ERP HABER – Bursa endüstrisinin önde gelen şirketleri IFS ve IBM tarafından düzenlenen Akıllı Şirket gününde biraraya geldi.  Akıllı Şirketlerin DNA’larının incelendiği teknoloji, insan ve başarı faktörlerinin ele alındığı günde Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman “Her Şey Seninle Başlar” konulu bir de seminer verdi. 

23 Kasım 2009, İstanbul –  İşletmelerin verimlilik ve kaynak kullanımlarına yönelik çözümler sunan uluslararası iş uygulamaları yazılım firması IFS,  IBM ile ortaklaşa düzenlediği Akıllı Şirket Günü’nde başta üretim yapan işletmeler olmak üzere endüstrinin önde gelen firmaları ile, Akıllı Şirketlerin iş yapış biçimlerini, düşünce şekillerini ve yaklaşımlarını paylaştı. 18 Kasım tarihinde Bursa Almira Otel’de gerçekleştirlen etkinlikte başta otomotiv olmak üzere, makina, tekstil gibi farklı sektörlerden yüzlerce  katılımcı buluştu.

akıllı şirket etkinlik ifs ibm

Akıllı  Şirket Dönemi başlıyor

IFS Türkiye Yönetici Ortağı Ergin Öztürk, “Akıllı Şirket Dönemi”  konulu açılış konuşmasında, şunları söyledi: “IFS olarak dünyada ve ülkemizde binlerce firma ile çalışma fırsatımız oldu. Bu işletmelerden bazılarının aynı şartlarda diğerlerinden çok daha fazla yol katedebildiklerini, daha başarılı sonuçlar alabildiklerini ve daha da önemlisi bu başarılarının sürdürülebilir olduklarını gördük. Bu firmaların davranış şekilllerini incelediğimizde ise; iş süreçleri, insan ve sistem yaklaşımları, veriye dayalı karar verme, yalınlık, fikirlerin hayata geçirilmesi gibi konularda benzersiz yaklaşımları olduğunu gördük. Bu konudaki gözlemlerimizi endüstrilerimizin yüksek potansiyelli firmaları ile paylaşarak potansiyellerinin daha iyi kullanılmasına, açığa çıkarılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla ülkemizin diğer endüstri bölgelerinde de sürdüreceğimiz bu seminerin ilk ayağında Bursa firmaları ile buluştuk. Bizler akıllı insanların akıllı şirketleri, akıllı şirketlerin akıllı endüstrileri ve toplumları oluşturacağını düşünüyoruz. İşlerimize biraz daha akıl katmanın zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu noktada IBM ve Mümin Sekman ile birey, şirket ve toplum başarısı konulu bir yaklaşımı dinleyicilerin görüşlerine sunuyoruz. Burada amacımız insanlarda biraz olsun farkındalık yaratmak ve işlerine farklı bir bakış açısı ile bakabilmelerini, akıl katmalarını sağlayabilmek. Bu noktada Bursa firmalarına en ufak bir katkımız oldu ise bundan mutluluk duyarız.”

IBM Sistemler ve Teknoloji Grubu Satış Müdürü Kadir Yılmaz’ın “Daha Akıllı Bir Dünya İçin” konulu konuşmasında, giderek daha akıllı olan dünyamıza ayak uydurmak için değişimi  yakalamaya, gelişmeye ihtiyacımız olduğundan ve bu akıllı ekonomi, akıllı toplum ve akıllı dünya çağında, hepimizin düşlediği toplumu yaratmak için  sistem ve endüstrilerin  dönüşümüne odaklanılması gerekliliğinden bahsetti.

Akıllı Şirket : “Neden başarılı olmak istiyoruz?”

Açılış konuşmalarının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı, Mümin Sekman katılımcılara  “Her Şey Seninle Başlar” konulu 1,5 saatlik bir seminer verdi. Seminerde, başarının tanımından yola çıkarak  nasıl başarılı  olunabileceği, başarılı kalmak için yapılması gerekenler, başarı döngüsünün nasıl çalıştığından, geçmişte yaşadığı başarısızlıklardan dolayı deneme cesaretini kaybetmiş yaşam yorgunlarından bahsetti. Kurumların kanaatlere göre değil ölçülebilirliğe ve verilere dayalı düşünce tarzını benimsemeleri ve sistemlerin kurulmasına yönelik tavsiyelerde bulunan Mümin Sekman, “Başarı bedel ister. Başarının bedelini ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler. Başarı için gereken 2 bileşen Akıl ve Azim. Aklınızı ve azminizi ihmal etmeyin. Başarıyla ilgili verileri tekrar gözden geçirelim, yeni bir hayat için gereken aklımızı upgrade edelim ve işimize aklımızı katalım.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Akıllı Şirket : “Teknoloji ve İşletmelerin Uyumu’’

Programın ilerleyen bölümlerinde Diniz Holding bünyesinde SKT Yedek Parça ve Makine San.ve Tic. A.Ş.’nin Genel Müdürü Şevket Tüken, işletmelerinde iş yapış biçimlerini neden değiştirdiklerini ve  teknolojiden bu amaçla nasıl faydalandıklarını ve edindikleri sonuçları katılımcılar ile paylaştı. “Eğer kârınızı nasıl yaptığınızın detaylarını bilmiyorsanız, keskin bir bıçak üzerinde yürüyorsunuz demektir. Kâr da zarar da etseniz, bütün detayları bilmek ve süreçlerinizi buna göre sürekli iyileştirmek zorundasınız. IFS’in temel faydası, detaylara hakim olmak, kaynaklarınızı doğru kullanmak ve böylece kuruluşunuzu geleceğe sağlıklı bir biçimde taşımaktır. Şimdi daha sağlam basıyoruz, kaygan zeminden kurtulduk” diyerek IFS’e teşekkürlerini iletti.

IFS – IBM teknolojisini kullanan vasıflı çelik üreticisi Çemtaş Bilgi İşlem Şefi Nazım Yanılmaz,  IT strateji ve implementasyon faydalarına odaklandı. “ Milyon dolarlar harcayarak yatırım yaptıkları ERP paketini çöpe atan kuruluşlar var. Biz Çemtaş olarak IFS’e inandık, başarılı bir ERP projesi hayata geçirme iddiamız konusunda ısrarlı olduk ve başardık. Başarımızı, hem IFS’in yüksek teknolojik özellikleri, açık kaynaklı yapısı ve uzman ekibine; hem de sonuç odaklı çalışabilen ve projeye inanmış kendi ekibimize borçluyuz. 13 yıldır IFS ERP sistemini kullanan bir kuruluş olarak, çok büyük bir bilgi birikimi sağlamış durumdayız ve sonuçlarını da kurumsal başarılarımızla alıyoruz.” diye konuştu.