2015 yılında yüzde 100 büyüme hedefleyen IAS, bir yandan bu hedefe ulaşmanın gururunu yaşarken diğer yandan 2016 yılında çıtayı daha yukarı çekme yolunda önemli adımlar atıyor. IAS CEO’su Ferhatoğlu, “2015, hem satışlar hem de insan kaynağımız açısından her ülke ve operasyonda büyüdüğümüz bir yıl oldu. 2016 yılında da rekorları tekrar kırma yolunda ilerliyoruz” diyor. 2016 yılı içerisinde IAS’nin, çözüm ortaklarıyla birlikte 400 kişilik bir aile olduğunu belirten Ferhatoğlu, 2015’te yaşananları ve 2016 yılı beklentilerini anlatıyor:

proje

“Tarihimizdeki en iyi yılı geride bıraktık”

2015 çok sayıda yatırımın olduğu, önemli dönüm noktaları ve katılımlarla IAS için hem yorucu hem de umut veren, hepimizi gururlandıran bir yıldı. Hem satışlar hem de insan kaynağımız açısından her ülke ve operasyonda büyüdüğümüz bir yıl geçirdik.Finansal tablolar açısından, tarihimizdeki en iyi yılı geride bıraktık. Ciromuzun yanı sıra proje ve lisans sayılarında da yüzde 100’e varan oranlarda artış yaşadık.

Hem yazılım geliştirme hem de operasyontarafında önemli düzenlemelerle gücümüzü artırdık. Projelerimizi merkezi olarak CANIAS Proje Yönetimi üzerinden yönetmeye başladık. 2014 yılında araştırma kuruluşları Trovarit ve GPS araştırmalarında elde ettiğimiz başarıları bu yıl daha da yukarı taşıyacağımıza inanıyoruz.

ARGE ve Yazılım geliştirme

Yazılım Geliştirme cephesinde, 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz versiyon 6.04 lansmanı sonrasında en önemli çalışmalarımız, e-dönüşüm projesi, ara versiyon uygulaması ile IAS Hindistan’ın kuruluşu oldu.

e-Dönüşüm: e-Dönüşüm, 2014 ve 2015 yıllarının önemli gündem maddelerindendi. Yazılım Geliştirme ve Arge ekiplerimizin özverili çalışmaları, entegre altyapımız ve müşterilerimize bakım kapsamında ücretsiz sunmamız sayesinde e-Dönüşüm projelerimiz sektörde örnek olarak gösterildi.

Ara versiyon uygulaması: Yeni uygulamaya başladığımız ara versiyon konsepti ile yaptığımız geliştirme ve düzeltmeleri “patch” olarak yayınlayıp 3-4 yıllık periyotlarda yeni versiyon çıkartmak yerine her yıl detaylı bir şekilde test edilmiş ara versiyonlar çıkartmaya başladık. İlk ara versiyonumuzu da geçtiğimiz aylarda kullanıma sunduk.Ara versiyonun geliştirme, düzeltme ve test aşamalarının sonunda ortaya çıkan yaklaşık 2500 adet süreç dokümanı ise bu çalışmanın bir başka önemli çıktısı oldu.

Hindistan: Hedefimize büyük bir başarı ile ulaştık

Hindistan pazarına giriş, geçtiğimiz yılın hedefleri arasındaydı. Bu hedefimize büyük bir başarı ile ulaştığımızı belirtmekten mutluluk duyuyorum. Hindistan’da kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz şirketimiz, geçtiğimiz aylarda 15 kişilik bir kadro ile faaliyetlerine başladı. Kadromuzu önümüzdeki aylarda 25 kişiye çıkartmayı, satış ve danışmanlık faaliyetlerine de başlamayı planlıyoruz. Hedefimiz, Hindistan ekibimizin en kısa sürede kapasitemizi ve kalitemizi daha da artırmaları. Ayrıca kurmakta olduğumuz satış ve danışmanlık ekipleri hem Hindistan iç pazarına hizmet verecek hem de Ortadoğu operasyonumuzu destekliyor olacak.

