Bir sipariş ve depo yönetimi sisteminin sağlaması gereken en önemli özellik, satıştan ürün teslimatına; faturalamadan mal tedariğine şirket içindeki farklı süreçlerin entegre bir platform üzerinde çalışmasıdır. Bir firmanın en hayati işlevi olan satışın doğrudan müşteri yanında gerçekleşmesi, sıcak satışın vazgeçilemez özelliğidir.

Sipariş

Satış siparişlerinin sahadan müşteri yanından oluşturulabilmesi, mevcut mal stok durumunun anlık olarak sahadan izlenebilmesi ve indirim ve kampanyaların da sipariş sırasında eş zamanlı olarak uygulanabilmesi gerekir. Verilen siparişlerin doğrudan depo sistemine ulaşması, teslimat süreçlerini hızlandırmakta ve hataların önüne geçilmesini sağlıyor. Sorunsuz ve hızlı işleyen bir teslimat süreci de müşteri memnuniyetinin ve satışların artmasını beraberinde getiriyor.

Avandel’in geliştirdiği Order THIS! sipariş yönetimi uygulaması tüm bu satış otomasyonunun tablet ve akıllı telefonlardan satış yetkilileri daha sahada sipariş alırken başlatılmasını sağlıyor. Sahadaki satış yetkilisi, müşteri bakiye durumunu, müşteri veya ürün bazında uygulayabileceği indirim ve kampanyaları ve ürünün stok durumunu elindeki mobil cihazından anlık olarak izleyebiliyor. Girdiği sipariş anında depo yetkilisinin sistemine düşüyor ve mal teslimat süreci hemen başlatılabiliyor.

Order THIS! mevcut muhasebe ve diğer arka-ofis uygulamalarla da entegre çalıştığından uçtan uca ve birarada çalışan bir ERP sistemi oluşturmak mümkün oluyor.

Böyle bir mobil yönetimi sisteminin farklı sektörlere sağlayacağı avantajlar şöyle özetlenebilir:

  • Tüketici Ürünleri: Kolay sipariş oluşturma ve hızlı teslimat ile yüksek satış cirolarına ulaşma; daha fazla satış noktasına ulaşarak karlılığı arttırma ve stok seviyelerini optimize etme.
  • Gıda ve İçecek: Müşteri ve ürün bazlı kapsamlı indirimler, ürün birleştirmeleri, hediye ürün kampanyaları oluşturma. Daha kısa teslimat süreleri ve daha etkin çoklu depo yönetimi.
  • Parakende: Depo ve satınalma yönetimine ilişkin maliyetlerde azalma, satışlarda artış, mal teslimat sürelerinde hız kazanma. Yazar kasa entegrasyonu ile tahsilat, teslimat ve mal kabul süreçlerinin daha etkin yönetimi.
  • Toptan Satış ve Dağıtım: Sipariş alımından ürün teslimatına kadar tüm aşamaların adım adım izlenmesi ve satış kanalı hakimiyetinde artış. Depo yönetimi ve satınalma maliyetlerinin aşağıya çekilmesi, ürünlerin piyasaya daha hızlı ve daha uygun maliyetlerle sürülmesi.