ERP

Bugüne dek ERP yazılım sağlayıcıları ya da başarılı bir ERP projesi için yapmanız gerekenlere dair birçok içerikle karşılaşmış olabilirsiniz. Kuşkusuz bir ERP projesini başarılı kılan birçok etken vardır. Bu etkenler arasında hayati öneme sahip olan danışmanlık, çoğu kez bir paragrafta özetlense de aslında çok daha fazlasını barındırır. Danışmanlık firması seçiminiz, ERP projenizin başarısı üzerinde ciddi etki yaratır. Oldukça uzun ve zahmetli bir yol olan ERP projesi, doğru yol arkadaşını seçtiğinizde tahmin ettiğinizden çok daha kolay ve hızlı bir şekilde başarıya ulaşabilir.

ERP

ERP seçimi, işletmelerin dijital dönüşüm adına attıkları en önemli adımdır. Projenin büyüklüğü, işletmelerin ihtiyacı ve daha birçok etkenin belirlediği bu seçimin ardından gelen süreç ise çok daha zahmetlidir. Tipik bir ERP projesi, finans, muhasebe ve tedarik zincirinden üretim, envanter, kalite yönetimi ve daha fazlasını içeren fonksiyonel alanları kapsar. Karmaşık süreçlere sahip olan bu alanlar zaman, çaba ve dikkat gerektirir. İşletmenin mevcut yoğunluğuna eklenen bu süreçlerin yönetimi çoğu zaman zorlayıcıdır. İşletmelerde en iyi ihtimalle bir ekip üyesinin daha önceden ERP tecrübesi olabilir ama bu tecrübe yakın zamanda edinilmemiş ya da yeterli olmayabilir. Başarılı bir ERP seçiminin ardından, proje yönetimi, risk yönetimi gibi modern kurumsal teknoloji ve sağlayıcıyı iyi tanıyan bir beceri ihtiyacı doğar. İşte bu noktada ERP danışmanlığının önemi ortaya çıkar.

DOĞRU DANIŞMANLIK HİZMETİ İLE İŞLETMENİZDE DEĞER YARATIN!

ERP Danışmanlığı ile sistemi doğru analiz edebilir, en doğru uygulama yöntemini öğrenebilir, riskleri azaltabilir ve projenin zamanında gerçekleşmesini sağlayarak, bütçeyi aşmadan yatırım getirisini artırabilirsiniz. ERP Danışmalığının işletmenize sağlayabileceklerini gruplandırırsak;

DENEYİM SUNAR

Kurumsal teknolojide edinilen onlarca yıllık deneyime sahip olabilirsiniz. Modern ERP’nin sağlayıcılarının oluşturduğu sektörü bilen, teknoloji platformları hakkında güncel bilgiye sahip olan bir danışmanlık firmasının rehberliği ile yol boyunca karşınıza çıkabilecek engelleri kolaylıkla aşabilirsiniz.

ENDÜSTRİ BİLGİSİNİ PAYLAŞIR

ERP danışmanlığının en önemli rolü, belirli bir sektöre ya da benzer işletmelere daha önce sunulan hizmetin getirdiği tecrübeyi ve bilgiyi paylaşmaktır. İyi bir ERP danışmanı, aynı zamanda işletmeye yardımcı olabilecek en iyi uygulamaları önerir.

İŞ SÜRECİ DEĞİŞİMİNE KATKIDA BULUNUR

ERP danışmanları, iş süreçlerinde neyin işe yarayıp neyin yaramadığı hakkında tarafsız görüş sunar. Uzmanların dışarıdan bakış açısı, proje boyunca rollere ve geçmişte işlerin nasıl yapıldığına bağlı olarak ekipte yer edinen önyargılara karşı koymak için mükemmel bir araçtır.

DEĞİŞİM YÖNETİMİNE YARDIMCI OLUR

Bir ERP sistemi seçmek ve uygulamak, tüm işletmede büyük değişiklikler yaratır. Bu değişiklikler, ekibiniz ve iş gücünüzün tamamı için çok zor olabilir. ERP danışmanlığı ile kullanıcının projeyi daha kolay kabul etmesine yardımcı olabilir ve değişim yönetimini daha etkin sağlayabilirsiniz.

UYGULAMA YÖNETİMİNİ DAHA ETKİN HALE GETİRİR

Bir ERP danışmanlık hizmeti ile uygulama noktasında plan, proje yönetimi ve ERP uygulamasına dair tüm açıları daha doğru değerlendirebilir ve başarı olasılığını artırabilirsiniz. Projenin zamanında ve bütçeyi aşmadan gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

EĞİTİM

Birçok projede ERP danışmanın en önemli görevlerinden biri ERP seçiminden canlıya alınma sürecine dek ERP eğitimine yardımcı olmaktır. Bu eğitimler sayesinde kullanıcılar, sistemi çok daha etkin bir biçimde kullanabilirler.

ERP projesinin başarısı üzerinde danışmanlığın ne kadar etkili bir faktör olduğunu artık biliyoruz. Doğru ERP yazılımını seçmek kadar doğru danışmanlık hizmetini seçmek de büyük önem taşıyor. Eğer sizler de doğru ERP ve doğru danışmanlık hizmeti noktasında bir arayış içerisindeyseniz, CaniasERP çözüm ortağı olan ve birbirinden farklı birçok endüstriye hizmet veren CoreSys’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.