ERP HABER – Marmara Nükleer Tıp, iş süreçlerini tek merkezden takip edebileceği yeni bir teknoloji altyapısı kurdu. Marmara Nükleer Tıp, süreçlerini kontrol altına almak için başlattığı Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) ve Veri Yönetim Sistemi (VYS) projelerini, Model Business Solutions işbirliğiyle tamamladı. Kuruluş, birbiriyle entegre çalışan bu iki sistem sayesinde performansını ve iş verimliliğini artırdı.

Marmara Nükleer Tıp Mali İşler Müdürü Enver Anıl, tüm iş süreçlerini tek merkezden kontrol edebilecekleri, etkin arıza takibi yapabilecekleri ve kesintisiz çalışabilecekleri bir sisteme ihtiyaç duyduklarını söylüyor ve ekliyor: “Model’in deneyimi ve uzmanlığı sayesinde, ihtiyaçlarımızı bire bir karşılayan çağdaş bir çözüme kavuştuk. Hedefimiz, bu sistemleri değişen ihtiyaçlara uyarlayarak devam ettirmek.”

Verim alınamıyordu
Marmara Nükleer Tıp, ERP ve VYS projeleri öncesinde, muhasebe işlemlerini standart bir muhasebe paketiyle yapıyor ve yeterli verim alamıyordu. Sabit kıymet, muhasebe, finansal muhasebe, satınalma ve stok yönetimi modülleri yetersiz kalıyor; bu nedenle, pek çok operasyon, Excel dosyalarından analiz ediliyordu. Şirketle ilgili analizleri yapmak için yeterli rapor üretilemiyordu. Veri yönetim sistemi tarafında kullanılan programda değişiklik yaptırmak çok zaman alıyor ve kısa zamanda sonuç elde edilemiyordu. Bu durum, yöneticileri yeni bir sistem arayışına soktu.

Sorunsuz altyapı
Marmara Nükleer Tıp’ta, Model’in desteğiyle sorunsuz bir altyapı kuruldu. İlk etapta ERP projesi, ikinci etapta arıza takibi için VYS projesi gerçekleştirildi. Marmara Nükleer Tıp, bugün tüm iş süreçlerinin takibi için Enterprise Model ERP ürününü kullanıyor. Bu kapsamda satınalma, satış, stok, muhasebe, finans, personel, operating review, sabit kıymet ve personel gibi modüller kullanılıyor. Tamamen Marmara Nükleer Tıp’a özgü web tabanlı geliştirilen VYS’de ise kuruluşun işlem başına ücret aldığı müşteri ortamlarındaki işlemlerin takibi, cihazların arıza takibi, periyodik bakımlar ve işletme bazlı raporlama modülleri kullanılıyor.

Çokyönlü fayda
Marmara Nükleer Tıp, ERP ve VYS projeleriyle pek çok avantaja kavuştu. Enterprise Model, departmanlararası bilgi paylaşımının, yönetimin belirlediği iş akışına uygun şekilde olması için çok uygun bir zemin oluşturdu. Şirket içinde oluşturulan raporlar, güvenilir veri kaynaklarından hazırlanmaya başlandı. En basit operasyonel raporlamalardan en üst seviye raporlamalara kadar tüm iş süreçlerinde Enterprise Model’ın verilerinden ve raporlama araçlarından faydalanılıyor. Tekrarlı veri girişleri ortadan kaldırıldı. Bu sayede, hem verimlilik hem de kayıt hataları azaldı. Dolayısıyla, bilgi güvenilirliği arttı. VYS ile, müşterilere düzenlenen faturalardaki tutarların karşılıklı olarak mutabakatı kolaylaştı. VYS sistemi sayesinde, arızaların sistemden takip edilmesi sağlandı. İşletme bazlı günlük faaliyet raporlarında sistemden yetkili kişilere otomatik mesaj gitmesiyle işyükü azaltıldı. Sistem üzerinden merkezi mesajlaşma sistemi kuruldu.