Dijitalleşme tüm işletmelerde kökten bir dönüşüm meydana getirirken, geleneksel uygulamalar bu hıza yetişemiyor. Dijital işletmeler ise, artık inovasyon ve değişime uyum kabiliyetleriyle faaliyet gösterdikleri sektörlerde farklılaşıyorlar.

Dijital çağda işletmelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yepyeni bir “özel yazılım” türü olarak piyasaya sürdüğümüz entegre ürün portföyümüz Dijital Dönüşüm Platformu, hız başta olmak üzere, şirketlerin yeni, esnek ve “uyarlanabilir” uygulamalar geliştirmelerine yardımcı oluyor. Kurumsal BT sektöründe Uyarlanabilir Uygulamalar yaklaşımının önünü açan ve merkeze BT etkinliğini koyan Dijital Dönüşüm Platformu’nu, dijitalleşen dünyada işletmelere başarının anahtarı olarak sunuyoruz.

Uyarlanabilirlik: Değişim ve Dönüşümü Destekleyen Yaklaşım

Dijital İşletmeler’de fark yaratan en önemli unsur BT altyapısıdır. Diğer bir deyişle, BT, Dijital İşletmeler’in asıl işidir. Müşterilerine her an ve her yerde kişiselleştirilmiş bilgi, ürün ve hizmetler sunabilen şirketler ile iş dünyasını ve makinelerin dünyasını birleştirebilen şirketler rekabette ön plana çıkar. Oysa son 10 veya 20 yılda geliştirilen standart uygulamalar, artık bunun için yetersiz kalıyor çünkü sürekli güncellenmek veya inovasyona ayak uydurmak için tasarlanmadılar. Bu uygulamaların önceliği, destek süreçlerini standarda oturtmak ve entegre etmekti. Müşteri talepleri doğrultusunda ihtiyaçları sürekli değişen günümüzün dijital işletmeleri ise, rekabette ön plana çıkmak için inovasyon ile fark yaratmak ve gerektiğinde süreçlerini hızla değiştirmek zorundalar. Bunun için kesintisiz ve hızıl bir şekilde gelişmelere uyum sağlayan uygulamalara ihtiyaçları var.

Dijital Dönüşüm

Uyarlanabilir Uygulamalar da, işte tam da böyle bir noktada karşımıza çıkıyor. Çünkü piyasadan “hazır” bir şekilde öylece temin edilemeyen bu uyarlanabilir uygulamalar, kalıcı olmak için değil, değiştirilmek, geliştirilmek üzere tasarlanıyor ve işletmeleri rakiplerinden ayrıştırabilen üstün çevikliği onlara kazandırıyorlar.

Dijital Dönüşüm Platformu’nu bir uçak gemisine benzetebiliriz. Biz, uygulamalar için gereken uygulama altyapısını platform olarak sunuyoruz. Gerisini, departmanlara, şirketlere ve sektörlere bırakıyor, onlara sonsuz özgürlük, esneklik ve çeviklik vadediyoruz.

Gartner ve Forrester gibi bağımsız araştırma şirketlerinin de bu çerçevede “fikir lideri” olarak tanımladığı Software AG olarak Dijital Dönüşüm Platformu’nu hayata geçiren ilk şirketiz. Bu sorumluluğu taşımanın bilinci ve gururuyla, dijitalleşme sürecinde gerçek dünya, internet ve iş süreçleri arasındaki köprü olmaya devam edeceğiz.

Dijital İşletmelerin Yeni Mottosu: Satın Al ve İnşa Et!

Standart ve ERP yazılım çağında değişim ve inovasyon rüzgârları tam da zıt yönde esiyor. Standardizasyon yerine esneklik, hız ve çeviklik önem kazanıyor; müşteri odaklılık ön plana çıkıyor. Geçmişte standard uygulamalarda, uygulamanın kendisi ve uygulama mantığı önemliydi. Uygulama altyapısı ise ikinci plandaydı. Bu nedenle standart uygulamaların farklı ihtiyaçlara göre yeniden değiştirilmesi veya bu ihtiyaçlara uyum sağlaması çok zor.

Dijital Dönüşüm Platformu’yla sunduğumuz uygulama altyapısının en belirgin farkı da bu. Uygulamalar artık altyapıya göre geliştiriliyor. Yani yıllardır karşımıza çıkan “Satın mı almalı, yoksa inşa mı etmeli?” sorusuna, Dijital Dönüşüm Platformu sayesinde “Satın al ve inşa et” şeklinde yanıt veriyoruz. Kurumlar, farklı ihtiyaçları doğrultusunda her seferinde farklı uygulamalar satın almak yerine, platformu bir kez satın alıyor ve sonrasında istedikleri uygulamayı geliştirebiliyor, bu uygulamaları istedikleri şekilde özelleştirebiliyorlar. Yeni platform, bu anlamda yazılım geliştiriciyle müşteri arasındaki ortak üretim ve ortak inovasyona dayalı bir ürün olarak pek çok ihtiyaca yanıt verebiliyor.

Pazarlamadan satışa: Beş seviyede dijitalleşme

Bir geliştirme platformunun çok ötesinde özellikler sunan Dijital Dönüşüm Platformu, bellek içi veritabanı, karmaşık olay işleme (CEP) ve süreç motoru gibi pek çok yaratıcı, ileri seviye hizmet sunuyor. Bu sayede kurumsal kullanıcılar kendilerini rakiplerinden kolaylıkla ayırabilecek içerikler oluşturup müşterilerine doğru zamanda, doğru noktalardan ulaşabiliyorlar. Özellikle pazarlama, satış, destek ve e-ticaret gibi müşteriler ile yüz yüze temas ve etkileşim gerektiren departmanlar için sayısız avantaj sunan platform, bu sektörlerde çalışanların çok kısa sürede hedef kitle ve kampanyalarına yönelik esnek, pratik ve uyarlanabilir uygulamalar geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Software AG’yi ve tüm kullanıcılarını geleceğe taşıyan teknolojinin öncüsü olan Dijital Dönüşüm Platformu, hem kavramsallaştırma stratejisi hem de teknolojik altyapısıyla çağın ötesinde bir anlayış sunuyor. Software AG’nin geliştirdiği beş temel bileşenden oluşan ve önümüzdeki yıllarda farklı teknolojiler ve işlevler ile geliştirilecek olan platform, birinci seviyede iş ve BT dönüşümünü modellerken, ikinci aşamada veri yönetimini devralıyor. Üçüncü adım olan entegrasyonu, dördüncü seviyede süreç ve program mantığı izliyor. Beşinci düzey olan veri analizi ise alınacak iş kararlarının temelini oluşturuyor.

Nil Bağdan – Genel Müdür – Software AG Türkiye

http://dijitaldonusum.net/dijital-isletmeler-icin-dijital-donusum-platformu/