ERP HABER – Dünya’nın önde gelen Bulut ERP yazılımlarından biri olan Netsuite, Biraz geç kalmış olsa da, C8Net ile Türkiye pazarına resmen giriş yaptı. Haziran ayında dünyanın yazılım devi Oracle tarafından 9.3 milyar dolara satın alınan NetSuite, ERP, CRM, proje yönetimi, finans, muhasebe, e-ticaret, iş zekası, depo yönetimi ve mobil teknoloji konularında dünyanın en iyi yazılımlarından biri olarak kabul ediliyor. Dünyada 100 ülkede, 30 binden fazla müşterisi bulunan NetSuite’in, Türkiye’deki tek temsilcisi C8Net oldu.

netsuite

C8Net Danışmanlık Yönetici Ortağı Deniz Kayahan, NetSuite’in dünyada, pazar lideri bir yazılım çözümü olduğunu belirterek, C8Net’in, Türk şirketlerinin gelişmesi ve büyümesi için bir platform olma vizyonunu destekleyen en önemli markalardan biri olduğuna dikkat çekti.

100 ülkede, 30 binden fazla müşteri

NetSuite yazılımının hem KOBİ’lere hem de kurumsal firmalara önemli bir rekabet avantajı sunduğunu belirten Deniz Kayahan, “Şirketin tüm yönetici kademesi tüm iş süreçlerini bir ekrandan görebiliyor. Gerçek zamanlı bulut tabanlı olarak çalışan NetSuite ile tüm raporlamaları çok kolay bir şekilde yapmak mümkün. Bu sayede şirketler daha verimli ve daha kârlı çalışır hale geliyor” diye konuştu.

BT yöneticilerinin tercihi NetSuite

Hızlı büyüyen şirketlerde iş süreçlerini yönetmenin zamanla imkansız hale geldiğini, şirketi bütünsel olarak görmek ve aksiyon alacak bilgiye ulaşmanın zorlaştığını, farklı birimlerin birbiriyle entegre olmakta güçlük çektiğini belirten Deniz Kayahan, hem KOBİ’ler de, hem de kurumsal firmalarda NetSuite’in iş süreçlerini verimli hale getirdiğini aktardı.

NetSuite’in gerçek bir bulut çözümü olmasından dolayı yazılımın sürekli güncel kaldığını, BT yöneticilerinin versiyon güncellemelerini projelendirmesine gerek kalmadığını sözlerine ekleyen Kayahan, “Yazılım güncellemelerini maliyetli bir proje olmasının önüne geçtiği için NetSuite, BT yöneticileri tarafından çok tercih ediliyor” dedi.

ERP “gerçek bulut çözümleri”ne taşınıyor

Deniz Kayahan, iş süreçleri yönetimi yazılımlarında son yıllarda önemli bir değişiklik yaşanmaya başlandığını ve bu konudaki örneklerin, özellikle ABD’de hızla arttığını belirtti. Forrester Research’e göre, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde şirketlerin yüzde 65’i çeşitli süreçleri için ERP altyapısı olarak SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) tabanlı sistem alternatiflerini değerlendirecekler şeklinde sözlerine devam etti.

Kayahan, yaşanan bu değişimin öncelikle ERP yazılımlarının “gerçek bulut çözümleri” kavramını gündeme getirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“NetSuite’in Türkiye’deki tek adresiyiz”

“ERP alanında yaşanan bu değişimin öncüsü, dünya lideri NetSuite’i Türkiye’ye, uyumlu hale getirdik. Firmaların ERP konusundaki sorunlarını tek elden çözen bu yazılımın, Türkiye’de de BT yöneticileri tarafından büyük bir ilgi ile karşılanacağını düşünüyoruz. C8NET olarak amacımız, kalıcı ve güvenilir ilişkiler kurarak ve işletmelerin iş ortağı olarak sürdürülebilir şekilde büyümemize devam etmektir.”

Önümüzdeki süreçte, Netsuite’in Türkiye’deki faaliyetlerini yakından izleyip, rekabetin yoğun olduğu Türkiye ERP pazarında başarılı olup olamayacağını hep birlikte gözlemleyeceğiz. Özellikle Oracle’ın Netsuite i satın almasıyla, Türkiye’deki Oracle ERP’nin faaliyetleri ve gelecek dönemdeki stratejileri merakla bekleniyor.