ERP

Her geçen yıl yeni teknolojik gelişmelerle iş dünyası değişiyor ve gelişiyor. Rekabet ortamının giderek zorlaştığı ve firmaların fark yaratmasının eskiye nazaran daha çok güçleştiği bu dönemde, dijital dönüşüm kavramı artık çok daha fazlasını ifade ediyor. Ölçeği fark etmeksizin her işletmenin gündem maddesi olan dijital dönüşüm adına yapılması gerekenler listesi uzadıkça, firmaların doğru seçimleri yapması gelecekleri açısından hayati bir rol oynuyor. Yazılıma yapılan yatırımın büyüklüğü düşünüldüğünde firmalar için başarısız projeler bir kabusa dönüşüyor. Firmanız için seçim sürecinde firmanız için bu olası kâbusu bir başarı hikayesine mi çevirmek istiyorsunuz? Öyleyse, doğru yerdesiniz! Bu yazımızda sizlere 2020 yılında ERP seçiminde dikkat etmeniz gereken noktaları anlatacağız! Haydi başlayalım;

ERP

 İhtiyaçlarınızı Doğru Belirleyin!

Dijital dönüşümün ilk adımı olan ERP seçimi söz konusu olduğunda, değişmeyen tek gerçek ihtiyaçlarınızı doğru belirlemenizdir. Özellikle son yıllarda ERP endüstrisinde artan alternatifler, birçok firmanın seçim yapmasını zorlaştırıyor. Seçiminizi yaparken yazılımın popülerliği ya da fiyatı değil, ihtiyaçlarınız ön planda tutulmalıdır. İşletmenizin ihtiyacından çok daha fazlasını içeren bir yazılım, firmanıza faydadan ziyade zarar getirebilir. Ya da uygun maliyetli olduğu için tercih ettiğiniz yazılım, ileriki dönemde ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir ve başarısız bir ERP projesi hem zamanınıza hem de ciddi bir maliyete neden olabilir.

Esnek Yazılımlara Öncelik Tanıyın!

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi her şey oldukça hızlı değişiyor. Dolayısıyla iş yapış biçimleri de değişerek, yeni formlar kazanıyor. Bu yeni formlara anında adapte olabilmeniz ve özellikle Endüstri 4.0 gibi gelişmelere ayak uydurabilmeniz için önceliğiniz esnek yazılımlar olmalıdır. CaniasERP gibi esnek yazılımlarla gelecek teknolojilerin size getireceği mali yükleri düşünmeden anında adapte olabilir ve hız kazanabilirsiniz. Bu sayede rekabet ortamındaki konumuzu sarsmadan çalışmaya devam edebilirsiniz.

ERP Danışmanlığı Konusunda Başarılı Firmalara Yönelin!

ERP projeleri uzun ve bir o kadar da zahmetli bir yolculuktur. Yeni bir ERP sistemini firmanızın süreçlerine adapte ederken, doğru bir danışmanlık hizmeti alabileceğinizden emin olmalısınız. Süreç boyunca yanınızda olabilecek bir firmayı tercih ederseniz, ERP projenizin başarısını garantilemiş olursunuz. Günümüzde birçok danışmanlık firması bulabilirsiniz. Bu firmalar arasından tercihinizi yaparken, sahip oldukları tecrübeyi göz önünde bulundurmanızda fayda var.Örneğin, CoreSys gibi uzun yıllardır danışmanlık hizmeti sunan bir firma ile yola çıkabilir ve 7/24 destek alarak, ERP projenizi daha başarılı hale getirebilirsiniz.

Kullanıcı Deneyimini Değerlendirin!

2020 ERP trendleri içerisinde en öne çıkan özelliklerden biri olan kullanıcı deneyimi, bugün firmalar açısından oldukça büyük taşıyor. Satın aldığınız yazılımın kullanıcı açısından sunduğu avantajları gözden geçirmeniz, ekibinizin ERP yazılımını kullanım oranını artıracaktır. Daha kolay kullanıma sahip olan bir yazılımı çalışanlarınız daha etkin bir biçimde kullanır ve bu da projenizin başarısı üzerinde oldukça büyük etki yaratır.

Sektörünüzde Başarılı Olan Yazılımlara Öncelik Verin!

Her sektörün ihtiyaçları ve iş süreçleri birbirinden farklıdır. Dolayısıyla seçiminiz üzerinde bu durum da ciddi etki yaratacaktır. Sektörünüzde yapacağınız küçük bir araştırma, seçiminizi daha başarılı kılabilir. Örneğin, tarım ve gıda ürünleri sektöründe hizmet veriyorsanız, bu sektörde başarılı olmuş ERP yazılımlarına göz atabilir ve sizin için en uygun olanı bulabilirsiniz.

ERP seçimi her firma için zor bir süreçtir. Bu süreci en sağlıklı şekilde atlatabilen firmalar, proje sürecinde çok daha başarılı olurlar. Sizler de ERP seçiminizi doğru yapmak ve verimli iş süreçlerine sahip olmak istiyorsanız, CaniasERP ’nin sunduğu avantajlardan CoreSys ’in danışmanlık hizmeti ile faydalanabilirsiniz.