ERPHABER – Geçen yıl planladıkları büyümü rakamlarına kısa sürede ulaştırdıklarını ifade eden Öznur Tekiner, Almanya, Çin, Dubai ve Türkiye’de elde ettikleri başarılarla bu yılda ciroda ciddi artışlar sağlayacaklarını bildirdi.
IAS Bilgi İşlem Danışmanlık San. ve Tic. A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Öznur Tekiner, Almanya, Çin, Dubai ofisleri ve Türkiye pazarında elde edecekleri başarılarla cirolarını ciddi oranda artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu yıl Çin ve Dubai ofisleri üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştireceklerini belirten Tekiner, “IAS Business Academy adında bir eğitim akademisi açtık. Burada amacımız ERP kültürünü ve bilgisini daha fazla insana ulaştırabilmek. Sertifika programlarından seminerlere kadar ERP adına istenilen bütün eğitimler mevcut” diye konuştu. IAS’nin kurumsal kaynak planlama ürününün Canias ERP olduğunu bildiren Tekiner, Canias ERP’nin işletmelerdeki işlerin çok daha az ve kolay maliyetle etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamak için tasarlandığını aktardı. Canias ERP’yi Almanya, Avusturya, Fransa başta olmak üzere toplam 9 ülkede 6 dilde kullanılan tek Türk ERP yazılımı olarak tanımlayan Tekiner, “Canias ERP mimarisinin temelinde Troia platformu bulunmaktadır. Troia platformu, en basit haliyle Canias ERP’nin tüm gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiş bir programlama diliyle istemci-sunucu etkileşimini ERP gereksinimlerine uygun olarak gerçekleştirmek üzere tasarlanmış iletişim altyapısından oluşmaktadır” dedi.
ERP eski bilgisayar sistemleri tarih oldu
ERP sayesinde ihtiyaç duyulan tüm bilgilerin bir veritabanında kurumsal çalışanların hizmetine sunulduğunu belirten Tekiner, klasik sistemde her departmanın kendi iş akışlarına uyumlu bilgisayar sistemleriyle çalıştığını söyledi. ERP’nin bu farklılıkları bütünleşik bir yazılım mimarisiyle ve tek bir veritabanını kullanarak çalışacak şekilde birleştirdiğine dikkat çeken Tekiner, ERP’nin operasyonel özellikleri ve ihtiyaçları farklı çok sayıda departmanın birbirleriyle iletişim halinde kolaylıkla bilgi paylaşımına imkân tanıdığını dile getirdi. ERP sayesinde eski tip birbirinden kopuk çalışan bilgisayar sistemlerinin artık tarihe karıştığını ifade eden Tekiner, “Finans, İK, imalat ve depo gibi tüm bu operasyonları tek bir bütünleşik bilgisayar yazılımı farklı modüllere ayırarak eskiden tek başına çalışan sistemleri birbirine entegre etmiştir. Finans, imalat ve depo yine kendi yazılım sistemlerini kullanıyor farkı ise yeni yazılım artık birbiriyle entegre olmuş durumda, bu sayede finanstaki biri depo verilerine ulaşıp siparişin yüklenip yüklenmediğini görebilir. Çoğu çözüm sağlayıcı ERP yazılımlarını esnek modüler yapıda kurulumuna imkân tanırlar, bu sayede tüm yazılım paketini satın almak durumunda kalmazsınız” diye konuştu. İrili ufaklı bir çok firma bulunmasına karşın tam anlamıyla ERP yazılımı üreten ve desteğini veren firma sayısının az olduğunu vurgulayan Tekiner, sektörün büyüdüğünü ve kötülerin elenip iyilerin daha da büyüdüğünü açıkladı.