ERP HABER – Flexible ambalaj ve film üretimi sektörünün güçlü isimlerinden Sümer Plastik, iş süreçlerinde kontrol sağlamak, müşteri memnuniyetini arttırmak ve rekabette önde olmak için başlattığı ERP projesinin, ERP yazılımı seçim sürecini IAS’nin CANIAS ERP yazılımında karar kılarak tamamladı.

Siparişlerin takibinde yaşanılan sıkıntılar, proses performanslarının göstergesi olan raporların zamanında alınamaması ve stok takibi gibi konularda yaşanılan sıkıntıları çözümlemek için başlatılan ERP projesinde CANIAS ERP’den yana tercih yapıldı. Yazılım tercihlerinin nedenlerinden bahseden Sümer Plastik Genel Müdür yardımcısı Göknur Çil, CANIAS ERP’nin flexible packaging sektöründeki deneyimi, başarılı proje referansları ve esnek bir yapıya sahip olmasının CANIAS ERP’yi seçmelerinde önemli nedenlerden olduğunu belirtti.

ERP Proje yöneticiliği görevini de yürüten Çil ayrıca ERP Projesindeki amaçlarının müşteri memnuniyeti sağlamada rakiplerin önüne geçmek, iç iletişimi artırmak, proseslerde kontrol mekanizmasını geliştirmek, iş süreçlerini hızlandırmak, verimli hale getirmek ve maliyetleri kabul edilebilir seviyede tutmak olduğunu söylüyor.

Sümer Plastik teknolojik yapısını CANIAS ERP ile bütünlüyor

Tacirler ailesi tarafından 1965 yılında kurulan ve o günden bu yana flexible ambalaj ve film sektöründe hizmet veren Sümer Plastik, 10 renge kadar flekso baskı, solventsiz laminasyon ve film üretimi hatları ile müşteri ihtiyaç ve taleplerini en yüksek kalite ve koşullarda sağlamaktadır. 36.000 m² arazi üzerinde, 12.000 m² kapalı sahada, 100′ün üzerinde personeli ile faaliyet gösteren firma, bu modern ve teknolojik yapısını CANIAS ERP ile bütünleyerek daha verimli ve kontrollü, rekabet gücü yüksek bir firma olarak güçlenmeye devam edecek.

Seçim aşamasında her departmanın kendi süreçleri doğrultusunda hazırladıkları ihtiyaç ve beklenti tutanakları ile yazılım firmaları ile görüşmeye başladıklarını aktaran Göknur Çil, bu görüşme ve tanıtım toplantılarının ardından departman yetkilileri ile görüşerek 2 firmada yoğunlaştıklarını belirtiyor. Ardından kendi verileri ile demo talep ettiklerini ve bu demolar sonucunda da IAS’nin CANIAS ERP kurumsal kaynak planlama yazılımında karar kıldıklarını söyleyen Çil, ambalaj sektöründeki deneyimleri ve esnek yapısı ile CANIAS ERP’nin bu elemede öne çıktığını da ekliyor.