SAP

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ. (KARDEMİR), 2019 yılının ekim ayında başlattığı “SAP Steel4Hana” dijital alt yapı projesini 2021 yılında kullanmaya başladı.

Ülkemizde bu ciddi yatırımı başarıyla sonuçlandıran sayılı şirketlerden biri olan KARDEMİR AŞ., bu sayede demir ve çelik sektöründe dijital dönüşümü ‘ilk’ gerçekleştiren fabrika olmuştur. Sektörünün lokomotif firması KARDEMİR AŞ., geçiş yaptığı yeni ‘dijital yönetim’ sistemleri ile hem kendi alanında ilk olmuş hem de tüm firmalara örnek teşkil edebilecek bir yatırımı gerçekleştirmiştir. Çalışanlarının sağlığını öncelikli olarak gözeten şirketimiz, pandemi sonrası oluşacak yeni çalışma kültürüne, ‘SAP Steel4Hana’ gibi projelerle daha kolay adapte olacaktır. ‘SAP Steel4Hana’ projemizin, tüm çalışanlarımıza ve paydaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz” denildi.

SAP

KARDEMİR’in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayınlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisinde belirtilen “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi” vizyonuna uygun şekilde dijital dönüşüm hareketini başlattığı bildirildi. “Üretim kapasitemizi artırırken eş zamanlı olarak, Ar-Ge ve yeni ürün geliştirme faaliyetlerimiz ile katma değerli ürün çeşitliliğimizi de günden güne artırıyoruz. Faaliyetlerine bu yıl başlayan Ar-Ge merkezimizin çalışmaları ile süreçlerimizde önemli inovasyon ve katma değer elde etmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü ve ülkemizin stratejileri ile uyumlu olarak ‘KARDEMİR 2023: Dijital Dönüşüm Projesi’ olarak başlattığımız bu dönüşüm yolculuğunun ilk adımına, şirketimizde kullanılmakta olan kurumsal kaynak planlaması yazılımlarının SAP S/4 HANA sistemine dönüştürülmesi ile başlıyoruz.” ifadesi kullanıldı. Yeni devreye alacakları sistemde, birçok yeniliğin olacağını vurgulayarak, açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:”Otomasyon, üretim planlama, satış, insan kaynakları, eğitim ve mali süreçleri de kapsayan bu yenilikler tüm iş süreçlerimizin daha etkin ve verimli yönetilmesini sağlayacaktır. Gerekli organizasyon yapıları oluşturulmuş, süreç liderleri ve anahtar kullanıcılar belirlenmiştir. SAP S/4 HANA sisteminin tasarım ve test aşamalarında görev alacak çalışanlardan projeye aktif katılım ve katkı bekliyoruz. Maliyetlerimizi azaltmaya, gelirlerimizi artırmaya odaklandık. Alın teri ve akıl teri birlikteliğimizle, fabrikalar kuran fabrika ruhumuzla, köklü geçmişimizle, güçlü bir geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.”SAP Sisteminin SAP S/4 HANA sistemine dönüştürülmesinde KARDEMİR’e proje ortaklığı yapacak olan itelligence Türkiye Üst Düzey Yöneticisi Abdülbahri Danış da projenin sadece KARDEMİR ve sektör için değil aynı zamanda Türk sanayisi içinde önemli olduğuna dikkati çekti. SAP sisteminin demir çelik sektöründe en çok kullanılan kurumsal kaynak planlama sistemi olduğunu kaydeden Danış “Bu yeni versiyonda SAP, tüm iş süreçlerini kapsayacak şekilde yazılımlarını yenilemiştir. Dünyadaki en iyi uygulamaları içeren bu yeni sistemi Itelligence ve KARDEMİR olarak bir ekip ruhuyla dünyaya da örnek olacak şekilde hayata geçireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.