ERP HABER – 19 Haziran’da, ERP ve eBusiness yazılım sağlayıcısı ABAS Software AG firmasının yıllık hissedarlar toplantısı yapıldı. Yönetim kurulu başkanı Thomas Frank ve CEO Werner Strub firmanın son dönemdeki performansı hakkında bilgi verdiler.

SATIŞ GELİRLERİ, KARLILIK VE ÖZSERMAYEDE DİKKAT ÇEKİCİ ARTIŞ

ABAS Software AG yıllık hissedarlar toplantısı 2008 yılı da ABAS Software AG için başarılı bir yıl oldu. Satış gelirleri, karlılık ve özsermaye önceki seneye göre dikkat çekiçi bir biçimde yükseldi. Büyümenin önemli bir kısmı yazılım lisanslarının satışından gelen karla sağlandı. Almanya dışındaki ülkelerde ise 2007′ye göre %37 gibi bir büyüme görüldü.

Şirketin toplam satış gelirleri 2008 yılında toplam 10.853.000 Euro olarak gerçekleşerek bir önceki yıla göre %7 yükseldi. ABAS son 15 yılda sürekli kar açıkladı. Gelen sonuçlarla birlikte özsermaye %14 gibi bir büyümeyle toplam 14.560.000 Euro’ya ulaştı. 2008 sonundaki verilere göre özsermayenin bilançodaki oranı %77 oldu.  Mükemmel likidite ile ABAS kendi kendini finanse edebilen ve finansal açıdan bağımsız bir firmadır.  Toplantı sonucunda, kar payının %8′inin adi hisse senetlerine, %12’sinin ise imtiyazlı hisse senetlerine dağıtılmasına karar verildi.

abas, UZUN VADELİ ERP ÇÖZÜMÜ

ABAS Software AG, orta büyüklükteki şirketler için güvenilir ve uzun vadeli planlara sahip uluslararası yazılım ve hizmet sağlayan evrensel bir firmadır. Şirketin başarısı 3 temel desteğe dayanmaktadır:

– Şu an için 33 ülkede aktif halde bulunan evrensel yazılım ortakları ağının sürekli geliştirilmesi,

– Evrensel abas Business Software çözümlerinin geliştirilmesi. ABAS evrensel açıdan kabul edilmiş ve onaylanmış teknoloji standartlarına dayanan ve sürekli geliştirilen ürünler sunmaktadır. Böylece, sürüm yükseltme sırasında müşterinin kendine özgü uyarlamalarını kaybetmemesi için gerekli basitlik ve esneklik sağlanmış olur,

– Bağımsızlığı, sürekliliği ve ekonomik istikrarı sayesinde ABAS Software AG evrensel ERP ortağınızdır.

ABAS Software AG yüksek öz sermaye oranını baz alarak kar odaklı çalışan bir firmadır. 2009′da abas’in CEO’su Werner Strub açıklamasında şunları belirtmiştir; “abas Grubu sürekli başarının gerektirdikleriyle buluşmanın temelini yaratmıştır. Bu asıl olarak finansal açıdan küresel bir krizin yaşandığı 2009 yılında görülmektedir. Bir çok şirket inişe geçerken, ABAS geçen yılın satış seviyesine bu yılın daha ilk dört ayında ulaşarak, yüksek satış rakamlarını devam ettirebilme yeteneğini gösterdi.”