ERP HABER – Yaz döneminin durgunluğuna rağmen IT sektörü dünyasından önemli satın alma haberleri gelmeye devam ediyor. İşte son bir haftada öne çıkan beş önemli satın alma haberi.

SAP – Sybase
Ezeli rakibi Oracle’ın Sun satın almasında AB karşısında döktüğü teri, SAP de Sybase için döküyor. 5,8 milyar dolarlık astronomik bütçe ayırdığı satın almayı gerçekleştirebilmek için Avrupa Birliği’nin onayını bekleyen SAP, eğer bu aşamayı geçebilirse Sybase’i bünyesine katarak ERP ve iş zekası çözümlerini daha geniş platformlara taşıyabilecek. Özellikle mobil ve veritabanı teknolojiler konusunda SAP’ye büyük güç katacak olan satın almaya 22 Temmuz’a kadar bir itiraz gelmezse büyük birleşme gerçekleşecek.

Dell – Scalent
Sunucu sanallaştırma yönetim araçları geliştiren Scalent artık Dell’in. Finansal detayları açıklanmayan satın alma işlemi, Dell’in veritabanı uygulamalarına önemli katkıda bulunacak. 2009 yılının Eylül ayında Dell ile ortaklık anlaşması imzalayan Scalent, böylece bu işbirliğini bir adım daha öteye taşımış oldu. EMC ve Unisys’e de hizmet sağlayan Scalent 2003 yılında kurulmuş genç bir işletme.

Google – ITA Software
Google, farklı bir alanda yatırım yaparak uçuş bilgi yönetim yazılımları geliştiren ITA Software’i satın aldı. Müşterileri arasında birçok büyük havayolu şirketi bulunan ITA Software için Google’ın kasasından tam 700 milyon dolar çıktı. ITA Software’in uygulamalarını Google aramaları ile entegre etmek gibi parlak bir fikre sahip olan Google, kullanıcılarına uçak seferleri ile ilgili arama yapma imkanı sağlamayı düşünüyor. Google aramalarında önemli bir paya sahip olan uçak seferleri sorgulama ile ilgili aramalar Google’ı böyle bir hamleye yöneltmiş. 1996 yılında kurulan ve 500 çalışanı bulunan şirketin müşterileri arasında American Airlines, Continental Airlines, Kayak, Orbitz, Southwest Airlines, TripAdvisor, United Airlines, US Airways, Virgin Atlantic Airways gibi havayolu şirketleri bulunuyor.

Disney Interactive – Tapulous
Apple’ın taşınabilir oyunlar platformunda, özellikle iPhone için oyunlar geliştiren Tapulous’u satın alan Disney Interactive, şirketin geliştirdiği Tap Tap Revenge serisini de bünyesine katmış oldu. Mobil oyun sektörüne ilk kez bu kadar ciddi bir yatırım yapan Disney, ilk iPhone oyunlarını geliştiren önemli markalardan birinin de sahibi oldu.

IBM – BigFix
IBM, 200′den fazla çalışanı ve 700 kurumsal müşterisi bulunan BigFix’i yaklaşık 400 milyon dolara satın aldı. Rakam, resmi olarak açıklanmasa da Bloomberg’in tahminleri bu yönde. Veri merkezleri için yama geliştiren şirket 2009 yılından beri IBM ile ortaklık yürütüyordu. BigFix’in geliştirdiği uygulamalar sayesinde 500 bin bilgisayar içeren devasa bir ağı yöneten şirketin IT politikasına uygun olmayan bilgisayarlar anında tespit edilerek, birkaç dakika içerisinde gerekli değişiklikler yapılabiliyor.