IBA

2020 yılına yeni bir vizyon ve yapılanma ile başlayan IAS Business Academy (IBA), etkinliğini her geçen gün arttırıyor. Pandemi nedeni ile başlatılan sosyal izolasyon sürecinde eğitimlerini online gerçekleştiren IBA’nın yeni projelerini IBA Genel Müdürü Çiğdem Dönmez anlattı. Dönmez, “Bu süreci mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerine zaman ayırarak verimli geçirmek isteyen katılımcılardan online eğitim konusunda yoğun talep alıyoruz” dedi.

IBA

Uzun yıllardır IAS bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren IAS Business Academy (IBA), 2020 yılında yeni hedefler belirleyerek etkinliğini arttırdı. Hem eğitim metotlarını hem de içeriklerini tamamen yenileyen IBA, alanında uzman eğitmenlerle kadrosunu da genişletti. IBA Genel Müdürü Çiğdem Dönmez ile IBA’ın değişen yeni yüzünü ve hedeflerini konuştuk. IBA’nın misyonu, gelecek planları ve hedeflerini açıklayan Dönmez, aynı zamanda pandemi nedeni ile başlatılan sosyal izolasyon sürecinde çalışmalarını ne şekilde revize ettiklerini de anlattı. Dönmez, “Olumsuzlukları bir yana bırakırsak, sosyal izolasyon süreci pek çok kişinin kişisel ve mesleki gelişime zaman ayırması için bir fırsat oldu. IBA olarak biz de eğitimlerimizin tamamını online platformda gerçekleştirmeye başladık ve oldukça yüksek talep alıyoruz. Yoğun bir şekilde eğitimlerimize ve webinar’larımıza devam ediyoruz” dedi.

IAS Business Academy’de ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz?

IAS Business Academy olarak misyoumuz ‘sürekli gelişim.’ Deneyimli, uzmanlığını ispat etmiş eğitmen kadromuzla iş süreçlerini caniasERP ile yöneten ve yönetmeyi planlayan, kurumsal kaynak planlama alanında kariyer hedefleyen, dijital dönüşüm, endüstri 4.0, büyük veri, iş zekası gibi alanlara ilgi duyan herkese caniasERP modül eğitimleri veriyoruz. Misyonumuz doğrultusunda kendimizi de sürekli geliştiriyor ve çalışma kapsamımızı, yetkinliklerimizi ve hizmet çeşitlerimizi gün be gün arttırıyoruz. Öncelikli hizmetimiz caniasERP modül eğitimlerini hem son kullanıcı hem de uzman seviyelerinde vererek caniasERP eğitim ihtiyacını karşılamak. Böylece firmalar proje sürecindeki danışmanlık ve eğitime ayırdıkları süreyi ve maliyeti minimize etmiş de oluyorlar. Ayrıca uzmanlık alanı eğitim olan, kendi alanında gelişmiş eğitmenlerimiz sayesinde daha etkin bir eğitim alıyorlar. Hedefimiz, caniasERP kullanan ya da ileride kullanacak olan tüm çalışanların sistem içindeki modülleri etkin şekilde kullanmalarını ve süreçlerini en verimli şekilde yönetebilmelerini sağlamak. Bunların yanı sıra IAS proje yönetim metodolojisi ve IAS satış süreç yönetimi gibi, süreç ve prosedürlerimizi içeren eğitimler de veriyoruz. Kurum içi olarak da bilgi güvenliği, kişisel verilerin korunması, kalite yönetim sistemi gibi farkındalık eğitimleri ve yabancı dil gelişimi eğitimleri düzenliyoruz. İlerleyen süreçte eğitim kapsamımız genişleyecek: Endüstri 4.0, IoT, dijital dönüşüm, yapay zeka gibi teknoloji alanında ilgisi ve merakı olan, bu konuda kendini geliştirmek isteyen herkes için önemli bir kaynak haline geleceğiz.

IAS Business Academy uzun zamandır var, ancak yeni bir yapılanmaya gitti… Neden?

2019 yılının sonunda IBA’da yeniden yapılanma sürecini yürüttük ve 2020 yılında bu yeni yapılanma ile çalışmalarımıza başladık. Öncelikli motivasyonlarımızdan biri müşterilerimizin ihtiyaçları. Modül eğitimleri bu ihtiyaçların başında geliyor, bu konuda yoğun talep alıyoruz. Hem IAS olarak sürekli gelişmemiz ve büyümemiz, hem müşteri portföyümüz ve proje çeşitliliğimizin genişlemesi ile eğitim talepleri de artmaya başladı. Önemli bir diğer nedenimiz ise uzmanlaşma konusu. Eğitim, ayrı bir uzmanlık alanı. Bu nedenle eğitim konusunun bir danışmanlık hizmeti, proje yaşam döngüsünün bir parçası olmasından ziyade ayrı bir süreç olarak profesyonel bir şekilde yönetilmesi gerektiğine karar verdik. Kadromuzu da hedeflerimiz doğrultusunda geliştirdik; tüm eğitmenlerimiz global düzeyde eğitimler verebilecek yabancı dil hakimiyetine, eğitmenlik deneyimine ve bilgi birikimine sahip. Müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve tüm diğer paydaşlarımıza sunduğumuz eğitim hizmetinin yanı sıra kendi çalışanlarımızın eğitim ihtiyaçlarını da karşılamak IBA’nın hizmet kapsamında. Sürekli büyüyen, gelişen ve değişen bir firmayız. Globalde yaptığımız yatırımları her geçen gün arttırıyoruz, yeni ofisler açıyoruz, ekibimiz her geçen gün büyüyor… Bu süreçte IBA’nın üstlendiği sorumluluklardan biri de ekibimize yeni katılan arkadaşlarımıza kurum misyon, vizyon ve değerlerini aktarmak, iş oryantasyonunu sağlamak, caniasERP, canias IQ, IASDB, TROIA gibi ürünlerimizin etkin eğitimini vermek. Tüm bu nedenlerle IBA’yı yeniden yapılandırdık ve etkinliğini arttırdık.

