ERP HABER – Sürdürülebilirlik endeksinde lider SAP. Şirketlerin sürdürülebilirlik performanslarını yansıtan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2009 yılı raporu açıklandı. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde SAP, yazılım sektöründeki 34 şirket arasında bir numaralı firma olarak gösterildi.

Dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden SAP, şirketlerin sürdürülebilirlik performansları konusunda en önemli referans kaynağı olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2009 yılı raporunda, yazılım sektörü kategorisinde 34 şirket arasında bir numaralı firma olarak tanımlandı. Yapılan bu değerlendirme sonucunda SAP, bu alanda üç sene üst üste lider gösterilen yazılım şirketi unvanına sahip oldu.  Toplam 20 kategorinin analiz edildiği Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde SAP, 2008 yılı sonuçları ile karşılaştırıldığında, operasyonel eko-verimlilik, marka yönetimi, insan kaynağını geliştirme, kurumsal vatandaşlık gibi kriterleri içine alan 12 ayrı başlıkta başarılı olarak tanımlandı. SAP ayrıca, çevre raporlama konusunda 100 üzerinden 100 reyting puanı alma başarısını gösterdi. SAP, dünyanın dört bir tarafındaki en iyi sürdürülebilirlik performansına sahip şirketlerin bulunduğu “Global 100” adı verilen listede gösterilirken, şeffaflığa ve yolsuzluğa karşı yürüttüğü politikalar sonucunda “Global Challenges Index”inde de üst sıralarda yer alıyor.

SAP Türkiye Genel Müdürü  Cem Yeker yaptığı değerlendirmede, “Sürdürülebilirlik konusunda iş dünyası tarafından referans kabul edilen bir raporda, üç sene üst üste yazılım sektöründe lider gösterilmemizi memnuniyetle karşıladık. Uluslararası platformda alınan bu sonuç, SAP’nin bu alanda göstermiş olduğu faaliyetleriyle doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Sürdürülebilirlik, geçmişte olduğu gibi gelecekte de SAP’nin toplam iş süreçlerinin ana felsefesini oluşturmaya devam edecektir” dedi.  SAP, hem kurum içi operasyonlarını yönetirken, hem de müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan çözümler sunarken ana strateji olarak, sürdürülebilir iş uygulamalarını temel alıyor. Sürdürülebilir yönetimin bir parçası olarak SAP, karbon ayak izini 2020 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltmayı amaçlıyor.

SAP bunun yanı sıra, iş ortakları ile birlikte enerji verimliliği, kaynak dağıtımı, karbon ölçümü ve yönetimini içine alan çeşitli sürdürülebilir çözümleri aktif olarak araştırıyor ve geliştiriyor.  Global ve bölgesel olmak üzere farklı sektörlerdeki şirketler, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde, ekonomik performansları, sosyal ve çevre politikaları göz önüne alınarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu şirketlerin kurumsal yönetişim, risk yönetimi, markalaşma, iklim değişikliği, tedarik zinciri standartları ve iş gücü politikaları da detaylı olarak inceleniyor.