileri,

e-Fatura tebliğinde bahsi geçen mükelleflerin yıl sonuna kadar e-Fatura’ya zorunlu geçişi ve gündemdeki diğer e-Dönüşüm konularında bilgi alışverişinde bulundular.

entegratör

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri açıkladı “e-Fatura’da kesinlikle erteleme olmayacak.”

Toplantıda, Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, e-Fatura’da kesinlikle erteleme olmayacağını belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığı, Aralık’ın ilk haftasında, e-Fatura’ya geçişi zorunlu olan yaklaşık 30.000 mükellefe yapacağı mektup gönderimi ile firmaları bilgilendirmeyi ve geçiş sürecini hızlandırmayı planlıyor.

GİB tarafından yayınlanan tebliğe istinaden, firmaların en son 31 Aralık tarihinde e-Fatura başvurularını yapmış olması gerekiyor. Ancak, e-Fatura başvurusu öncesinde, mükelleflerin tamamlanması gereken Mali Mühür süreci, TÜBİTAK’ın günlük Mali Mühür üretim kapasitesinin kısıtlı olması, yaklaşan son başvuru tarihi ve ertelenme olmayacağına yönelik açıklamalar sebebiyle mükelleflerin başvurularını son başvuru tarihini beklemeden yapması oldukça önemli