Değişen dünya düzeni ile karşımıza çıkan Dijital Dönüşüm kavramı, dijitalleşmeye uygun bir yapıya ulaşmanız için her geçen gün işletmelere baskı yapmaya devam ediyor. Bu süreç içerisinde kurumunuzun başarıyı elde edebilmesi için en gerekli sistemlerden biri olan ERP yazılımı arıyorsanız, ya da var olan sisteminizi geliştirmek istiyorsanız öncelikle bu 4 kilit özelliği bilmenizde fayda var. Aksi halde yanlış bir seçim size paranın yanı sıra zaman ve hatta işletmenizi bile kaybettirebilir.

gerçek

ERP hakkında her şeyi bildiğinizi mi düşünüyorsunuz? İşte göz önünde bulundurmanız gereken dört gerçek:

1-    Fazlasıyla ERP alternatifi vardır

ERP denilince akla kompleks bir yapıyla birlikte yüksek maliyet ve fazlasıyla zaman gelmektedir. Buna rağmen bugünlerde birçok alternatifiniz olduğunu unutmayın. Şirketinizin ihtiyaçlarına cevap veren nitelikte bir ERP seçimi yapmanız durumunda yatıracağınız tutarın çok üzerinde bir kar sağlayabilirsiniz. Hala bir ERP projesine başlamak için doğru zamanı bekliyorsanız ERP Seçimi Dosyalarımızı mutlaka inceleyin.

2-    Doğru ERP seçimi için doğru analiz

Unutmayın ki hiçbir sistem sizin şirketinizi sizden daha iyi tanıyamaz. Öncelikli olarak yapmanız gereken şey tüm alanlar için doğru bir analiz yapmaktır. Bu analiz sonucunda ortaya çıkacak olan gereksinimler doğrultusunda belki de yeni bir ERP sisteminden önce var olan sisteminizi yeniden biçimlendirmeniz ve bu şekilde daha az maliyetle daha çok kazanç elde edebilme şansınız olabilir. Kurumunuz için yapacağınız objektif bir analiz, sizi hedeflerinize taşıyacaktır.

gerçek

3-    Yeni nesil ERP ürünleri

ERP yazılımınızı seçerken, tüm yenilikleri takip etmelisiniz. Sadece küçük işletmelere hitap ediyor gibi görünen farklı yeni markalardaki örneğin Bulut ERP sistemlerini aslında çoğu ERP firması da müşterilerine alternatif olarak sunuyor. Müşteri talebi ile doğru orantılı bir biçimde neye ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeli ve yeni nesil ERP ürünlerini bir alternatif olarak değerlendirebileceğinizi unutmamalısınız.

4-    Başarısız olma ihtimalinizi unutmayın

İçinde bulunduğumuz süreç gösteriyor ki: ERP entegrasyonu bazen başarısız da olabiliyor. Özellikle büyük miktarda bir yatırım yapıyorsanız tüm riskleri göze almalı ve başarısızlık ihtimalini en aza indirgemelisiniz. ERP seçimi konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz ERP Seçimi Dosyalarımızı mutlaka inceleyin.

Son olarak eğer yarışta kalmak istiyorsanız risk almaktan ve değişmekten korkmayın!

Shares: