İTÜ

IAS, üniversitelerle yaptığı iş birliğine bir yenisini daha ekleyerek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile protokol imzaladı. Bu iş birliği ile birlikte, İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde uygulamalı caniasERP eğitimleri verilecek.

İTÜ

Üniversite öğrencilerinin iş hayatlarına başladıklarında teorik bilginin yanı sıra pratik bilgi ve tecrübeyle de donanmış olması gerektiğini savunan IAS, bu anlamda üniversitelerle yaptığı iş birliklerine hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde kurulan caniasERP laboratuvarlarıyla öğrenciler, ERP sisteminin çalışma disiplinini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyorlar. IAS’nin bu anlamda son işbirliği ise İTÜ ile oldu. İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Cemil Ceylan’ın önderliği ile başlayan, IAS ve İTÜ arasında imzalanan protokolle, İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde caniasERP dersleri başlatılıyor. Bu sayede derslerde öğrenilen teorik bilgileri, pratikte de test edebilir hale gelecek olan üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, aynı zamanda çeşitli projelere katılma ve staj gibi fırsatları da elde etmiş oldular. İmzalanan protokolün sürekliliğini sağlamak için Dr. Öğretim Görevlisi Cahit Ali Bayraktar ve Dr. Murat Durucu da çalışmalara katılacaklar. İTÜ Maçka Kampüsü’nde yapılan toplantı ile taraflar imzalarını atarken, ayrıca gelecekte gerçekleşebilecek olası projeleri de konuştular.

Öğrenciler İçin Büyük Şans

İTÜ ve IAS iş birliği ile İşletme Fakültesi’nde verilmeye başlanacak olan uygulamalı caniasERP eğitimleri hakkında düşüncelerini ileten İTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Çalışır, “İTÜ her zaman prestijli bir okul olmuştur. Son yıllarda mezunlarımızın iş piyasasındaki prestijini daha da arttırmak için atılımlarda bulunuyoruz. IAS ile yaptığımız bu iş birliği de bu anlamda attığımız önemli adımlardan bir tanesi. Eminim ki caniasERP’yi kullanarak sistemi öğrenecek olan öğrencilerimiz, çok daha donanımlı hale geleceklerdir. Öğrencilerin teoride gördüğü dersleri kişisel tecrübe ile öğrenme şansı yakalaması onlar için mezuniyet sonrasında büyük bir avantaj olacak. Bu projenin başarılı olmasını çok istiyoruz ve bu konuda eliminizden geleni de yapacağız” dedi.

IAS Gelecek İçin Çalışmaya Devam Ediyor

Yapılan toplantıda IAS’nin çalışmalarına değinen IAS Türkiye Genel Müdürü Behiç Ferhatoğlu, “IAS, ERP yazılım pazarında ciro anlamında ilk beşte yer alıyor. Savunma sanayi, tekstil, makine, elektrik-elektronik, maden, ambalaj gibi farklı pek çok sektörde önemli projelerde yer aldık. Öte yandan yurtdışı operasyonlarımız da her geçen gün artıyor. Şu an Almanya’da üç, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan’da da birer ofisimiz bulunuyor. Önümüzdeki ay Güney Kore ofisimizi de faaliyete geçireceğiz. Toplam beş ülkede 10 ofisimiz ile her geçen gün artan bir ivmede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de de kamu tarafında son derece dikkat çekti yaptığımız çalışmalar. Yerli bir yazılım olarak birçok bakanlık ile görüşüyoruz. Öte yandan ar-ge çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. Yapay zeka konusunda başlattığımız projelerimize destek olabilmesi için kendi veritabanımız olan IASDB’yi geliştirdik. Diğer taraftan kendi yazılım dilimiz TROIA Platformu üzerinde de geliştirme çalışmalarımız devam ediyor” dedi ve ekledi: “İTÜ ile başlattığımız bu projenin gerçekleşmesine aracı olan herkese çok teşekkür ederim. Mezun olduğum, öğrencisi olmaktan gurur duyduğum bölümüme 18 yıl sonra gelip böyle bir katkıda bulunma fırsatım olduğu için gururluyum. Bu çalışmanın tüm öğrencilere büyük katkısı olacak; teoride öğrendikleri konuları pratik yapma imkanını elde edecekler. Ayrıca caniasERP dersleri ile başlayan bu iş birliği ileride yepyeni projelerin de önünü açabilir. caniasERP eğitimlerine katılan öğrenciler ile ileride birlikte çalışma fırsatı da doğabilir. Üniversite öğrencileri, fikirlerini bizimle geliştirme şansı da yakalayabilirler.”

İTÜ

Büyük Projeler İçin İlk Adım Atıldı

İTÜ İşletme Fakültesi’nde başlatılacak olan caniasERP eğitimlerini değerlendiren Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Üstündağ “İTÜ, teori eğitimin ötesinde, kendi içerisinde de teknoloji üretebilen bir üniversite. Bu anlamda baktığımızda IAS ile yaptığımız iş birliği yeni fikirlerin ortaya çıkması, yeni teknolojiler üretilmesi anlamında da faydalı olacak. Örneğin, İTÜ bünyesinde bulunan Teknopark’ta arttırılmış gerçeklik ile ilgili çalışmalarımız var. IAS ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde ilerleyen zamanlarda bu projenin ERP sistemi ile entegrasyonunu sağlayabiliriz. Karşılıklı olarak iletişim kanalları açık kaldığı sürece IAS ile birlikte çok fazla yeni projeye imza atacağımızı düşünüyorum” diye anlattı. IAS Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Ahmet Oturgan da “Endüstri 4.0 konusunda benim gözlemlediğim en büyük eksiklik yeni fikirlerin üretilmesi. Elde çok fazla araç var ama işe yarar fikri üretebilmek işin en zor kısmı. Bu anlamda üniversitelerle yaptığımız iş birlikleri, akademisyen görüşleri ve öğrenci geri dönüşleri de ileriye dönük yaratıcı fikirler üretebilmek açısından son derece faydalı olacak. İlk başta öğrencilerin tecrübesini ve pratik bilgisini arttırmaya yarayacak bu eğitim, ileride başarılı yeni projelere evirilebilir. Üçüncü sınıfta caniasERP eğitimi alan bir öğrenci son sınıfa geldiğinde bizim şirketimizde belli başlı projelerde kendine yer bulma imkânı yakalayabilir” diye ekledi. İTÜ ile imzalanan bu protokolün ilerleyen zamanlarda atılabilecek yeni adımların başlangıcı olduğunu vurgulayan IAS Bölge Satış Müdürü Salman Yüksel de “İTÜ akademisyenleri ve öğrencileri her türlü fikrini bizimle paylaşabilir ve bizi düşüncelerini icra edebilecekleri bir platform olarak görebilirler. Üretilen fikirlerin her biri katma değerle farklı bir projeye çevrilebilir. IAS hep bu bilinç ile hareket eden bir firma oldu. TÜBİTAK tarafından desteklenin Türkiye’nin ilk yazılım projesi olan TROIA Platformu da bu yenilikçi vizyon ile ortaya çıkmıştı. Bugün aynı bilinç ile hareket ediyoruz. Sizlerle de bu bakış açısını zenginleştirebilirsek çok büyük mutluluk duyacağız” diyerek düşünlerini iletti.