ERP HABER – Henüz kurumsal çözümlerin ne yöne gideceklerini bilemedikleri, kurumsal kaynak planlamasının (ERP) yönetim bilgi sistemleri (MIS) olduğu dönemde, 1984 yılında Prof.Dr. August Wilhelm Scheer tarafından kurulan IDS Scheer, bir kurum içerisindeki en büyük eksikliğin tüm süreçlerin merkezi bir şekilde tanımlanamaması ve yönetilememesi olduğunu gördü ve bu konuda uzmanlaştı.

IDS Scheer, artık bir platform olarak tanımladığı ARIS ürün gamıyla, iş süreçlerinin stratejisinden başlayarak, tasarımı, yerleştirilmesi ve kontrolünde kurumlara çözümler sunuyor.

ARIS ProcessWorld adıyla dünyanın farklı şehirlerine uğrayan ve iş süreci yönetiminin tepeden tırnağa konuşulduğu etkinliklerle bezenmiş bir dünya turu da düzenleyen IDS Scheer, bu turun bir ayağı olarak geçtiğimiz hafta Prag’da ilgilileri bir araya getirdi. İki gün süren etkinlik kapsamında iş süreci yönetiminde yaşanan son gelişmeler ve yeni eğilimler aktarılırken, basına yönelik yuvarlak masa toplantılarında iş süreci yönetiminin işe ve sektörlere yansımaları da masaya yatırıldı. Teknik seansların yanı sıra farklı ülkelerden gelen kullanıcıların başarı hikayelerini de paylaştıkları ARIS ProcessWorld Prag Toplantısı’nda IDS Scheer’in ARIS’i nasıl iş süreci yönetiminde vazgeçilmez bir platform yapmayı hedeflediğine dair ipuçları da aktarıldı.

ARIS dünyasının parçası olmak

Günümüzde sosyal ağların öneminin farkında olan IDS Scheer, bu tip bir ağın gücünden yararlanmak üzere ARIS Community adıyla bir topluluk kurmuş. Birkaç ay önce başlatılan bu topluluk girişiminde daha şimdiden 500 civarında üyeye ulaşılmış. İş süreci yönetimi üzerinde çalışan profesyonellerin yanı sıra konunun meraklılarını da bir araya getirmeyi hedefleyen topluluğun parçası olmak için www.ariscommunity.com adresine kayıt olmak yeterli.
Ayrıca sektörün ilk ücretsiz iş süreci yönetimi yazılımını da duyuran IDS Scheer, ARIS Express adını verdiği bu yazılımla iş süreci yönetimi ve tasarımı kavramını daha geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. Yazılım yukarıdaki web adresinden indirilebiliyor. Çok basit arayüzlerle (konuşmasında arayüzlerde iPhone’dan esinlenildiğini paylaşan Dr. Sheer, sayısal doğanlar kuşağının çok iyi anlaşılması ve kurumsal dünyanın kendisini bu kuşağa göre uyum sağlaması gerektiğini söylemekten de geri kalmıyor) iş süreci tabloları oluşturulmasına da olanak tanıyan ARIS Express, bir kurum içerisindeki işleyişi daha iyi anlamak isteyen herkesin göz atması gereken bir uygulama. ;

Bütün bunların yanında, iş süreci yönetimine özel, web tabanlı ilk arama motoru olan ARIS Rocket Search de toplantı kapsamında tanıtıldı. 1 milyondan fazla nesneyi barındıran arama veritabanında ihtiyaç duyduğunuz iş sürecine yönelik anahtar kelimeleri girdiğinizde, karşınıza bu süreci de kapsayan örnek süreçler çıkıyor.
ARIS ProcessWorld’ün Prag ayağında, Nisan sonunda IDS Scheer’in duyurusunu yaptığı ve dünya çapında 200’ün üzerinde üniversiteyi kapsayan ARIS Campus programına da değinildi. Bu program kapsamında farklı üniversitelerdeki akademisyenlere ve öğrencilere iş süreci yönetimi ile ilgili merkezi bir iletişim platformunu kullanma ve burada birbirleri ile bilgileri, fikirleri ve görüşleri paylaşma olanağı sunulmuş oluyor. IDS Scheer, ARIS ProcessWorld Toplantıları’na önümüzdeki aylarda, farklı şehirlerde devam edecek.