ERP HABER – Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) tarafından Türkiye’nin bilişim alanındaki gücünü arttırmak amacıyla projelendirilen “Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi”, 27-28 Eylül’de Bursa’da yapılacak.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) düzenlenecek kongre ve sergide, dünyada 2,3 trilyon avroluk bilişim pazarında, 34,5 milyar dolar civarında bir pazar payına sahip Türkiye’nin yazılımda bulunduğu nokta, konularında uzman isimlerin katılımıyla masaya yatırılacak. BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, yazılı açıklamasında, Türkiye’nin bilişim alanındaki ihtiyacını karşılayabilmeyi ve inovasyonu teşvik ederek yeniliğin gücünü göstermeyi amaçladıklarını belirtti.
Akın, tüm yazılım firmalarının ve sektörün önemli ihtiyaçlarının başında, geleceğe ilişkin stratejilerin oluşturulması ve yenilikçi ürün geliştirilmesinin geldiğini belirterek, halihazırda yazılım konusunda hızlı bir ivme yakalayan Türkiye’nin, ivmesini devam ettirebilmesi için güncel teknolojiyi takip etmek ve ötesine geçmekle ilgili ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı.
Tam bu kilit noktada gerekeni gördüklerini ve hareket geçtiklerini, bu kongrenin kent için bir fırsat olduğunu ifade eden Akın, etkinlikte uluslararası yazılım ve bilişim endüstrisini bir araya getirerek, en son teknolojileri, ürünleri ve sektörde yer alan dev firmaların gelecek planlarını sergileyeceklerini bildirdi.
Yazılım Kongresi’ nde bilişim sektörü için her türlü ayrıntı bulunacak
Akın, bilişim sektöründe daha katma değerli üretim yapılabilmesi ve dünya pazarında rekabet avantajı sağlayacak ortamın oluşturulabilmesi için siber güvenlikten sektör yazılımlarına kadar şirketleri yakından ilgilendiren birçok alanda bilginin paylaşılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Etkinliğin akademisyenler başta olmak üzere Ar-Ge bölgelerinde yer alan sanayi kuruluşları, öğrenciler, kamu kuruluşları, otomotiv ana ve yan sanayi ve tekstil sanayinden katılımcılara katkısı büyük olacaktır. İlki gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığımız bu büyük organizasyona katılarak, firmalar en iyi şekilde tanıtımlarını yapabilirler. Bin kişiden fazla katılım bekliyoruz, gönderilen bildirilerle katılımcılar ve takipçilere sunum yapma fırsatını da bulacaklar. Kısacası, bilişim ve yazılım sektörü için her türlü ayrıntıyı içinde barındıran dolu dolu iki gün yaşanacak şehrimizde.”
Kongre ve sergi bünyesinde sektörün ihtiyaçlarının akademisyenlere aktarılabileceğini, akademisyenlerin geliştirdiği yöntem ve teknolojilerin uygulamaya aktarılmasının yolunun açılacağını anlatan Akın, “Yazılım üreticilerinin kullanıcı ihtiyaçlarını daha net olarak tespit edebileceği çalışmaları da amaçlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kent gündeminde ‘bilişimi’ konuşturmak için birçok etkinlik, proje yaptık. Ancak, kongre organizasyonumuzla sadece Bursa’da değil, ülke gündeminde bilişimin yer almasına katkı sağlamış olacağız” değerlendirmesine yer verdi.
Bu arada, Türkiye’de bilişim pazarı her yıl ortalama yüzde 14 büyüme gösteriyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetlerde 320, bilgisayar programlama faaliyetlerinde 1996 olmak üzere, toplam 2 bin 316 firma faaliyet gösteriyor.