ERP HABER – IAS (Industrial Application Software), KOBİ’lere gerçek bir ERP yazılımının tüm özelliklerini barındıran ancak daha kolay kurulum imkanı veren CANIAS KOBİ’yi satışa sunacak.

Türkiye’de bulunan yaklaşık 1,8 milyon KOBİ’nin ERP kullanım oranı yüzde 5′ler seviyesinde. Bunun en önemli nedenleri ise maliyet ve ERP’nin faydaları konusundaki bilgi eksikliğinden kaynaklı. Günümüzde bütçe darlığından ve bilgi eksikliğinden dolayı paket programlara yönelen KOBİ’lere, gerçek bir ERP yazılımının tüm özelliklerini barındıran ancak daha kolay kurulum imkanı veren CANIAS KOBİ bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.

CANIAS KOBİ’nin CANIAS ERP’nin KOBİ’lerin ihtiyacına göre kurgulanmış versiyonu olduğunu belirten IAS Türkiye Genel Müdürü Behiç Ferhatoğlu, CANIAS KOBİ ile KOBİ’lere kısa sürede ve düşük maliyetle devreye alabilecekleri bir ERP çözümü sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde pazara sunmayı planladıkları CANIAS ERP 603 versiyonunun da müşterileri ve rakipleri tarafından ilgiyle takip edildiğini aktaran Ferhatoğlu, teknolojik ve fonksiyonel birçok yeniliği barındıracak CANIAS ERP 603 versiyonunun makine ile ERP arasında çift yönlü veri akışı sağlayan MES’i (Manufactoring Execution System-İmalat Uygulama Sistemleri) de içeren Otomasyon modülü, esnek raporlama araçları sunan OLAP Modülü, Depo Yönetimi, Perakendecilik Yönetimi ve Senaryo testleri gibi bir çok fonksiyonel yeniliklerle birlikte; SOA, WEB 2.0, CTI gibi teknolojik yeniliklerle donatıldığı bilgisini verdi. CANIAS ERP’nin, bütünleşik, sektör bağımsız, farklı yapılardaki firmalar uygun ve gelişmiş teknoloji ürünü olan bir ERP çözümü olduğunu dile getiren Ferhatoğlu şunları söyledi: “TÜBİTAK destekli olarak, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yüzde 100 web tabanlı, platform ve sektör bağımsız, modüler ve bütünleşik yapıya sahip kurumsal kaynak planlama ürünü CANIAS ERP, TROIA adını taşıyan kendine özgü geliştirme dili ile dünya ERP pazarında önemli bir rekabet avantajı elde etti. CANIAS ERP uzun yılların tecrübesi ile geliştirdiğimiz kapsamlı ve dünya ölçeğinde bir kurumsal kaynak planlama(ERP) çözümü. Bugün Almanya, Türkiye, İrlanda, Fransa, Avusturya, Macaristan, Polonya, Çin, Dubai ve Tayvan başta olmak üzere 11 farklı dilde kullanılıyor.”

IAS (Industrial Application Software) firmaların, iş süreçlerini optimize etmeleri ve hızlandırmalarını sağlayan kurumsal yazılım çözümleri üretip, yazılımın danışmanlığını ve eğitim hizmetlerini vermek üzere, 1989 yılında Almanya’da kuruldu. 1994 yılına Türkiye ofisini açarak yazılım geliştirme ve Ar-Ge faaliyetlerine hız verdi. Bugün itibari ile global operasyonlarını yürüttüğü Türkiye(İstanbul, İzmir), Almanya, Çin ve Dubai ofislerinde yazılım geliştirme, Ar-Ge, danışmanlık, satış ve eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.