mobilya

Dünya hızla dijitalleşmeye devam ediyor. Değişime ayak uyduran sektörlerden biri de mobilya sektörü oldu.  Karaman’da toplam 70.000 m2’ye yayılan tesislerinde Panel Mobilya ve Koltuk üretimi gerçekleştiren Oğuzcanlar Mobilya dijital dönüşümde Workcube’ü seçti.

mobilya

Ticari faaliyetlerine 1952 yılında başlayan, Dizayno ve Bismot markaları ile 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapan, 400 bayisi, 30’un üzerinde showroom ve fabrika satış mağazası ile üretimin yanı sıra perakende satış noktaları ile de müşteriye ulaşan Oğuzcanlar Grubu, tüm operasyon, organizasyon ve süreçlerini Workcube ile uçtan uca dijitalleştirecek.

Workcube Türkiye Yöneticisi Satiye Ketenci, Oğuzcanlar Grubu ile işbirliklerinde Workcube’un mobilya sektörüne özelleştirilmiş dikey ERP çözümü Workcube E-furniture üzerinden hayata geçirilecek projede satıştan planlamaya üretimden sevkiyata kadar farklı kaynaklarda ve lokasyonlarda olan süreç ve operasyonların konsolide edilerek tek bir sistem üzerinde yönetilmesi hedeflediklerini ifade etti.

ERP seçim sürecinde mobilyaya yönelik onlarca genel veya sektörel çözüm ile görüştüklerini, demolar aldıklarını belirten Oğuzcanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Oğuzcan ise ” Workcube E-Furniture kadar ihtiyaçlarımıza karşılık verebilen bir çözüm olmadı. %100 web tabanlı, mobil uyumlu ve konsolide yapısı da Workcube’ü diğer çözümlerden öne çıkaran diğer etkenlerdi.” dedi.

Proje kapsamında grup bünyesindeki şirketlere ait üretim ve planlama akışları Workcube E-Furniture üzerinde anlık izlenecek, şirketler arası transferler ve grup içi işlemlerin yanı sıra finans-muhasebe, insan kaynakları ve CRM dahil tüm operasyonlar %100 web tabanlı olarak takip edilebilecek.

Workcube iş ortağı Gramoni liderliğinde mobilya sektöründe uzman Workcube yetkili iş ortakları Ezgi Yazılım ve Connect Yazılım’ın da dahil olduğu proje konsorsiyumu ile hayata geçirilen projenin ilerleyen fazlarında üretim ve diğer alanlardaki makine ve cihazlar Workcube’e bağlanarak kesintisiz ve anlık veri akışı sağlanacak ve Oğuzcanlar Mobilya Endüstri 4.0 uygulamaları ile tam dijitalleşme sağlamış olacak.

 

Workcube Hakkında: 2001 yılında internet bağlantılarının neredeyse yok denecek seviyedeyken %100 Web tabanlı bir çözüm olarak geliştirilmeye başlanan Workcube, 2002 yılında pazara sunuldu. Hem Web tabanlılık hem de bir şirketin tüm süreç ve operasyonlarını tamamen konsolide biçimde bir arada yönetmek üzere tasarlanması Workcube’ü Türkiye’de ve dünyada ilkler arasına soktu. Workcube ERP, CRM, HR, Proje Yönetimi, E-ticaret gibi çözümleri bir arada sunuyor. “Workcube’un misyonu endüstri standartlarını kullanarak işletmelerin basit veya spesifik yönetim ihtiyaçlarını karşılayacak uygulamaları geliştirerek müşterilerinin karlılığını ve rekabet gücünü arttırmaktır.” Web tabanlı uygulamalar üzerinde yoğunlaşmış yazılım ekibi, iş objektifleri ve iş mantığı, iş akışı, verimlilik gibi temel işletme konularında uzman sistem analistleri ve arayüz geliştirme konusunda creative tasarımcılardan oluşan genç bir ekibe sahiptir. Workcube uzmanları network tasarımından karmaşık uygulamaları geliştirmeye kadar geniş bir alanda hizmet verecek bilgi birikim ve deneyime sahiptir.