Bilgiye dayalı yönetim kültürü’ alanında başarılı iş modelleri geliştiren OBASE ve IBM; müşterilerin kurumsal veri kaynaklarından verimli şekilde yararlanabilmeleri için çözüm ortaklığı kapsamını bilgi yönetimi alanında genişlettiklerini açıkladılar.

IBM Türk

IBM Türk ve çözüm ortağı OBASE, yazılım alanında süregelen çözüm ortaklığı kapsamını perakende sektöründe genişletiyor. Çözüm ortaklıklarını sektörün güncel teknolojik gereksinimlerini göz önüne alarak genişletecek olan iki kurum; perakende işletmelerinde ön ofis sistemleri, ERP sistemleri, CRM çözümleri, mobil uygulamalar, tedarik zinciri yönetim sistemleri ve harici veri kaynaklarında yer alan farklı verilerin tek kaynaktanmış gibi, tek doğru prensibiyle bütünleştirilmesini hedefliyor. Geniş ve deneyimli kadrosuyla veri ambarı, veri entegrasyonu, iş zekası ve veri madenciliği gibi konularda bütünleşik çözüm ve hizmetler sunan OBASE, Avea, Benetton, Hedef Alliance, Marks&Spencer, Migros, ve PBG’nin (Pepsi Bottling Gruoup) de aralarında bulunduğu müşterilerinin kritik önem derecesinde gördüğü “bilginin iş süreçleriyle entegrasyonu” gereksinimlerini IBM Information Server ürün ailesiyle karşılıyor olacak. OBASE Genel Müdürü Dr. Bülent Dal; çözüm ortaklığı ile ilgili ifadesinde

Rekabetin giderek artması, geleneksel yöntemler ile yapılabileceklerin sonuna yaklaşılması neticesinde perakende işletmeleri için en büyük rekabet avantajı elindeki bilgiyi kullanabilme yetkinliği seviyesiyle doğru orantılı olarak artmaktadır. Kurum içi ve kurum dışı farklı kaynaklardaki veriyi herkes için geçerli, yoruma gerek kalmayan doğru bilgiye dönüştürememiş işletmelerin bilgiye dayalı iş yapış biçimine geçebilmesi mümkün olmamaktadır.

IBM Türk

Rakiplere endeksli kampanya ve ürün yönetimi stratejisi yürüten perakende firmalarının pazarda yeterli üstünlük sağlayamayacağını belirten Dal, “IBM Information Server ürün ailesi bizlere güvenilir bilgiye ulaşmayı garanti altına almak için son derece yetkin ve kapsamlı bir altyapı sağlıyor.” diye ekledi.

IBM Türk Yazılım Ürünleri Satış Müdürü Server Tanfer, “OBASE, yazılım alanında uzun süredir birlikte çalıştığımız, bilgi yönetimi, veri bütünleştirme, veri kalitesini arttırma alanlarında başarılı projeleri gerçekleştirdiğimiz bir firmadır. Perakende sektöründe, IBM Information Server ürünlerinin sağlayacağı faydayı arttırmak, yatırım geri dönüş süresini azaltmak için sektörel deneyim ve perakende iş akışlarına hakimiyet son derece önem taşımaktadır. Bu iki özelliği bir arada düşündüğümüzde OBASE, IBM için gerek yazılım ve proje deneyimi, gerekse perakende sektörü deneyimleri ile öne çıkan çözüm ortağımız konumundadır. Sektörde büyük bir hızla önemi anlaşılan veri ve bilgi yönetimi konularında en kapsamlı çözümü sunuyor olacağız.” dedi.

OBASE Hakkında 1995 yılından bu yana yurt içinde ve yurtdışında bilgi yönetimi ve operasyonel sistem çözümleri sunan bir şirkettir.