Dünyanın lider 3 internet firması, Green IT hareketine destek vermek için operasyonlarında kullandıkları enerjinin %100 sürdürülebilir kaynaklardan sağlayacaklarını beyan ettiler.

green-internet-blog

Yeşil İnternet hareketine destek veren;

Google

Google’ın büyük internet ekosistemi, bu listedeki firmaların hepsinden daha fazla bir enerji talebi doğurmakta, ancak firma data center’larının % 34’ünün enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji ile sağlamakta. Bu demektir ki , Google aramalarımız, Gmail ve YouTube videoları için gerekli olan enerji sürdürülebilir kaynaklar tarafından desteklenmektedir. Google’ın temiz enerji satın alım anlaşmaları sektördeki Microsoft gibi diğer devleri de harekete geçirdi. Ayrıca, Google, 15 yenilenebilir enerji projesine 1 milyar doların üzerinde yatırım yapmıştır.

Facebook

Facebook’un aylık aktif 1,2 milyar kullanıcısı firmanın her geçen gün daha “yeşil” bir politika benimsemesinden mutluluk duyabilir. Kullancılarından gelen talebe cevap veren Facebook, 2011 yılının sonunda enerji kullanımlarının % 100’ünün yenilenebilir kaynaklardan temin edileceği sözünü verdi. Facebook’un Iowa’da bulunan en büyük veri merkezi, % 100 rüzgar enerjisi satın almak üzere başvurduğunda, yerel enerji üreticilerini bölgede yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapmaya zorladı.

Apple

ITunes’dan gelecek defa müzik dinlediğinizde rahatlıkla gülümseyebilirsiniz; dinlediğiniz müzik temiz enerji tarafından desteklenmektedir . Apple, yeşil internete destek sözünü tutmak için 2012 yılında iCloud’u % 100 yenilenebilir enerji ile hayata geçirdi. Apple, veri merkezinin yanına dünyanın özel sermayeli en büyük güneş enerjisi çiftliğini kurdu. İnovasyon konusunda lider olduğunu enerji temini ile de kanıtlayan Apple, Nevada’daki veri merkezinde, normallere göre 7 kat daha verimli solar panelleri kullanıyor olacak.