IDC Türkiye tarafından bu yıl ilk kez 3 ayrı sektör için düzenlenen “Sektörel Teknoloji Ödülleri” başvuru süresi gelen yoğun talep üzerine uzatıldı, başvurular 23 Eylül tarihine kadar bekleniyor.

2015 ve 2016’da kurumların arasında hızla gelişen rekabet dijitalleşmeyi daha da ön plana çıkardı.Farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumların teknoloji odaklı dönüşümüne tanık olduk ve bu dönüşüm halen devam etmekte. IDC’nin 2016 Nisan ayında gerçekleştirdiği CIO anketine göre CIO’ların %55’i dijital kurumlarının dönüşüm yolculuklarını başlatmış durumda ve bu kurumların bazıları başarı hikayelerini dile getirmeye başladı.

Bu bağlamda, Finans, Endüstri ve Perakende sektörlerinde yenilikçi kuruluşlar arasında yer aldığına inanan ve Türkiye’deki diğer kurumlara örnek olabilecek projelerini paylaşmak isteyenler 23 Eylül tarihine kadar başvurularını online olarak yapabilecekler. Teknoloji ödülleri için başvurular aşağıdaki kategorilerde gerçekleştirilecek.

Finans Teknoloji Ödülleri kategorileri;

Büyük Veri ve Analitik, Kurumsal Bankacılık, Müşteri Deneyimi, Altyapı, Kurumsal Dönüşüm, Finansal Tabana Yayılma, Finansal Kurum ve Ticari İşletme İş Ortakları, Yönetişim, Risk ve Uyum, Güvenlik ve Hile / Suistimal Yönetimi, Teknoloji Servis Sunumu, Dijital Kanallar, Dijital Olmayan Kanallar (Dijital olmayan, geleneksel kanallar).

Endüstri Teknoloji Ödülleri kategorileri;

Büyük Veri ve Analitik, Müşteri Deneyimi, Altyapı, Kurumsal Dönüşüm, Nesnelerin İnterneti, Mobilite

Dijital Perakende Ödülleri kategorileri;

Büyük Veri ve Analitik, Müşteri Deneyimi, Altyapı, Kurumsal Dönüşüm, Güvenlik ve Hile/Suistimal Yönetimi, Teknoloji Servis Sunumu, Çoklu-kanal Çözümleri, Dijital Kanallar

Ödül kategorileri ile dijital transformasyon sürecinde sektörün gelişmesine yön verecek yenilikçi projelerin ödüllendirilmesi amaçlanmaktadır.

idc