uzak doğu

Yurtdışı operasyonlarını her geçen gün arttıran yerli yazılım firması IAS, Güney Kore’de açılan ofisi ile Uzak Doğu pazarındaki faaliyetlerini artırdı. IAS Global İş Ortakları Yöneticisi Burak Bayrakdar, “Uzak Doğu pazarında caniasERP gibi sektörlere özel çözümler sunan bir kurumsal kaynak planlama yazılımına ihtiyaç var” diyor.

uzak doğu

Sektörlere özel çözümler sunan kurumsal kaynak planlama ürünü caniasERP ile hem Türkiye’de hem de global arenada etkinliğini her geçen gün arttıran yerli yazılım firması IAS’nin son girişimi de Güney Kore pazarında oldu. Güney Kore’nin başkenti Seul’de kurduğu şirket ile Uzak Doğu pazarına giriş yapan firma, her geçen gün iş ortaklığı ağını da genişleterek yoluna devam ediyor. Güney Kore ve diğer ülkelerdeki projeleri anlatan Global İş Ortakları Yöneticisi Burak Bayrakdar, “Yakın zamanda sınırlarımızı daha da genişleteceğiz” diyor ve ekliyor: IAS, 30 yıllık tecrübesi ile sayısız sektörde başarılı projelere imza atmış bir ERP üreticisi. Yazılımımızın güçlü ve esnek yapısı sayesinde tüm sektörlerin ihtiyaçlarına karşılık verebilen bir ürüne sahibiz. Dolayısı ile tüm dünyada her sektörden müşteriye sahibiz. Son yıllarda faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yanı sıra kendimize hedef olarak seçtiğimiz bölgeler başlattığımız operasyonlarımız başarılı sonuçlar veriyor” dedi.

Firmanızdan bahseder misiniz?
IAS, 1989 yılında Almanya’da kurulmuş ve kurulduğu günden beri Kurumsal Kaynak Planlama uygulamaları geliştiren, aynı zamanda da danışmanlık hizmeti sağlayan bir ERP yazılım üreticisidir. Firmamız, ERP yazılımı üretmenin yanı sıra ERP yazılımını üzerinde oluşturduğu geliştirme platformunun da sahibi ve üreticisidir. TROIA ismindeki geliştirme platformu tamamen IAS mühendisleri tarafından geliştirilmiş ve günümüzün teknolojik gelişmeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda halen geliştirmelerine devam edilmektedir. IAS, temel olarak bir ERP üreticisi olsa da kurumların ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeler ile beraber kendini geliştiren bir firma. IAS, kurumsal kaynak planlama çözümü caniasERP’nin yazılım dili olan TROIA Platformu’nun yanı sıra şu an IASDB adındaki veri tabanı, canias IQ adlı iş zekâsı ürünü, IoT ve otomasyon çözümlerimiz ile önemli bir teknoloji firmasıdır.

IAS olarak hangi ülkelerde faaliyet gösteriyorsunuz?
IAS olarak dünyadaki tüm faaliyetlerimizi Almanya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve son olarak Güney Kore’deki ofislerimiz üzerinden yönetiyoruz. Beş farklı ülkedeki toplam 10 ofisimiz ile tüm müşterilerimize hizmet veriyor ve iş ortaklığı ağımızı destekliyoruz. Merkezi ofislerimiz dışında mevcut müşterilerimiz ve iş ortaklarımız ile birlikte caniasERP şu an 30 ülkede kullanılan bir ERP yazılımı. Litvanya, Almanya, İsviçre, Fransa, Türkiye, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Azerbaycan, Güney Kore hizmet verdiğimiz ülkelerden sadece bazıları.

Global Etkinlik Alanımızı Genişletiyoruz

IAS olarak global arenada nasıl bir yol haritası izliyorsunuz? Yurtdışındaki müşteri profilinizden söz eder misiniz?
Öncelikle caniasERP sektör bağımsız bir ERP çözümü. IAS, 30 yıllık tecrübesi ile sayısız sektörde başarılı projelere imza atmış bir ERP üreticisi. Yazılımımızın güçlü ve esnek yapısı sayesinde tüm sektörlerin ihtiyaçlarına karşılık verebilen bir ürüne sahibiz. Dolayısı ile tüm dünyada her sektörden müşteriye sahibiz. Son yıllarda faaliyet gösterdiğimiz ülkeler ve bölgeler dışında, kendimize hedef olarak seçtiğimiz ülkelerde ciddi çalışmalarımız ve aldığımız güzel sonuçlar var. Özellikle ofislerimiz dışında kalan bölgelerde iş ortaklığı ağımız ile beraber hızla büyüyoruz. Son olarak, Brezilya’da başlattığımız çalışmalarda kısa zaman içerisinde iki yeni iş ortağı edindik ve IAS bünyesindeki IAS Business Academy (IBA) ile yeni iş ortaklarımızın eğitimlerini gerçekleştirdik. Tıpkı Brezilya gibi seçtiğimiz diğer de IAS ekosistemine katılmak isteyen, dünyanın farklı noktalarındaki iş ortaklarımız ile sınırlarımızı kısa zamanda çok daha fazla genişletmeyi hedefliyoruz.

Uzak Doğu Pazarının caniasERP Gibi Bir Ürüne İhtiyacı Var

Yeni açılan Güney Kore hakkında bilgi verir misiniz? Yeni ofis ile IAS olarak neleri hedefliyorsunuz?
Güney Kore’deki çalışmalarımıza ilk olarak 2015 yılının son çeyreğinde, beraber çalışma kararı aldığımız iş ortağımız ile başladık. Kısa süre içerisinde lokalizasyon ve çeviri süreçlerini geride bırakarak eğitimler ile beraber ürünümüz caniasERP’yi Güney Kore için kullanılabilir ve ihtiyaçları karşılayabilir hale getirdik. Hemen sonrasında ilk müşterimizi kazandık ve projemize başladık. Bir yıldan kısa bir süre içerisinde de ihtiyaç olan tüm fonksiyonlar ile canlı kullanıma geçişini tamamladık. Kısa zaman içerisinde yapılan başarılı işler sayesinde Güney Kore’deki firmalardan ciddi bir ilgi görmeye başladık. Uzak Doğu pazarında caniasERP gibi sektörlere özel çözümler sunan bir kurumsal kaynak planlama yazılımına ihtiyaç olduğunu gözlemledik. Tüm bu yaşanan olumlu süreç sonucunda daha sağlıklı destek verebilmek, ürünümüze olan ilgi ve pazardaki yoğun alternatif ERP arayışı sebebi ile de 2019 yılı ilk çeyreğinde Güney Kore ofisimizin açılışını yaptık. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız ile birlikte sadece Güney Kore’de değil, tüm uzak doğu ülkelerinde ERP projelerimizi hayata geçirecek, destek ve danışmanlık hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz.