farba

Bayraktarlar Holding çatısı altında Bursa’da kurulan 40 yıllık köklü bir firma olan Farba Aydınlatma Sistemleri A.Ş., Türkiye içindeki otomotiv OEM’lerinin ana tedarikçilerinden biri. 2011 yılında Alman menşeili Odelo firmasını satın alarak global olma yolunda önemli bir adım atan firma, Gebze-Çin ve VLE fabrikalarını bu büyüme trendi içinde devreye alarak çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Sürekli gelişim ve mükemmellik hedefini kullanarak tüm paydaşlarının memnuniyetini hedefleyen firma, TOSB içindeki modern tesisinde, yetkin çalışanları ve ileri teknoloji ekipman ve makina parkı ile far ve arka stop lambaları üretimini sürdürüyor. Günceli yakından takip eden ve dijital dönüşüm konusundaki yatırımlara önem veren Farba, mevcutta kullandığı kurumsal kaynak planlama yazılımı yerine, kendilerine esneklik ve hız kazandıracağını gördükleri caniasERP ile yola devam etme kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde Farba’nın Gebze’de bulunan fabrikasında gerçekleşen açılış toplantısında bir araya gelen firma yetkilileri ve proje ekipleri kurulan yeni iş birliğini, gelecek planlarını ve izlenecek yol haritalarını konuşarak, resmi olarak projeyi başlattı.

farba

İş Süreçlerimiz caniasERP ile Yeniden Şekillenecek

İki firmanın yetkililerini bir araya getiren açılış toplantısında açılış konuşmasını caniasERP Proje Sponsoru ve Farba Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Bayraktar yaptı. Proje ile ilgili beklentilerini ve gelecek planlarını anlatan Bayraktar, konuşmasında “Daha önce kullandığımız ERP sistemi, zamanında Bursa’dan devraldığımız 30 milyon değerindeki şirketin o günkü ihtiyaçlarına ve süreçlerine göre kurgulanmıştı. Bugünkü ihtiyaçlarımıza göre o yazılımı yamaya yamaya bugünlere geldik. Ancak geçen yıl bu konuda yeni bir arayışa girdik. Bu süreçte tanıştığımız caniasERP ile holdingimizin çatısı altındaki Aygersan’da ilk projemizi başlattık ve birinci fazını başarı ile devreye alınmasının ardından aynı çalışmayı Farba’da da gerçekleştirmeye karar verdik. Gebze yerleşkemizde bugüne kadar başka yerleşkelerin hazır süreçlerini devralıp kullanmıştık. caniasERP ile artık bu fabrika kendi süreçlerini kendi tanımlar hale gelecek. Bugüne kadar çeşitli süreçlerimizi yürütmek için birbirinden farklı sistemler bir arada kullanılıyordu. caniasERP ile başlattığımız yeni dönemde bu yama yama olan süreçleri adım adım tek bir sisteme taşımak istiyoruz” dedi ve ekledi: “Bu çalışmanın bir diğer hedefi de gereksiz kağıt tüketiminin önüne geçmek. İş süreçleri, vardiya raporları, üretim emri ve takibi için ya da depo girişlerinde kullanılan listeler gibi kısmen elektronik kısmen kağıt üzerinde olan tüm işlemleri elektronik ortama taşımayı hedefliyoruz. Daha önce kullandığımız ERP sistemi, kağıttaki sürecin bilgisayara taşınmasını temel alıyordu. Şimdi caniasERP ile kağıt-defter zamanından kalma bütün alışkanlıklarımızı ortadan kaldıracağız.”

Farba Projesinde Motivasyonumuz Çok Yüksek

IAS’nin Bayraktarlar Holding çatısı altındaki Aygersan’la gerçekleştirdiği projede elde ettiği başarıya da vurgu yapan Behiç Ferhatoğlu, Farba projesinin açılış toplantısında katılımcılara “Hedefimiz yalnızca Farba’nın tüm süreçlerini caniasERP üzerine taşımak değil, bunu yaparken aynı zamanda dijital dönüşüm mantığını ve kültürünü de firmanıza oturtabilmek. Yalnızca iş süreçlerini dijitalleştirmek değil, aynı zamanda planlama, maliyetlendirme gibi katma değerli işleri de gerçekleştirebilmek, verimliliğinizi arttırmak” dedi. Konuşmasında ekip çalışmasının ve motivasyonun önemine vurgu yapan Ferhatoğlu, “Bu projenin başarısı yalnızca caniasERP ürünümüze bağlı değil. Farba çalışanlarının desteği bizim için çok önemli! Gördüğüm kadarıyla Farba Aydınlatma dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 konularında farkındalığı ve motivasyonu oldukça yüksek bir firma; geçmiş tecrübelerden önemli dersler çıkarılmış. Tüm bunları düşündüğümüzde bu projenin başarılı olmasının kesin olduğunu düşünüyorum” diye devam etti.

Aynı Hedefe Yürüyen Büyük Bir Aile

Farba Aydınlatma’da gerçekleştirilen açılış toplantısında konuşan IAS Bölge Satış Müdürü Salman Yüksel, “Şu an iki ayrı firma değil ortak hedefe koşan tek bir aile var” diyerek ortak hedef olan başarıya vurgu yaptı. Toplantıda sunum gerçekleştiren IAS Proje Koordinatörü Fatih Şen, Farba Proje Lideri Talat Uzer ve IAS Proje Yöneticisi Tezcan Bayrak da caniasERP projesi ile ilgili hedefleri, karşılıklı beklentileri, izlenecek yol haritalarını ve iş planlarını aktardı. caniasERP projesinin 1 Temmuz 2020 itibarıyla canlıya geçmesi ve böylece Farba’nın dijital dönüşüm yolculuğunda en önemli adımını atması hedefleniyor.