Yeni teknolojiler:

2016 yılında teknoloji tarafında birçok konuda yatırımlarımız devam ediyor. Özellikle mobil çözümler, Endüstri 4.0, İş Zekası ve e-dönüşüm konularındaki çalışmalarımızı tamamlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Türkiye: Daha geniş ve etkili bir aile

IAS Türkiye’de danışmanlık ve satış-pazarlama operasyonlarımıza yeni katılan arkadaşlarımızın yanı sıra çözüm ortaklığı tarafında da ciddi bir büyüme gerçekleşti. 2015 yılını 80 yeni proje gibi bir rekorla kapattık ve 2016 başında 50 projemizde canlı kullanıma geçtik. Yeni projelerin yarısının satışını çözüm ortaklarımızla birlikte gerçekleştirdik. Ankara ofisimiz de 20 yeni proje ve bölgede takibini gerçekleştirdiği 70 proje ile IAS Türkiye’nin büyümesinde önemli role sahip.

Yeni katılımlarla çözüm ortaklarımızın sayısı 35’e, danışmanlık ekibimiz 50 kişiye ulaştı. Danışmanlık ekibimize, 2016 yılında 20 kişinin daha katılmasını planlıyoruz. 2016’da etkinliğini daha da artırmasını planladığımız satış ve pazarlama ekibimiz ise aramıza katılan beş yeni arkadaşımızla 15 kişiye ulaştı.

proje

Almanya: Rekor sayıda proje, yeni müşteriler ve yeni partnerler

IAS Almanya, yılın son çeyreğinde Schneiderfils, IPTronic, Hoftex gibi yeni projelerle tarihindeki en başarılı yılı geride bıraktı. 15 yeni proje ile yeni bir rekora imza attı. Yılın en büyük projesi ise tekstil sektöründeki yerimizi sağlamlaştıracak olan 450 kullanıcı ile Hoftex projesi oldu. Gerçekleştirdiğimiz projelerin ulaştığı başarı, 2016 için birçok müşteri adayını da beraberinde getirdi.

Hannover CeBIT Uluslararası Bilişim ve Teknoloji Fuarı, geçen yıl olduğu gibi 2016 yılında da her açıdan çok başarılı geçti. IAS, ERP pazarında önemli bir oyuncu olarak konumlandığını bir kez daha gösterdi. Fuar ziyaretçilerinin yanı sıra yerel ve uluslararası şirketlerin temsilcileri de IAS’ye yoğun ilgi gösterdi.

2016 yılının Nisan ayında açılışını gerçekleştirdiğimiz Hamburg ofisimizle birlikte Almanya’da 3. Ofisimiz de faaliyete geçmiş oldu ve Almanya’da Karlsruhe, Düsseldorf ve Hamburg ofislerimizde toplam 50 çalışan ve bölgede yer alan 9 çözüm ortağımızla faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Yeni iş ortakları, yeni projeler

2015 CeBIT ile birçok uluslararası anlaşmaya imza attık, yeni iş ortakları kazandık. Digitouch Litvanya ve Softchoice Kenya, bize önemli katkılar sağlayan iş ortaklarımız oldu. Digitouch ile birlikte başladığımız beş yeni proje ile Litvanya pazarına hızlı bir giriş yaptık. 2016 Mart ayında katıldığımız CeBIT de benzer şekilde verimli geçti ve henüz fuar sonrası çok kısa zaman geçmesine rağmen Güney Kore’den önemli bir yazılım firması ile iş ortaklığı sözleşmesi imzaladık ve hizmet ağımızı genişlettik.Ambargonun kalkmasıyla beraber tüm sektörlerin dikkatini çeken İran Pazarı da 2016 hedeflerimiz arasında yer alıyor. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde temas ettiğimiz yazılım firmaları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hedefimiz en kısa zamanda İran’ı da hizmet ağımıza dâhil etmek.

400 kişilik bir aile

2016 yılı Nisan ayı itibarıyla 4 ülke ve dokuz ofiste çalışan sayımız 200’ün üzerine çıktı ve çözüm ortaklarımızla birlikte 400 kişilik bir güce ulaştık. 2016 yılında şuan itibarıyla hedeflerimizle uyumlu olarak ilerliyoruz ve sene başından bu yana satışını gerçekleştirdiğimiz farklı sektörlerden 36 yeni proje bu yılın da her açıdan rekorların kırılacağı bir yıl olacağını bize gösteriyor. Bütün IAS ailesine gösterdikleri gayret ve bizlere yaşattıkları başarılar için teşekkür ederim.