pekintas

60 yıllık tecrübesiyle Türkiye’de inşaat sektörünün lider şirketlerinden biri olan Pekintaş Group; Pekintaş Pekin İnşaat A.Ş., Aluform Pekintaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Schmid Pekintaş Güneş Enerji Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. olmak üzere üç ayrı şirketinin dijital dönüşüm yolculuğunda IFS’i tercih etti.

pekintas

Pekintaş Pekin İnşaat A.Ş., başta prefabrike ve öngerilmeli betonarme yapı elemanları olmak üzere büyük açıklıklı köprü kirişleri ve betonarme şehir mobilyaları üretmektedir. Ayrıca çelik hasır ve C&Z profil üretimi de gerçekleştiren Pekintaş Group, Düzce’de bir de çelik üretim fabrikasına sahiptir.

Aluform Pekintaş A.Ş. Düzce’de ileri Alman teknolojisi ile donatılmış makine parkı ve üretim prosesleri ile sandviç panel ve yalıtım malzemeleri sektöründe öncüler arasındadır.

Schmid Pekintaş güneş paneli üretim tesisi Düzce’de 17.500 m2 kapalı alanda hizmet vermektedir. Üretimde kullandığı üstün otomasyon teknolojisi ile Türkiye’de fotovoltaik güneş paneli üretiminde kalite farkı yaratmayı hedefleyen Schmid Pekintaş, üretim, projelendirme ve anahtar teslimi hizmet sunmaktadır.

Pekintaş’ın ERP Seçim süreci 4 ay sürdü

Pekintaş Group, yaklaşık 4 ay süren ERP seçim süreci sonucunda tercihini IFS’den yana kullandı.

Detaylı bir araştırma sürecinin sonunda IFS’in özelliklerinin ön plana çıktığını belirten Pekintaş Group CEO’su Sayın Özhan Olcay, IFS’i neden tercih ettiklerine ve yakın gelecekte hayata geçirilecek olan ERP projelerine ilişkin şunları söyledi.

‘’ERP bir şirketin Dijital Dönüşümünde en önemli katmanı oluşturuyor. Biz de uçtan uca tüm süreçlerimizi kesintisiz yönetebilmek adına IFS’i tercih ettik. IFS, proje yönetim modülü ve sektördeki bilgi birikimiyle öne çıktı. Pekintaş Group ve IFS ekiplerinin beraber başarılı bir proje gerçekleştireceğine inanıyoruz.’’

Pekintaş Group ile yapılan iş birliğine ilişkin ise IFS CEO’su Ergin Öztürk şunları ifade etti.

‘’Pekintaş Group ile gerçekleştireceğimiz bu proje için iki şirketin de heyecan ve istekleri çok yüksek. Tüm bilgi birikimini sunmaya hazır IFS Türkiye uzman proje ekibimiz ile kendi işlerinde uzmanlaşmış, yeniliğe ve IFS’in iş süreçlerine sunacağı faydaya inanan Pekintaş Group kullanıcıları bu proje çatısında birleşti. Projenin başladığı kick-off toplantısında da gördük ki; çok heyecanlı ve verimli olacağına inandığımız bir proje bizleri bekliyor. Başarı hikayesi yazacağımız günü şimdiden bekliyoruz.”