IBA Büyümeye Devam Edecek

IBA’da bir sonraki adımı nasıl planlıyorsunuz?

Ekibimiz ve etkinliğimiz sürekli gelişmeye devam edecek. Önümüzdeki 10 yıl için planlarımızı yapıyor, bu doğrultuda hizmet kapsamımızı ve eğitim çeşitliliğimizi de sürekli genişletiyoruz. Teknolojinin gereklerine ve paydaşlarımızın ihtiyaçlarına göre güncelliyoruz. IAS Business Academy olarak hedeflerimiz her zaman büyük! Çünkü, IAS’nin sunduğu kurumsal kaynak planlama çözümü caniasERP, dünyanın her yerine destek ve hizmet verebilen, tam entegre, ölçeklendirilebilir, özelleştirilebilir, sürekli gelişen, müşteri memnuniyeti yüksek, esneklikte, ürün ve hizmet gelişiminde lider bir yazılım. Biz ise IBA olarak caniasERP’nin ‘öğrenme ve gelişme’ alanında değer yaratan en önemli unsuruz. İşimizi en iyi şekilde yapmak ve her zaman en iyi olmak için hedeflerimiz doğrultusunda heyecanla ve hevesle çalışıyoruz.

Eğitim içeriklerinde değişiklik yaptınız mı?

Eğitim içeriklerini yazılım geliştirme ekibimizle birlikte tamamen yeniledik: caniasERP 8.02 versiyonuna göre güncelledik. Eğitimin amacı, katılımcıdan beklenenler, eğitim sonunda edinilecek yetkinlikler gibi başlıkları detaylı şekilde yeniden düzenledik. IBA El Kitabı hazırlayarak tüm IBA eğitmenlerinin aynı standartta hizmet sunması ve değer yaratması için tüm süreçlerimizi standartlaştırdık ve anayasamızı oluşturduk. Tüm eğitim dokümanlarımızı yeniden hazırladık. caniasERP modül eğitimlerinin yanı sıra yeni ürünlerimiz ile ilgili de eğitim içeriklerini kurguladık. IASDB, canias IQ, IoT, TROIA Geliştirme Platformu, IAS proje yönetim metodolojisindeki yenilikler ve benzeri konuları içeren yeni eğitimler planladık.

Potansiyel katılımcı size nereden ulaşıyor?

Eğitim takvimimizi ve eğitim içeriklerimizi güncel olarak web sitemiz olan iasbusinessacademy.com’da yayınlıyoruz. Katılmak isteyenler web sitemizden eğitim takvim ve duyurularımızı takip edip online olarak kayıtlarını ve eğitim taleplerini gerçekleştirebilirler. İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde eğitim seçeneğimiz bulunuyor; ileride dil sayısını da arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, online eğitimlerimiz ve webinar’larımız ile herkes, dünyanın neresinde olursa olsun, online olarak da eğitimlerimize katılım sağlayabiliyor. Çok yakında uluslararası eğitim platformlarında da eğitimlerimiz yayınlanmaya başlayacak.

Online Eğitimlere Talep Arttı

Sosyal izolasyon sürecinde çalışmalarınızı nasıl revize ettiniz? Neler yapıyorsunuz? 

İnsanlık olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Özel hayatımızdan iş yaşamına kadar pek çok şeyi kısa sürede değiştirmek durumunda kaldık. Öte yandan sosyal izolasyon süreci pek çok kişinin kişisel ve mesleki gelişime, yani kendine zaman ayırması için de bir fırsat oldu aslında. Bu süreci faydalı bir şekilde geçirmek isteyenler eğitimlere daha çok zaman ayırmaya, öncelik vermeye başladı. IBA olarak biz de eğitimlerimizin tamamını online platformda yapmaya başladık ve oldukça yüksek talep alıyoruz. Yoğun bir şekilde eğitimlerimize ve webinar’larımıza devam ediyoruz. Ayrıca bu süreci, operasyonel süreçlerimizi iyileştirmek, yeni iş ortaklıkları yapmak için de kullanıyor ve farklı projeler üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında bizi yeni işbirliklerimiz ile yeni projelerimizde göreceksiniz.

 

IBA’nın yeni yapılanması ve son dönemdeki faaliyetleriniz konusunda ne gibi geri dönüşler aldınız?

Gerçekleştirdiğimiz her eğitimin sonunda katılımcılardan eğitim değerlendirmelerini alıyoruz ve analiz ediyoruz. Ayrıca, telefonla, mail yoluyla, web sitemiz üzerinden ve sosyal medya hesaplarımızdan da geri dönüşler topluyoruz. Tüm bu değerlendirmeleri detaylı inceliyor ve çalışmalarımızı iyileştirmek ve mükemmelleştirmek için girdi olarak kullanıyoruz. Şu ana kadar katılımcılarımızdan çok güzel geri bildirimler ve öneriler aldık. Özellikle webinar’larımız çok ilgi görüyor ve pek çok yeni talep geliyor. Bunlar da bizi daha iyi işler yapmak için motive ediyor. Biz de, IBA olarak, öğrenmeye ve öğretmeye olan tutkumuzla, IAS’ye ve tüm paydaşlarımıza değer yaratmak için keyifle ve hevesle çalışıyoruz.