ERP HABER- IAS, Galatasaray Üniversitesinde Brunel Üniversitesinden Gelen Seçilmiş Gruba Türkiye’deki ERP Kavramını Anlattı

IAS, İngiltere’deki Brunel Üniversitesi ile Galatasaray Üniversitesi İşletme ve Araştırma Merkezi arasında yıllardır süren değişim programı kapsamında, 30 Mayıs Perşembe günü Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Kampüsünde yaklaşık 3 saat süren bir seminer verdi.

Brunel Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Yüksek lisans öğrencilerinin katılıdığı seminer için, Türkiye’deki ERP kavramını anlatmak üzere tek yetkili firma olarak IAS davet edildi. Global operasyonlarını yürüttüğü Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu’daki 23 ülkede 25’den fazla çözüm ortağı aracılığı ile yazılımın geliştirme, Ar-Ge, danışmanlık, satış ve eğitim faaliyetlerini sürdüren IAS, Brunel Üniversitesinden gelen grup tarafından ilgi ve takdirle dinlendi.

IAS Türkiyedeki ERP Kavramını Anlattı

IAS, Türkiye’deki ERP Kavramını Anlattı

Gerçekleşen seminerde, ERP yazılımlarının genel tanımları, Türkiye’deki ERP pazarı ve gelişimi, CANIAS ERP’nin özgün teknolojisi, modüler yapısı, teknik altyapısı, IAS’nin kendine özgü geliştirme dili TROIA ve ERP’nin firmalardaki kullanım alanları ve sonuç raporlarına kadar birçok konuya değinildi.

Konuyla ilgili IAS Teknik Çözümler Müdürü Ali Aytekin, “IAS olarak uluslararası tecrübemizle üniversite sanayi işbirliği kapsamında çeşitli üniversitelerde ERP bilincini arttırmak amacıyla bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizden biri olan bu seminer için, Galatasaray Üniversitesi’nin bizi tercih etmiş olması bizleri onurlandırmıştır.” diyerek davetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Galatasaray Üniversitesinden Prof.Dr. Sibel Yamak buluşma ile ilgili şunları söyledi:

“Brunel Üniversitesinden Türkiye’ye gönderilen grup, ciddi test ve sınavlardan geçen seçilmiş Yüksek lisans öğrencileri, öğretim üyeleri ve akademisyenlerden oluşuyor. Değişim programı kapsamında her yıl tekrarlanan karşılıklı ziyaretler yapılıyor. 1 haftalık program çerçevesinde seminerleri dinliyor, firma ziyaretleri yapıyorlar ve döndüklerinde buradaki izlenimleriyle ilgili raporlarını yazıyorlar.

IAS’nin gerçekleştirdiği seminer de, bu işbirliği çerçevesinde planlanmış bir organizasyondu. Türkiye’de yazılım sektörü ve ERP alanında söz sahibi, aynı zamanda kendi yazılım dili ile multinasyonel bir firma ile görüşmek istediler ve biz de sizleri davet ettik.

İşbirliği çerçevesinde her yıl yeni firmalar ile tanışmalarını sağlıyoruz. Burada geçirdikleri 1 haftalık süre içerisinde, Türkiye’yi daha iyi tanımalarını sağlamak, ekonomik hayatın gelişimini ve şirketlerin yapısını, nerelere kadar uzanabildiklerini görmelerinin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.  Geçen yıl yaptıkları ziyaretlerden çok memnun kaldılar ve bizleri de gittiğimizde çok iyi ağırladılar.

IAS’ye bu işbirliğine verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.