Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanarak, Dünya çapında her yıl kutlanan Dünya Kadınlar Günü, Türkiye’de ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlanmıştır. 1910’larda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” adıyla kutlanan Kadınlar Günü’nün temeli, aslında birçok kişinin bilmediği acı bir olaya dayanmaktadır. “Emekçi Kadınlar” olarak anılmasının sebebi; ABD’de ağır çalışma koşullarına karşı grev yapan dokuma işçisi kadınlardan 129’unun çalıştıkları fabrikada çıkan şüpheli bir yangın sonrasında hayatını kaybetmesidir. Bu olayın ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1911’de Almanya ve İsviçre’de anılmıştır.
IAS
IAS bu yıl, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek üzere Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na destek verdi. Mor Çatı Kadın Sığınağı tarafından hazırlanan ürünlerden satın alarak, kadınların bu mücadele ve dayanışmada yalnız olmadıklarını hissettirdi.
IAS
IAS, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlarının bu özel gününü kutlayarak, Mor Çatı ürünlerini hediye etti. IAS Genel Müdürü Behiç Ferhatoğlu; “Hakları vurgulamak için özel bir güne ihtiyaç duymadığımız ve tamamıyla eşit olduğumuz günleri görmek ümidiyle tüm kadın iş arkadaşlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” mesajını verdi.
IAS
IAS