Dokuz Eylül Üniversitesi ile IAS işbirliği yeni çalışmalarla devam ediyor. Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımı CANIAS ERP nin üreticisi IAS yazılım ve Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2005 yılından bu yana ERP laboratuarında CANIAS ERP implementasyonu, uygulamalı ve teorik eğitimler, öğrencilere staj imkânları gibi birçok alanda ortak çalışmalar yürütüyorlar.

IAS Yazılım, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile 3 yıldır devam eden ERP çalışmalarına bir yenisi de 15 Nisan Salı günü Tecrübeli IAS danışmanlarının üniversite öğrencilerine verdiği ERP konferansıyla devam etti. Öğrencilere ERP’nin iş süreçlerindeki öneminin uygulamalı olarak da aktarıldığı konferansta, değişik sektörlerden ERP projeleri, ERP pazarında kalifiye eleman eksikliği ve üretimde insan kaynaklarının önemi gibi birçok konuya yer verildi.

canias

IAS Yazılım’ın 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde CANIAS ERP implementasyonu ile başladığı birliktelik, her sene 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik uygulamalı ve teorik ERP eğitimleri ile devam ediyor. Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin profesyonel hayat ile tanışmadan tüm iş süreçlerini öğrenmeleri ve benimsemeleri amacı ile başlatılan projeye öğrencilerden de yoğun talep geliyor.

2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi akademik personeline daha kapsamlı olarak CANIAS ERP eğitimleri verilerek devam eden proje kapsamında, bu yıl IAS uzman danışman ve yöneticilerinin etkin olarak derslere iştiraki ile ERP kullanan firmalardan canlı örneklerle uygulamalı ERP eğitimlerine devam ediliyor.

Aynı zamanda öğrenci-sanayi işbirliği çerçevesinde 4. Sınıf öğrencilerine IAS’nin yürüttüğü ERP projelerinde staj imkânı da sağlanıyor. Bu çalışma ile birlikte, mezun olacak endüstri mühendisliği öğrencileri ERP uygulamalarını yerinde ve canlı yaşama imkânı buluyor.