TKG Otomotiv

TKG Otomotiv Grubu Şirketleri, RISE with SAP projesini NTT DATA Business Solutions Türkiye uzmanlığı ile hayata geçiriyor. Otomotiv endüstrisindeki 45 yıllık tecrübesi ve yüzde 100 yerli üretim gücüyle sektörün öncü şirketlerinden TKG Otomotiv Grubu Şirketleri dijitalleşme yolculuğunda yeni adımlar atıyor. Global yetkinliklerini ve sektörel uzmanlıklarını, yerel deneyimlerle birleştiren NTT DATA Business Solutions Türkiye ile dijitalleşme çalışmalarına hız kazandıran TKG Otomotiv Grubu, RISE with SAP projesinde SAP S/4HANA® Cloud implementasyonu gerçekleştiriyor.

TKG Otomotiv

Söz konusu projede SAP S/4HANA RISE ürününün kurulumuyla TKG Otomotiv Grubu bünyesindeki tüm şirketlerin iş süreçlerinin yeni kurumsal kaynak planlama (ERP) yapısına göre yeniden dizayn edilmesi hedefleniyor. Bu sayede TKG Otomotiv Grubu’nun üretim, satış, satınalma, finans gibi önemli iş süreçleri SAP S/4HANA Cloud altyapısında yönetilecek. 2013 yılından itibaren NTT DATA Business Solutions Türkiye ile dijitalleşme süreçlerine yön veren TKG Otomotiv Grubu, daha önce SAP’nin ERP, BPC ve Success Factors çözümlerini gerçekleştirmişti. Son 10 yılda iş süreçlerini dijital dönüşüme uyarlama konusunda önemli çalışmalara imza atan TKG Otomotiv Grubu, gerçekleştirdiği projelerle otomotiv sektöründe de öncü bir yol çiziyor.

NTT DATA Business Solutions Türkiye CEO’su Dr. Bahri Danış, “NTT DATA Business Solutions Türkiye olarak farklı sektörlerde yüzlerce başarılı projeye imza attık, otomotiv sektörü de en iyi bildiğimiz alanlar arasında yer alıyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’de hem de yurtdışında birçok kuruluşa ve önemli fabrikalara üretim yapan TKG Otomotiv Grubu Şirketleri’nin dijitalleşme yolculuğunda birlikte ilerlemekten çok mutlu olacağız. Stratejik iş ortaklığımız kapsamında bu projenin ülkemize çok önemli bir değer katacağına yürekten inanıyoruz.” dedi.

RISE for SAP için geçiş sürecini başlatan TKG Otomotiv Grubu CEO’su Tayyar Katrancı; “TKG Otomotiv Grubu olarak sektörde 45 yıllık deneyime sahibiz. Güçlü ve rekabetçi yapımızın yanı sıra yenilikçi ve hızlı karar alıp aksiyona geçebilen bir grubuz. Biz küresel oyuncu olarak global arenada da tasarımcı ve geliştiren kimliği ile ön plana çıkmayı hedefleyen bir şirketiz. Bu nedenle katma değerli üretime odaklanıyoruz. Artık otomotiv sanayinde hatasız üretim, kalite, esneklik, katma değerli üretim, verimlilik ve hız gibi kavramlar bir tercih olmaktan öteye geçerek zorunluluk haline geldi. Biz de bu ihtiyaç ve beklentileri karşılayabilmek amacıyla dijital ve akıllı süreçlere yatırım yapıyoruz. Bu doğrultuda SAP ve NTT DATA Business Solutions gibi alanında uzman ve deneyimli iş ortaklarımızın rehberliğinde, iş süreçlerini cloud (bulut) ortamında uçtan uca dönüştürme imkânı sunan RISE with SAP ile S/4HANA Cloud teknolojisine geçiş yapıyoruz. Sektörde bu sisteme geçen ilk firmalardan biri olmak da bizim için ayrıca gurur verici” dedi.

RISE with SAP nedir?

Yapay zekâ, makine eğitimi ve gelişmiş analitik dahil olmak üzere yerleşik akıllı teknolojilere sahip eksiksiz bir kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemi olan SAP S/4HANA Cloud; şirketlerin yeni iş modellerini benimsemesine, iş değişimini hızla yönetmesine, iç ve dış kaynakları düzenlemesine ve yapay zekânın tahmin gücünden yararlanmasına yardımcı oluyor. RISE with SAP ise her iş ihtiyacı için Bulut ERP, sektördeki sonraki uygulamalar ve genişletilebilirlik, analitik ve iş süreci zekâsı, SAP ve iş ortaklarından sonuca dayalı hizmetler sunuyor. RISE çözümü; bütünsel hizmet düzeyi anlaşmasından (SLA), bulut operasyonlarından ve teknik destekten SAP sorumlu olmak üzere, her sektördeki, herhangi bir coğrafyada, herhangi bir düzenleyici gereksinim için iş ihtiyaçlarınızı desteklemek üzere tasarlandı.

NTT DATA Business Solutions Hakkında

NTT DATA Business Solutions, 30’dan fazla ülkede 10 bini aşkın çalışanıyla, her yıl dünya çapında ortalama 30 bini aşkın projeyi hayata geçiriyor. Global yetkinliklerini ve sektörel uzmanlıklarını, yerel deneyimle birleştiren şirket, SAP’nin Global ve Platin İş Ortağı olarak, 2000 yılından bu yana ülkemizde de faaliyet gösteriyor. Yeni nesil teknoloji uygulamaları ve SAP uygulamalarında pazar lideri olan NTT DATA Business Solutions Türkiye, 1600 kişiyi aşkın genç, dinamik ve uzman ekibiyle kurumsal yazılım çözümleri ve danışmanlık hizmeti veriyor. Kurumlara, dijital dönüşüm konusunda uçtan uca teknolojik çözümler sunan ve rehberlik eden NTT DATA Business Solutions Türkiye, inovasyon merkezi ve Sanayi Bakanlığı’nın onayı ile kurduğu ArGe Merkezi aracılığı ile sürdürülebilir insan hayatı için yeni nesil teknolojiler geliştiriyor. Türkiye’deki kurumların iş ihtiyaçları doğrultusunda inovasyon üreten şirket, bulut platformlarda yapay zekâ, IoT, büyük veri, blockchain ve RPA alanlarında yeni teknolojiler üzerine çalışarak iş fikirlerini ürüne dönüştürüyor. Müşteri Deneyimi ve Destek Merkezi aracılığı ile Amerika’dan Rusya’ya, Çin’den Dubai’ye 5 kıtada yüzlerce kuruma 7/24 uygulama desteği hizmeti veriyor.