ERP HABER – SAP Türkiye Satış Direktörü Murat Yılmaz ile SAP BusinessObjects çözümünü konuştuk.

Murat Yılmaz; “SAP her ne kadar büyük ölçekli firmaların aklına gelse de, orta ölçekli şirketler için de çok ideal bir çözüm. Sadece, kurumsal kaynak planlaması olarak değil, iş zekası, müşteri ilişkileri, tedarik zinciriyle birlikte komple bir çözüm ifade ediyor.”

SAP’nin, bugün, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiği BusinessObjects etkinliğinde, Kurumsal Kontrol, Risk Yönetimi, Uyumluluk, Kurumsal Performans Yönetimi, Raporlama & Dashboard, Maliyet ve Karlılık Modellemesi konuları ele alındı.

14 farklı firma 4 paralel salonda 24 özel sunumla tamamlanan etkinlik çerçevesinde görüşlerini aldığımız SAP Türkiye Satış Direktörü Murat Yılmaz, sorularımızı şu şekilde cevaplandırdı;

ERP HABER; BusinessObjects çözümleri hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Murat Yılmaz; Business User etkinliğinin özelliği, aslında bunun son kullanıcılara hitap etmesinden kaynaklanıyor. Son kullanıcıların, günlük operasyonlarını yürütürken daha verimli çalışabildikleri bir ortam söz konusu.

Bunun içerisinde, geçen sene satın aldığımız BusinessObjects’ten de ürünler var. Performans yönetimini, bilgi yönetimini, kurumsal şeffaflık ve raporlama araçlarını bir arada bulunduran, her konuda en iyi çözümü barındıran, best of breed bir platform. Bir başka ifadeyle, bütçe, veri entegrasyonu, kurumların risk yönetimleri ve stratejilerinin takip edilebilmesinde kolaylıklar sağlayan bir çözümler paketi.

ERP HABER; Türkiye’de, SAP ne yaygınlıkta kullanılıyor?

Murat Yılmaz; İlk başlarda büyük şirketlerin kullandıkları uygulamalarımızı, şu anda 4 kullanıcıya kadar müşterimiz var. Son bir kaç yılda orta ölçekli firmaların da SAP’yi tercih ettikleri görülüyor.

Bu, SAP’nin, orta ölçekli firmalara yönelik hazır çözümler sunuyor olmasından kaynaklanıyor. Eskiden olduğu gibi projeler 6 ay- 1 sene sürmüyor. Firmalar, SAP çözümlerini satın almalarını müteakiben 3-4 ayda canlı kullanıma geçmiş oluyorlar. Hem hızlı implementasyon yapmak, hem de uygun şartlarla sahip olmak manasında fayda sağladık.

ERP HABER; ERP dışında ne gibi alanlarda iş yapıyorsunuz?

Murat Yılmaz; SAP, ERP’den doğmuş bir firma, ama 2000 yılından beri de ERP’nin dışına taşmış bir firma. Bütün entegrasyonu sağlayabildiğiniz, ürünlerimizle birlikte servis odaklı mimariye uygun bir teknolojik platform veriyoruz. Bir de, bunların dışında; kurumsal şeffaflık için, sektörel çözümler çerçevesinde niş ürünlerimiz var. En büyük farklılığımız, her sektöre uygun çözüm sunabiliyoruz. Hastane, perakendecilik, otomotiv gibi belli başlı alanlara hitap eden çözümlerimiz var. Bu arada sektör ürünlerimizin çok revaçta olduğunu belirtmek istiyorum.

ERP HABER; SAP Türkiye olarak ne kadarlık bir istihdam yapınız var?

Murat Yılmaz; SAP Türkiye olarak 60 kişilik bir ekibiz, ama iş ortaklarımızla birlikte 1000 kişiyi aşan bir eko-sistemden bahsediyoruz. SAP’nin, uluslararası ölçekte 20′yi aşkın iş ortağı var. Aslına bakarsanız, bugünkü etkinliğimizde de hiç bir şeyi tek başımıza yapmıyoruz. Yeni çözümlerimizi, iş ortaklarımızla birlikte son kullanıcılara anlatıyor olacağız.

ERP HABER; Bilişim sektöründe yazılımın geleceğini neler bekliyor?

Murat Yılmaz; Türkiye’de, standart yazılım henüz yaygınlaşmış değil. Bakıldığında, günü kurtaran çözümlerle ayakta kalınmaya çalışıldığı görülüyor. Ben, önümüzdeki dönemlerde daha fazla standart yazılımlara dönüşeceğini düşünüyorum. Yazılımın geleceğine bakıldığında, sanıyorum önümüzdeki dönemlerde daha fazla hizmetin konuşulacak. SaaS dediğimiz eklenmiş yazılımlar ile outsourcing’in daha fazla konuşuluyor olacağını tahmin ediyorum. Gelecekte, daha web merkezli bir yapının oluşacağını düşünüyorum.

Shares: