kurumsal

Küresel kurumsal uygulama şirketi IFS, geçtiğimiz haftalarda Boston’da gerçekleştirilen IFS Dünya Konferansı 2019’da,  geliştirilmiş endüstri odaklı mimarisini tanıttı.

kurumsal

Dijital dönüşüm ile gelen baskıların meydana getirdiği belirsizlikler ve tehditlerle karşı karşıya kalan dünyadaki birçok işletme, sadece teknolojiden ziyade, daha çok sonuçlara odaklanan yazılım satıcılarına ihtiyaç duyuyor. IFS, yeni teknolojilerin çekirdek uygulama mimarisine nasıl yerleştirileceğine ve müşterilerin özgün iş ve endüstriyel ihtiyaçları kapsamında kendilerine nasıl sunulacağına dair vizyonunu ortaya koyarak sonuç odaklı yaklaşımını gösterdi.

IFS’in üretim, proje yönetimi ve hizmet çözümlerinin tamamına yönelik ürün portföyünün merkezi olacak şekilde geliştirilmiş endüstri odaklı mimarinin 2020’de hazır olması planlanıyor. Bu yeni yaklaşım, temelde müşterilerin nesnelerin interneti (IoT), artırılmış ve karma gerçeklik (AR / MR), yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) gibi teknolojileri pragmatik ve odaklanmış yollarla entegre etmesine yardımcı olarak işlerini iyileştirmelerine, otomatikleştirmelerine, daha iyi tahminlerde ve etkileşimlerde bulunmalarına imkân verecek.

Daha Yüksek Hızda İnovasyon

IFS, yoğun ve sürekli devam eden mühendislik çalışmaları kapsamında teknolojilerini geliştirmekteydi. Yürütülen çalışmalar, modele dayalı bildirimli programlama, IFS Aurena sezgisel kullanıcı deneyimi (UX) ve tüm yetenek kümesinin yerel API’ye dönüştürülmesini kapsadı. Geliştirme çalışmaları, IFS ve tüm ekosisteminin daha yüksek bir hızda inovasyon yapmasını sağlayacak ve müşterilere yeni işlevler sunmasını çabuklaştıracak.

Hız, esneklik ve seçenek sunmak için tasarlanan gelişmiş mimari, konteyner teknolojisi ve Kubernetes kullanılarak hem bulutta hem de şirket içinde çalıştırılacak şekilde oluşturuldu. IFS böylece bir yandan bulutta yüksek ölçeklendirilebilirlik sunarken diğer yandan da bulut ile kurum içerisinde taşınabilirliği sağladı. IFS’in bahsi geçen tüm çözümleri; müşterilere AI, ML ve robotik proses otomasyonu (RPA) gibi ileri teknolojileri elde etme ve kullanma imkanı sunan veri yönetimi ve hazırlığı da sağlayacak.

IFS Dünya Konferansı’nda binlerce katılımcının önünde bu teknolojilerin nasıl kullanıldığı da anlatıldı:

  • Dijital ikizler ve varlıkların izlenmesi
  • Gerçek zamanlı tahmini bakım planlaması
  • Hizmet ve bakım senaryoları için AR / MR destekli uzaktan yardım

IFS ‘daima canlı’ yaklaşım ile uygulamalar için tam kapsamlı güncellemeler nedeniyle oluşabilecek kesintileri yaratmadan, müşterilerin daima uygulamalarının en son sürümüne sahip olmalarını sağlıyor. Bu aynı zamanda, müşterilerinin kendi işlerini geliştirmelerini sağlıyorken ve IFS’den yeni yetenekler edinmeye yönelik planlama çalışmalarında onlara daha fazla görünürlük, öngörülebilirlik, kontrol ve esneklik de sunuyor.

IFS Baş Ürün Sorumlusu Christian Pedersen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Ekibimin bugün paylaştığı plan, müşterilerimize bulundukları sektörlerde gerekli olan doğru özelliklere sahip, açık ve ölçeklenebilir bir mimari sunmak için hazırlanan tamamen operasyonel bir plana dayanmaktadır. IFS açısından bu plan, uygulamalarımız için her daim açık ve etkin olacak bir çekirdek mimarisi oluşturmakla ilgilidir. Bu duyuru ile, seçeneklerin tam anlamıyla içine yerleştirildiği bir çekirdeğin oluşturulduğunu ve bu sayede de müşterilerimizin iş ihtiyaçlarına uygun ve yeni fırsatlar sunacak gelişmiş teknolojilerden daha hızlı ve kolayca faydalanmalarını sağlayacağımızı gösteriyoruz.”