Dijital dönüşümün firmaların gelecekleri açısından artık bir zorunluluğa dönüştüğü bugünlerde, Global Kalite Sistemleri Müdürü Çiğdem Dönmez, IAS’nin dijital dönüşüm sürecindeki firmalara sağladığı hizmet ve ürünleri anlattı.

dijital dönüşüm

IAS’nin dijital dönüşüm sürecindeki firmalar için sunduğu hizmet ve ürünleri anlatan Global Kalite Sistemleri Müdürü Çiğdem Dönmez, “Ürünlerimiz, danışmanlık ve proje yönetim hizmetlerimiz ile müşterilerimizin dijital dönüşüm sürecindeki yol haritalarını birlikte şekillendiriyor, onlara yol arkadaşı oluyoruz” diyor.

Şirketlerin bilgi teknolojileri alanında gerçekleştirdiği yatırımları ve dijital dönüşüm süreçlerini değerlendiren IAS Global Kalite Sistemleri Müdürü Çiğdem Dönmez, IAS olarak bu süreçte firmalara sundukları destek ve ürünleri anlattı. Dönmez: “IAS olarak, kendi yazılım geliştirme ürünümüz olan TROIA ile geliştirdiğimiz caniasERP kurumsal kaynak planlama yazılımımız, caniasERP içinde yer alan canias IQ iş zekası ürünümüz ve IASDB adlı veri tabanımız ile dijital dönüşüm süreçlerinde şirketlerin yol arkadaşları oluyoruz. Ürünlerimiz ile birlikte verdiğimiz danışmanlık desteği ve proje yönetim hizmetlerimiz ile de müşterilerimizin BT yatırımları konusunda yol haritalarını birlikte şekillendiriyor, bilgi ve deneyimlerimizi onlarla paylaşıyoruz.”

Şirketler konu BT yatırımı olduğunda ihtiyaçları olan uygulamaların ne ölçüde farkındalar? Bu başlıkta yatırım yapma eğilimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Günümüzde şirketler Bilgi Teknolojileri ihtiyaçlarının farkındalar ve bu konuda yatırım yapmalarının kaçınılmaz olduğunun da bilincindeler. Dijital dönüşümün baş döndüren bir hızla kurumsal hayata girdiğini gözlemliyoruz. Başarı ile sonuçlandırılan dijital dönüşüm projelerinin sağladığı yararlar ve yarattığı yeni fırsatların görülmesiyle birlikte şirketlerin BT yatırımları konusundaki çekinceleri de giderek azalıyor. Doğru planlanan bir dijital dönüşüm sürecinde doğru ürünlere yapılan BT yatırımları, başarılı bir proje yönetimi ile hayata geçirildiğinde somut faydalar yaratıyor. Böylece şirketlerin başarı grafiği de yükseliyor. Yatırımların hızlı geri dönüşünü ve kazanımlarını gören şirketler, yeni yatırımlar konusunda da motive oluyorlar.

Kurumsal iş uygulamalarında öncelikler, tercih edilen başlıklar neler? Bunların kısa ve orta vadede hangi gerekçelerle, nasıl bir gelişim sergilemesini bekliyorsunuz?

Şirketler, kurumsal iş uygulamalarında önceliği yasal mevzuata uyum sürecinde ihtiyaç duydukları konulara veriyorlar. Bu nedenle e-Fatura, e-İhracat, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye gibi uygulamalara yapılacak yatırımlara ağırlık verildiğini görüyoruz. Kısa vadede, her ihtiyaca ayrı çözüm ile yanıt bulmaya çalışıldıkça, tüm bu çözümleri entegre etmek ve etkin yönetmek zorlaşıyor. Orta ve uzun vadede ise bu tercih, maliyetleri minimize etmek, süreç verimliliğini arttırmak, iş süreçlerini optimize etmek gibi diğer tüm ihtiyaçların da sağlıklı şekilde çözülebildiği tam entegre ERP yazılımları ve ERP çözümleriyle bütünleşik iş zekası ürünlerinin kullanılması yönünde gelişiyor. Bu farkındalık ve doğru bir ERP seçimi ile şirketler, tüm kurumsal süreçlerini entegre bir çözümle yöneterek hem optimize ediyor hem de yasal mevzuata uyum gerekliliklerini ek çözümlere ihtiyaç duymadan yerine getiriyorlar.

Siz kurumsal iş uygulamaları başlığında nasıl bir destek, danışmanlık ve çözüm geliştirme sunuyorsunuz?

IAS olarak, kendi yazılım geliştirme ürünümüz olan TROIA ile geliştirdiğimiz caniasERP kurumsal kaynak planlama yazılımımız, caniasERP içinde yer alan canias IQ iş zekası ürünümüz ve IASDB adlı veri tabanımız ile şirketlerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerinde yol arkadaşları, iş ortakları oluyoruz. IAS’nin sunduğu özelleştirilebilir ve ölçeklendirilebilir, esnek, tam entegre çözümler sayesinde şirketler, tek bir çözüm ile platform bağımsız olarak, tüm operasyonel süreçlerini en verimli şekilde yönetebiliyor. Aynı zamanda yasal mevzuatın gerektirdiği ve ileride gerektirebileceği tüm e-Dönüşüm taleplerine de caniasERP ile çözüm bulabiliyorlar. caniasERP içindeki gelişmiş raporlama ve izleme ekranları, pek çok hazır grafik ve çizelge ile yönetsel karar sistemlerini optimize ediyor, böylece, ihtiyaç duydukları raporlara kolayca ulaşıyorlar. Üretim zekası ve iş zekası ürünlerimiz ile de gelişmiş analitik izleme yapabiliyor, Yönetim panelleri ile özet ve detay her düzeyde analizi çok kısa sürelerde ve dinamik olarak gerçekleştiriyorlar. Ürünlerimiz ile birlikte verdiğimiz danışmanlık desteği ve proje yönetim hizmetlerimiz ile de müşterilerimizin BT yatırımları yol haritalarını birlikte şekillendiriyor, bilgi ve deneyimlerimizi de onlarla paylaşıyoruz ve yeni başarılara birlikte imza atıyoruz.

Shares: