ERP HABER – SAP Gelişen Pazarlar Bölgesi Başkanı Simon Paris, Türkiye’nin SAP için en önemli dört pazardan biri olduğunu ve Türkiye’de SAP yatırımlarının ve ekosisteminin büyüyeceğini söyledi.

Dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP’nin, Gelişen Pazarlar Bölgesi Başkanı Simon Paris, 15 Aralık 2009 tarihinde EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinden gazetecilerin katıldığı bir telekonferansda Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konferans bağlantısında Simon Paris, Türkiye gibi gelişen pazarların büyümelerini devam ettirebilmeleri ve krizin olumsuz etkilerini aşmaları için yapmaları gerekenler üzerinde durarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

yazılım türkiye simon paris_featured yazılım türkiye simon paris

SAP’nin gelişen pazarlar içinde Çin, Rusya, Hindistan ve Türkiye pazarlarına odaklanacağını söyleyen Simon Paris; Türkiye’de ERP kavramına, İş Zekası, CRM ve SCM’ye olan ilgiyi arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Şu anda Türkiye’de en çok büyüyen üç sektörün üretim, telekomünikasyon ve ticaret olduğunu söyleyen Simon Paris; “Önümüzdeki dönemde SAP, Türkiye’de finans ve kamu sektörüne özel önem verecek. Türk kamu kurumlarının özellikle Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde, AB kurumları ile uyum ve dönüşümde sorun yaşamamak için işe yönelik yazılım çözümlerini kullanmaları gerekecek” dedi. Türkiye’nin ekonomik anlamda temel sorunlarını çözdüğünü ve global kriz döneminde de başarılı bir performans gösterdiğini söyleyen Simon Paris; Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi devalüasyon ve yüksek enflasyon gibi sorunları bir daha yaşayacağını düşünmediğini söyledi.

Simon Paris konuşmasında, gelişmekte olan ülkelerin, gelişmiş ülkelere göre daha avantajlı  olduğunun altını çizdi. Bu avantajları, daha hızlı  ve esnek olmalarına, daha kolay risk alabilmelerine ve altyapılarının yeni çözümlere kolayca entegre edebilmeleri olarak sıraladı. SAP’nin ürün ve çözümlerinin son teknoloji uygulamaları içerdiğini belirten Simon Paris, SAP yazılımlarının artık, mobil cihazlara entegre ve onlar üzerinden, iş süreçlerinin iş dışında kontrol edilebilmesine, yönetilmesine izin verdiğini vurguladı.

Telekonferans sırasında SAP’nin kanal yapısı anlayışına da değinen Simon Paris; SAP için kanal yapısının çok önemli olduğunun altını  çizdi. Simon Paris; “SAP eko sistemi, dünya üzerinde SAP kullanımının artması ile beraber büyümektedir. Şu anda dünya üzerinde 1 milyon kişi SAP çözümlerinin uyarlanması ve uygulaması işinde çalışmaktadır. Dünya üzerinde 400’ün üzerinde yazılım şirketi SAP çözümleri için tamamlayıcı yazılımlar geliştirmekte, SAP’de ürünleri ile uyumunu kontrol ettikten sonra bu yazılım ürünlerini sertifikalandırmaktadır. Türkiye’de SAP ekosistemi büyüyecektir, kriz ortamında olunmasına rağmen, Türkiye’de SAP’nin gösterdiği büyüme performansı da bunun göstergesidir” dedi.