FIT Solutions firmaların dijitalleşme sürecinde fark yaratmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk ve tek e-Bilet özel entegratörü unvanını kazanan FIT Solutions çözümleri ile firmalar, biletleme faaliyetlerinde %50 tasarruf elde ediyorlar. Müşteriler için de büyük kolaylık sağlayan ve hem artırılmış güvenlik hem de kullanım kolaylığı avantajlarına sahip e-Bilet teknolojisi her firmanın kullanımına açılıyor.
FIT solutions

Maliyetler yarı yarıya azalıyor

FIT Solutions, kağıt halinde basılması ve saklanması hem zahmetli hem de maliyetli olan biletleri elektronik ortama taşıyarak şirketlere yüzde 70’e varan tasarruf sağlıyor. Firmalar, biletin ikinci nüshasını basılı olarak saklamak zorunda kalmıyor; dijital olarak saklamaları yeterli oluyor. Müşteri isterse, birinci nüshayı basıp verebiliyor ama basılma zorunluluğu bulunmuyor. Kurumların yaklaşımına ve tüketiciyi yönlendirmesine bağlı olarak, yalnızca ilk nüshalardan bile %20 civarında maliyet tasarrufu sağlamak mümkün.

Güvenlik, hizmet kalitesi ve kullanım kolaylığı artıyor

Müşteriler, biletlerini basılı olarak yanlarında taşımak zorunda değiller. Biletlerin kaybolması, buna bağlı olarak yaşanan zaman kayıpları ve gereksiz kağıt israfı gibi durumlar ortadan kalkıyor. Müşteriler yine de biletlerini basılı olarak isterlerse, talep edebiliyorlar veya kendileri de çıktı alabiliyorlar. Orijinal nüshanın kaybedilmesi gibi bir sorun söz konusu olmuyor. Biletin üzerinde bulunan elektronik imza sayesinde e-bilet dosyası online olarak doğrulanabiliyor. E-Bilet verisi değiştirilmeye çalışıldığı anda elektronik imza geçersiz kalacağı için, hem müşteri hem de firma tarafından üst düzey güvenlik ve kontrol sağlanmış oluyor.

Muhasebe süreçleri daha sorunsuz, daha masrafsız ve daha hızlı

Muhasebe süreçlerinde çapraz kontroller arasına e-Bilet raporları eklendi. Bu raporlar sayesinde muhasebe ve hesap sıkıntıların tespiti çok daha kolaylaştı. Firma, e-Bilet’i düzenlediğinde, sistem üzerinde kontrol edilebildiği için, raporlama süreçlerinde yaşanan sorunlar ve gecikmeler de ortadan kalkmış oluyor. e-Bilet ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na yasal raporlama dijital olarak yapılabiliyor. İkinci nüshadan kaynaklı lojistik depolama maliyetleri ortadan kalkıyor.