‘Çalışanların zaten yeterince işleri var’ ,  ‘bazı yöneticiler bu yaz tatile çıkacaklar’, ‘gereken bütçeyi sağlayabileceğimizden emin değiliz’,  ‘ şuan doğru zaman değil’, ‘öncelikle ekonominin durumunu değerlendirmek gerek’

dogru

Bu sözcükler size tanıdık geldi mi? Birçok şirketin ERP uygulamasına başlamamasının nedenlerinden sadece birkaçı olan bu sözcükleri sıkça duymaya başladıysanız bu yazı tam size göre!

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: bir ERP uygulamasına başlamanın doğru zamanı yoktur!

Fakat milyonlarca sebep arasından zamanın doğruluğu üzerine bir karar vermek istiyorsanız bu dört madde sizlere rehberlik edebilir:

1-Şuanda ERP yazılımı uygulamasına başlamanın maliyetlerine karşılık yararlarını tartın

Bir ERP projesine başlamanın beraberinde bir maliyeti olacağı su götürmez bir gerçektir. Para, zaman, kaynaklar yatırımınızı yaparken kuşkusuz ki etkili olacaktır. Fakat bununla birlikte birçok uygulamada, yeni bir sistem uygulamasının bu maliyetleri karşıladığı görülmüştür. Kısacası yeni teknoloji sizden para götürecekmiş gibi görünse de birçok noktada da para kazanmanıza yardımcı olacaktır. Dolayısıyla yapmanız gereken tek şey bu problemleri çözmek için ne kadar beklemeniz gerektiğinden emin olmak ve bu teknolojinin kısa zamanda çözebileceği problemler için ne kadar harcadığınızı hesaplamak olmalıdır.

2-Bir IT ve ERP stratejisi için yol haritası,

Bugünlerde kurumsal yazılım seçeneklerinin çoğalması analiz gerektiren bir yapı getiriyor. Oysa ki göründüğü kadar zor değil.objektif bir teknoloji için tek ihtiyacınız olan doğru bir yol haritasıdır. Öncelikle tüm seçenekleri hesapladığınızdan emin olmalısınız. Bu stratejileri doğru tanımladığınızda seçenekleriniz daralacak ve analizleriniz doğru kararı vermenizde size yardımcı olacaktır.

dogru

3-ERP alternatiflerinizi değerlendirin

Belki de yeni ve büyük bir ERP sistemini tüm kurumunuza uygulamak doğru bir karar değildir. Belki var olan sisteminizi daha düşük bir bütçeyle yeni bir sisteme dönüşebilirsiniz. Her ne yaparsanız yapın yeni bir sistem işletmeniz için iyi olacaktır. Tüm alternatifleri göz önünde bulundurun ve harcayacağınız maliyetle faydaları karşılaştırmayı unutmayın.

Şirketinizin direnci ile kafanızı karıştırarak beklemenize gerek yok

ERP ile ilgili kararlarda çoğunlukla şirket direnci ön planda tutulur. Bunun bu dağının sadece görünen kısmı olduğunu unutmayın. Kuşkusuz ki kurumunuzla ilgili alacağınız her kararda düşünmeniz gereken birçok şey olacaktır. Ama öncelikli olarak fayda ve maliyet karşılaştırmasını yapmanız gerektiği noktasında daha özenli davranmalısınız.

Sonuç olarak nedenler bularak başlamayı ertelemek kolaydır, belki de neden üretmeyi bırakıp işinizde uzun süreli faydayı sağlamanın zamanı gelmiştir!