N&P Maritime, Dünya’nın farklı şehirlerine dağılmış birçok ofisi ile gemi güvenliği ve denetimi alanındaki en önemli şirketlerden biri. Gemi ve cankurtaran denetimlerinden, ultrasonik kalınlık ölçümüne, gemi tamir yerlerinin sağlanmasından, vinç yedek parçasına kadar her konuda hizmet veren N&P Maritime, tüm denetim süreçleri için Avandel’in geliştirdiği Inspect This! mobil denetim uygulamasını tercih etti.

mari-logo

‘’Ofise gelmeden tüm denetim ve rapor işlerini bitirmek daha ne kadar kolay olabilir?’’

Gemilerin denize açılmadan önce veya her tamir gördükten sonra belli güvenlik kurallarını yerine getirmeleri lazımdır. Özellikle ağır yük taşıyan ve aylarca denizde yolculuk yapan bu gemilerde personelin ve geminin güvenliği için sıkı denetimler oldukça önem arz eder. Bu tarz gemiler karada kaldığı her dakika sahiplerine para kaybettirir ve bu süreyi minimumda tutmak oldukça önemlidir. Bu yüzden N&P Maritime da gemi denetimleri için gerçek zamanlı raporlama ve analizi, güvenli ve hızlı bir şekilde yapabilen bir çözüme ihtiyaç duyuyordu.

mari1

Tüm denetimler tek bir noktadan

Şirketin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri yapılan denetimler için rapor hazırlama sürecinin oldukça uzun olmasıydı. Her rapor için tekrar ofise gelinip kâğıt üzerinde raporların yazılıp müşteriye gönderilmesi gerekiyordu. Inspect This! mobil denetim uygulaması, firmanın ihtiyacı olan tüm çözümleri tek bir noktada toplayarak zamandan ve maliyetten oldukça tasarruf sağladı.

N&P Maritime denetmenleri artık akıllı telefonlarında veya tabletlerindeki Inspect This! mobil denetim uygulaması ile tüm denetimleri sahada yapıp, raporlamayı da saha bitirip müşteriye gönderebiliyor. Force.com üzerinde hazırlanan uygulama ofisten girilen herhangi bir görevin aynı anda sahadaki denetmen tarafından görülmesini sağlıyor.

Örneğin N&P Maritime denetmenleri için denetlenecek gemiye özel kalınlık ölçümü, hasar ölçümü, depo mastarlama gibi özel kontrol listeleri oluşturulup ve bunlar gruplandırılabiliyor. Denetmen de denetim esnasında veya sonrasında gerekli gördüğü konularda hemen uygulama üzerinden iş emirleri oluşturup ilgili personele görevleri atayabiliyor.

inspect-this1

N&P Maritime denetmeni Inspect This! mobil denetim uygulamasının mobil imza özelliği ile hemen sahada yetkili kişiden onay alabiliyor, raporu pdf’e çevirip, müşteriye gönderebiliyor.

Salesforce platformunun sağladığı esneklik ve kolaylık ile tüm bilgiler tek bir noktadan kolayca yönetilebiliyor. N&P Maritime hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde müşteri taleplerine yanıt verebildiğini, rapoların ve iş süreçlerinin oldukça verimli ve hızlı gerçekleştiğini belirtiyor.